ORF nuotr.
Eurovizija 2015 (renginys)

Pristatytas 2015 metų „Eurovizijos“ scenos maketas

ORF nuotr.
ORF nuotr.

60-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso organizatorius, nacionalinis transliuotojas ORF, pristatė oficialų jubiliejinio renginio scenos maketą. Šiemet scena primins didžiulę akį. ORF direktorė Kathrin Zechner paaiškino, jog 2015 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso vizija yra tiltas, jungiantis praeitį su dabartimi ir ateitimi, o akis yra šio tilto – pagarbos tarp kultūrų, šalių ir žmonių, simbolis.

2015 metų konkurso sceną projektavo Florian Wieder, Kathrin Zechner, Al Gurdon ir Kurt Pongratz. Ją sudarys beveik 1300 ramsčių, plotis sieks 44 metrus, aukštis – 14,3 metro, o gylis – 22 metrus. Scenos pakylos skersmuo – 11 metrų. Ramsčių priekyje bus naudojama LED technologija, siekiant pavaizduoti kuo daugiau įvairiausių šviesos efektų. Už „akies“ bus įrengta 26 m ir 8,5 m matmenų LED siena.

Austrai jau skaičiuoja dienas iki jubiliejinio „Eurovizijos“ dainų konkurso starto. Vienos miestą gegužės mėnesį turėtų aplankyti daugybė turistų, virš 1600 akredituotų žurnalistų ir 39 valstybių delegacijos. Konkurso organizatoriai dirba pilnu pajėgumu ir žada paruošti Europai nepamirštamą renginį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus