Vaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizija 2014“: pirmosios aktualijos

federica
Federica Falzon (RAI nuotr.)

Nacionalines „Vaikų Eurovizijos“ atrankas pradėjo organizuoti keletas šalių: Malta, Baltarusija, Ukraina, Švedija. Maltos televizija savo atstovę išrinko jau balandžio mėnesio pabaigoje. Ja tapo Federica Falzon. Daina, su kuria mergina pasirodys „Vaikų Eurovizijoje“, dar neatskleista. Federica Falzon gimė 2003 metais Hal Safi kaimelyje. Nuo aštuonerių metų pradėjo aktyviai dalyvauti muzikiniuose konkursuose. Ji savo dainas atliko „Festa Hiliet“, „Sanremo“ ir kituose festivaliuose.

Baltarusijos nacionalinis transliuotojas (BRTC) paskelbė jaunųjų talentų, kurie turės galimybę kovoti dėl kelialapio į „Vaikų Euroviziją 2014“, paieškas. Taisyklėse numatyta, kad kiekvienas norintysis dalyvauti savo dainą transliuotojams galėjo siųsti iki birželio mėnesio, na o kiek vėliau, kaip įprasta, televizijos žiūrovai ir komisija išrinks nugalėtoją nacionaliniame finale.

Ukrainos televizija paraiškas dalyvauti „Vaikų Eurovizijos“ konkurse priims iki birželio 28 dieną, t. y. šeštadienio. Vėlesniuose etapuose komisija išrinks 20 galimų kandidatų varyžtis dėl nugalėtojo titulo. Jiems taip pat bus organizuojamos stovyklos, kuriose vyks vokalo, choreografijos pamokos. Nacionalinis finalas numatomas rugpjūčio 2 dieną, balsuoti galės komisija ir televizijos žiūrovai.

Julia_Kedhammar
Julia Kedhammar (junioreurovision.tv nuotr.)

Švedija – pirmoji šalis, kuri išrinko nugalėtoją, pasiryžusią dalyvauti ir atstovauti savo šaliai vaikiškajame konkurse. Ja tapo Julija Kedhammar su savo daina „Du är inte ensam“. Keturiolikmetė mergina, komisijos sprendimu, geriausiai pasirodė iš visų aštuonių nacionalinio konkurso finalo dalyvių. Kaip seksis jaunajai atlikėjai ir ar pavyks parvežti „Vaikų Eurovizijos“ konkurso trofėjų, pamatysime lapkričio 15 dieną.

Julia Kedhammar  – „Du är inte ensam“

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Andrius
srdktrĘĘĘ8888weę@#$T$#