Wien-vienna.at nuotr.
Eurovizija 2015 (renginys)

Rytoj vyks 2015 m. „Eurovizijos“ raktų perdavimo ceremonija ir šalių suskirstymas į pusfinalius

Wien-vienna.at nuotr.
Wien-vienna.at nuotr.

Sausio 26 dieną Vienos rotušėje (vok. Wiener Rathaus) bus surengta „Eurovizijos“ raktų perdavimo ceremonija, po kurios visos šių metų konkurso šalys bus suskirstytos į du pusfinalius. Raktų perdavimo ceremonija prasidės 13.00 val. Lietuvos laiku, o suskirstymas – 14.20 val.

Kopenhagos meras oficialiai perduos simbolišką „Eurovizijos“ raktų rinkinį Vienos merui Michael Haupl. Tokiu būdu pastarasis miestas oficialiai taps 2015 metų „Eurovizijos“ šeimininku. Ceremoniją prižiūrės „Eurovizijos“ vykdantysis vadovas Jon Ola Sand ir ORF generalinis direktorius Alexander Wabretz. Po šios ceremonijos laiką iki pirmojo pusfinalio pradės skaičiuoti ir antrasis Rauthausplatz aikštėje esantis bokštas.

33 šalys, atsižvelgiant į balsavimo tendencijas, bus suskirstytos į penkis pogrupius. 16 šalių pateks į pirmąjį pusfinalį, vyksiantį gegužės 19 dieną, o 17 likusių kovos antrajame, gegužės 21 dieną. Taip pat paaiškės, kurios valstybės pasirodys pirmoje pusfinalio dalyje, o kurios užbaigs dainų maratoną. Rytoj taip pat sužinosime, kurį pusfinalį privalės transliuoti ir jame balsuoti finale jau esančios šalys: Ispanija, Italija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija ir Austrija.

ORF nuotr.
ORF nuotr.

Ceremonijas ves Andi Knoll ir Kati Bellowitsch. Verta paminėti, jog šią porelę dar dažnai išvysime artėjančiame „Eurovizijos“ konkurse. Austrai trijų didžiųjų renginių metu klausysis būtent Andi komentarų, o Kati skelbs šalies šeimininkės balsavimo rezultatus. Duetas taip pat atidarys konkursą Vienos rotušėje gegužės 17 dieną. Be to, Andi tiesiai iš „Wiener Stadhalle“ arenos ves laidą „ESC Live“, kuri bus rodoma kiekvieną vakarą nuo gegužės 18 dienos per ORF televiziją. Kati taps ne tik šios laidos reportere, bet ir ves maždaug pusę spaudos konferencijų.

Abi ceremonijas bus galima stebėti oficialiame ORF „Eurovizijos“ puslapyje songcontest.orf.at nuo 13.40 val. Lietuvos laiku. Gerbėjai iš užsienio galės sekti šalių suskirstymo į pusfinalius ceremoniją oficialiame „Eurovizijos“ puslapyje eurovision.tv nuo 14.20 val.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vee
Vee
prieš 9 metus

Tik gaila, kad Vienoj, kurioj jau buvo. Insbrukas THE BEST 🙁