Sam Pang ir Julia Zemiro - SBS komentatoriai "Eurovizijos" konkurse (SBS nuotr.)
Eurovizija 2015 (renginys)

Australija dalyvaus „Eurovizijos“ dainų konkurse!

Sam Pang ir Julia Zemiro  - SBS komentatoriai "Eurovizijos" konkurse (SBS nuotr.)
Sam Pang ir Julia Zemiro – SBS komentatoriai „Eurovizijos” konkurse (SBS nuotr.)

Šiandien buvo paskelbta, kad šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse galės dalyvauti ir Australija, taip padidinanti dalyvių skaičių iki 40. Ši šalis yra didelė konkurso gerbėja, todėl EBU ir Austrijos transliuotojas ORF pakvietė, SBS būti jubiliejinių varžybų dalimi.

Nenorint sumažint pusfinalių dalyvių šansų patekti į finalą, Australija pasirodys konkurso finale, kaip tiesioginė 27-oji dalyvė. Valstybės žiūrovai, nepaisant didžiulio laiko skirtumo, galės balsuoti abiejuose „Eurovizijos“ pusfinaliuose ir didžiajame finale.

Ši privilegija suteikta tik vieniems metams, todėl Australijos pergalės atveju, konkursas būtų surengtas viename iš Europos miestų su SBS pagalba. Jei taip atsitiktų, valstybė galėtų „Eurovizijoje“ dalyvauti ir kitais metais.

Australija turėtų greitu metu pranešti, kas gins šalies garbę konkurse.

„Tai drąsus ir tuo pat metu neįtikėtinai įdomus žingsnis. Tai mūsų būdas pasakyti: Švęskime šį vakarėlį kartu!“ – sakė Jon Ola Sand – vykdomasis EBU prižiūrėtojas.

Michael Ebeid – generalinis SBS direktorius, kalbėjo: „Mes labai džiaugiamės, kad užtikrinome šią istorinę galimybę Australijai būti atstovaujamai didžiausioje pasaulyje scenoje jubiliejiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse ir esame pagerbti, kad Europos transliuotojų sąjunga rėmė mus siekiant šio tikslo. SBS transliuoja „Euroviziją“ daugiau nei 30 metų, ir mes matėme, kaip australų meilė šiam dainų konkursui išaugo per šiuos metus.“

ORF generalinis direktorius Alexander Wrabetz: „Dainų konkursas išsivystė per savo istoriją ir tapo didžiausias televizijos pramogų renginys pasaulyje. Su Australijos dalyvavimu, kartu su mūsų partneriais EBU ir SBS, mums pavyko jį pakylėti į naują pasaulinį lygmenį ir pastatyti dar vieną tiltą „Eurovizijos“ 60-mečiui. Tiltą, kuris apima visą pasaulį, pradedant nuo Europos širdies.“

Kviečiame pasižiūrėti šį trumpą filmuką apie Australijos debiutą „Eurovizijos“ dainų konkurse:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

10 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hideo
Hideo
prieš 9 metus

World Vision arba World Song ;D ABU (analogiška EBU) organizacija rengia Eurovizijai analogišką Azijos ir Okeanijos salų konkursą Our Sound, kuriame taip pat gali dalyvaut Australija ir Rusija ir Turkija ir tos pačios kitos kelios Azijos šalys, kurios Eurovizijoj dalyvauja. Jei rengtų Pasaulini konkursą šalių dainų tai geriau tai galėtų būti Voice of World 😉 (Pasaulio balsas) su Voice of taisyklėm 🙂

Nice
Nice
prieš 9 metus

Čia buvo ne mano argumentas. Gal išmok skaityt.

Vee
Vee
prieš 9 metus

Tai pervadinti dabar reik šį konkursą, į kokį „Pasauliavizija” ir visi galės jungtis… Pieva kažkokia.

...
...
prieš 9 metus

Jordanija, Libanas, Egiptas, Libija, Tunisas ir Alzyras turi pilna teise dalyvauti, kadangi sios salys irgi EBU nares. Tas pats galioja ir jau dalyvavusiam Marokui.

Me
Me
prieš 9 metus

Aš nieko nelyginu, tik tas tavo argumentas , kad tai Eurovizija, tai ką žinau. Marokas irgi dalyvavo.

Nice
Nice
prieš 9 metus

Nelygink Azerbandžiano, Izraelio su Australija.

Me
Me
prieš 9 metus

Tai kas kad EUROvizija? Azerbaidžanui, Izraeliui ir kt. Tai netrukdo dalyvauti n metų

AA
AA
prieš 9 metus

Įdomi mintis.
Gerai, kad ji laikina, nes tai vis dėl to – EUROvizija

...
...
prieš 9 metus

O Dieve, sooooo unexpected… 😀 😀

Nice
Nice
prieš 9 metus

Džiaugiasi turbūt labai ;D