TVR nuotr.
Eurovizija 2015 (renginys)

Virš Rumunijos nacionalinio transliuotojo kaupiasi juodi debesys

TVR nuotr.
TVR nuotr.

Ar šiemet išsipildys baisiausias Rumunijos košmaras? TVR televizija turi rimtų finansinių problemų, dėl kurių valstybė gali nepasirodyti Vienoje.

Pinigai – tema, kuri paskutiniu metu jaudina daugelį Europos nacionalinių transliuotojų, įskaitant Rumunijos. Šios sėkmingos ir populiarios „Eurovizijoje“ šalies dalyvavimui kilo rimta grėsmė. TVR direktorius Stellan Tanase portalui mediafax.ro prisipažino, kad rumunų televizija neturi lėšų normaliam funkcionavimui. Dėl šios priežasties jau 2015 metų pavasarį televizija gali būti uždaryta.

Panaši situacija buvo kilusi praėjusiais metais, kai su didžiulėmis finansinėmis problemomis kovojo graikų transliuotojas. Tačiau jam pagalbos ranką ištiesė privati televizija, kuri su mielu noru perėmė muzikinio konkurso transliavimo teises. Stellan prisipažino, jog jų transliuotojas pasistengs padaryti viską, kad valstybė išvengtų pauzės muzikiniame konkurse.

Rumunijoje „Eurovizija“ yra labai populiarus renginys, tai rodo aukšti transliacijos reitingai ir solidžios pajamos iš reklamos. Ši konkurso dalyvė yra viena iš šešių valstybių, kurios niekada nepatyrė nesėkmės pusfinalyje, tad tikėkimės, jog visos kliūtys bus įveiktos ir vis dėlto išvysime Rumunijos atstovą jubiliejinėje „Eurovizijos“ scenoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus