Eurodiena.lt nuotr.
Eurovizija 2015 (atrankos)

Ketvirtasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos filmavimas prasidėjo netikėtumais

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Antradienio vakarą buvo nufilmuota ketvirtoji Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kurios pradžioje paaiškėjo, kad laidos vedėjas Arūnas Valinskas išvyko atostogų, todėl jo vietą šalia Simonos Nainės užėmė Audrius Giržadas. Taip pat buvo pranešta, kad dėl sveikatos problemų iš atrankos pasitraukė jauniausioji dalyvė Milita Daikerytė.

Šį vakarą dalyvius vertinusios komisijos sudėtis: Ieva Norkūnienė, Ramūnas Zilnys, Gediminas Zujus, Darius Užkuraitis.

lubys
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Pirmasis į sceną žengė Edgaras Lubys. Šį vakarą jis atliko Vaido Baumilos dainą „This time“. „Visiškai neįsivaizduoju, prie ko galėčiau prikibti, labai geras pasirodymas“, – teigė Ramūnas Zilnys. Gediminas Zujus svarstė, kad ši daina neatskleidė visų Edgaro vokalinių sugebėjimų, o Darius Užkuraitis linkėjo, kad Edgaro karnavalas baigtųsi kuo vėliau, gal net gegužės mėnesį.

Daina „Take my love“ šį vakarą suskambo Liepos Mondeikaitės lūpomis. „Man pritrūko ekspresijos, jėgos, tačiau pasirodymas tikrai neblogas“, – sakė Darius Užkuraitis, o Geležinis Gediminas pasigedo kulminacijos.

Komisija liko šiek tiek nusivylusi Tado Juodsnukio pasirodymu. Ievai Norkūnienei pasirodė, kad daina „Factory hearts“ Tadui buvo nepatogi. Ramūnas Zilnys tiek Tadui, tiek visiems atrankos dalyviams linkėjo atsisakyti mikrofono stovo. Verta paminėti, kad praėjusią savaitę atranką paliko Wilma La, sudainavusi būtent šią dainą.

Eurodiena.lt nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Atlikėja Mia sudainavo „The right way“. Komisija liko sužavėta, daina puikiai tiko Miai. „Tai buvo natūralu, gražu, viskas buvo tvarkoje. Mia pasirodė puikiai“, – komplimentų negailėjo Gediminas Zujus.

Vaidas Baumila, apsikeitęs su Edgaru Lubiu dainomis, atliko „Not Perfect“. Ramūnas Zilnys: „Jūs labai gerai susitvarkėt su šia daina, ji nuskambėjo visai kitaip nei Edgaro lūpose“. Dariui Užkuraičiui pasirodė, kad Vaidas dainą tiesiog atliko, bet joje negyveno, trūko dramatizmo. Jam pritarė ir Gediminas Zujus, kuris pasigedo spalvų.

Anglišką dainos „Skęstu“ versiją „Flying“ atliko praėjusios savaitės lyderė Monika Linkytė. „Daina labai maloni mano ausiai, bet ar tai „eurovizinis“ kūrinys – nežinau“, – teigė Ramūnas Zilnys.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Priešpaskutinis scenoje – Jurgis Bruzga. Šį vakarą jis atliko dainą „No more tears“. Be to,  scenoje dainininkas pasirodė ne vienas – jam talkino šokėja. Daina nuskambėjo visai kitaip nei praėjusią savaitę ją atliekant Tadui Juodsnukiui. „Puikus pasirodymas – šviesus, žaismingas, lengvas“, – visai ne geležinis šiandien buvo Gediminas Zujus. Jam pritarė Ieva Norkūnienė: „Pasirodymas priminė parengtą ištrauką iš miuziklo, o kas labiausiai veža – Jurgio sceninė laisvė.“

„Feel my love“ – paskutinė daina šį vakarą. Ją atliko Neringa Šiaudikytė. Komisija atlikėjai negalėjo kritikos ir pastebėjo, kad Neringa kūrinį atliko taupydama savo balsą. „Jūs nespėjote arba tiesiog nenorėjote įsimylėti šios dainos. Reikėjo į pasirodymą įdėti daugiau širdies“, – sakė Ramūnas Zilnys.

Po ilgų ginčų Lietuvos komisija atlikėjams skyrė tokius balus:

ketvirtos laidos komisijos balaiŠeštadienį, sausio 24 dieną, susumavus Lietuvos komisijos, užsienio ekspertų ir žiūrovų balsus, atranką paliks dėl ligos pasitraukusi Milita Daikerytė ir dar vienas dalyvis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rut
Rut
prieš 9 metus

Labai gaila, kad komisija katės kniaukiantį balsą iškelia į dausas, o tikrą atlikėją sudirba, neva jis neišjaučia dainos. Absoliuti nesąmonė Eurovizija. Išleiskit Baumilą, tai bent gėdos nepadarys., O Ne kates Mias ar tuos kuriems su klausa blogai.

ARTAS
ARTAS
prieš 9 metus

Labai gaila kad jau neturesime jauniausios atrankos dalyves MILITOS!>>))