Eurovizija 2015 (atrankos)Eurovizija 2015 (dalyviai)

Penktas kartas nemelavo – Maltos garbę „Eurovizijoje“ gins Amber

„Malta Today“ archyvo nuotr.

Šį vakarą Maltoje vyko nacionalinės atrankos į „Eurovizijos“ dainų konkursą finalas. Virš 4 tūkst. žiūrovų susirinko į areną palaikyti keturiolikos dalyvių, kovojusių dėl bilieto į Vieną. Televizijos žiūrovai ir tarptautinė komisija vienbalsiai pergalę skyrė atlikėjai Amber su daina „Warrior“. Nugalėtoja surinko didžiausią galimą balų skaičių – 72. Antroje vietoje liko Christabelle, surinkusi 47 balus, o trečia vieta džiaugėsi 2011 metais Maltai atstovavęs Glen Vella, surinkęs 39 balus. Finalo metu savo dainas taip pat atliko šių metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Conchita Wurst ir buvę Maltos atstovai grupė „Firelight“.

Pirmą kartą Maltos nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“ Amber dalyvavo 2011 metais ir užėmė tryliktą vietą. 2012 metais mergina pasiekė trečią vietą ir, nors nenugalėjo, tapo Kurto Callejos pritariančiąja vokaliste „Eurovizijoje“ Baku. 2013 ir 2014 metų atrankose Amber turėjo tenkintis ketvirta vieta. Galų gale penktą kartą mergina įrodė, jog svarbiausia yra tikėti savo jėgomis ir nepasiduoti. Amber prisipažino, jog jos daina skirta įkvėpti tuos, kurie gyvenime patyrė tam tikrą fizinį ar psichologinį skausmą dėl nelaimingos meilės, ligos ir pan. Konkursinį kūrinį „Warrior“ sukūrė Elton Zarb ir Muxu (taip pat žinomas, kaip Matthew Muxu Mercieca). Beje, finale skambėjo kelios šių autorių dainos.

Amber pasirodys viename iš 2015 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalių, kurie vyks gegužės 19 ir 21 dienomis. Kaip vertinate Maltos pasirinkimą?

[starrater tpl=10]

Amber pasirodymas finale:

Amber – „Warrior“ (studijinė versija):

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Irena
Irena
prieš 9 metus

Man tai superine daina, tokia grynai uzkabinanti

Austėja
Austėja
prieš 9 metus

Manau, kaip tik tai, ko reikia „Eurovizijai“. Puiki daina. Man labai patinka tokio stiliaus dainos. Turėtų nemažai pasiekti, o dėl finalo beveik neabejoju.

DamDam
DamDam
prieš 9 metus

Finale turėtų būti, bet kalnų nenuvers.

Rytis
Rytis
prieš 9 metus

Man tai „šiaip sau”. 😀

alex
alex
prieš 9 metus

Brilliant. n1.