Stina Stjernkvist/SVT nuotr.
Eurovizija 2015 (atrankos)

Pirmieji Švedijos nacionalinės atrankos finalistai – Eric Saade ir Jessica Andersson

Stina Stjernkvist/SVT nuotr.
Stina Stjernkvist/SVT nuotr.

Šiandien Geteborgo mieste prasidėjo šešias savaites truksianti nacionalinė Švedijos atranka „Melodifestivalen“. Pirmajame pusfinalyje susirungė septyni dalyviai, kurie kovojo dėl vietų kovo 14 dieną vyksiančiame finale ir kelialapių į „antrojo šanso“ turą. Jame turės dar vieną galimybę patekti į finalą.

Renginio pabaigoje paaiškėjo, jog žiūrovai daugiausia balsų skyrė dviems „Eurovizijoje“ jau anksčiau dalyvavusiems atlikėjams – 2011 metais Diuseldorfe Švedijai atstovavusiam Eric’ui Saade, kuris šiandien pasirodė su kūriniu „Sting“, bei 2003 metų dainų konkurse grupės „Fame“ sudėtyje dainavusiai Jessicai Andersson, šį vakarą atlikusiai baladę „Can’t Hurt Me Now“.

Nenusiminti turėtų ir dar dviejų dalyvių gerbėjai, kadangi merginų grupė „Dolly Style“ su daina „Hello hi“ ir vaikinų duetas Behrang Miri feat. Victor Crone su švedu kalba skambėjusiu kūriniu „Det rår vi inte för“ pateko į „antrojo šanso“ etapą, vyksiantį kovo 7 dieną.

Deja, tačiau Rickard Söderberg & Elize Ryd (5 vieta), Molly Pettersson Hammar (6 vieta) ir Daniel Gildenlöw (7 vieta) savo kovą šių metų nacionalinėje Švedijos atrankoje jau baigė.

Kitą savaitę vyksiančiame antrajame pusfinalyje pasirodys dar septyni dalyviai, o renginys vyks 2013 metų „Euroviziją“ rengusioje Malmėje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Viva Dolly Style
Viva Dolly Style
prieš 9 metus

Dolly Style dainos studijine versija: https://www.youtube.com/watch?v=XQdNszj6FP8. Skamba puikiai! 🙂

ar pashelo?
ar pashelo?
prieš 9 metus

Gaila, bet Molly tikrai buvo verta patekti i kita etapas. Studijine jos dianos versija: https://www.youtube.com/watch?v=39Ss4Bo8Afc

me
me
prieš 9 metus

Sukeisčiau Dolly su Molly ir būtų labai gerai. Dabar tikrai verta daina nepraėjo, o klounada pateko į antrą šansą. Į finalą iškart pateko tie, kurie ir turėjo patekt.

Deividas
Deividas
prieš 9 metus

Finalistus pasirinko tinkamai, tik va „I’ll Be Fine” buvo tikrai verta patekti bent jau į Andra chansen…