Eurovizija 2014 (renginys)

Antrą kartą repetuoja liepsningasis Izraelis ir ramioji Norvegija

Iš Kopenhagos praneša „Eurodienos“ reporteris Miroslavas

AP4_7574

AP4_7626
Andres Putting (EBU) nuotr.

Šeštadienio repeticijas po Maltos tęsia Izraelio ir Norvegijos atstovai. Izraelietės Mei Finegold pasirodymas sulig kiekvienu bandymu, nuo pat antradienio, atrodo vis stipriau. Dainos metu atlikėja daug ir grakščiai juda su šokėjomis po sceną, demonstruodama savo kojas. Be to, visų trijų minučių metu išlaikomas įtaigus ir ne per daug agresyvus akių kontaktas su kamera.

Mei šiandienos repeticijoje vilki, ko gero, sceninę juodą suknelę. Ekranuose naudojama mėlyna spalva, kurią per priedainį pakeičia ugningas fonas. Atlikėjos vokalas yra neįprastai žemas, tačiau skamba be priekaištų.

Nors Izraelio pasirodymą galima šiemet drąsiai pavadinti vienu iš profesionaliausių konkurse, finalas šiai šaliai dar nėra garantuotas. Koją Mei gali pakišti prastas pasirodymo numeris bei per pastaruosius metus gan nusmukęs šalies palaikymas „Eurovizijoje“.


AP4_7643

AP4_7712
Andres Putting (EBU) nuotr.

Trečiu numeriu antrame pusfinalyje pasirodo Norvegija. Šalies repeticija mažai kuo skiriasi nuo prieš tai buvusios – vaizdas ekrane itin panašus į matytą šalies nacionaliniame finale. Dainos metu kamera lėtai „plaukioja“ arenoje, kaitaliojamas tolimasis su stambiu Carl Espen planu. Su vyru scenoje kartu pasirodo keturios grojimą smuiku imituojančios muzikantės.

Daina bei atlikėjo balsas kūrinio pradžioje nesudaro didelio įspūdžio, tačiau atsiskleidžia per priedainį. Nors daugelio konkurso gerbėjų jau pamėgta Norvegija turi beveik garantuotą vietą finale, dėl pergalės šaliai teks pakovoti su keliais panašaus lygio konkurentais.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Fan
Fan
prieš 9 metus

Voted to Israel!!! The best song of the year!
Jerusalem – 2015

Giedrius
Giedrius
prieš 9 metus

Išvis nieko gero tas Izraelis man. Jokio žavesio, jokios charizmos, nors pati daina nėra prasta, sakyčiau stipri vidutiniokė, o kadangi silpnas pusfinalis tai šansai išeiti geri, o va Norvegija netik, kad išeis, bet kaip viena geriausių dainų šiame pusfinalyje(jei ne geriausia).

Tiesa
Tiesa
prieš 9 metus

Vis geriau nei mūsų 😉 Nėra ko pavydėt..

attention
attention
prieš 9 metus

staugia ir tiek, bumbsi tas pats per tą patį, užknisa.

k
k
prieš 9 metus

A jau ma geriau Norvegija. Daina graži, atlikimas gyvai tai slabnokas, gaila dėl to.

Karolis
Karolis
prieš 9 metus

Winner!!!!!!

izrael
izrael
prieš 9 metus

izraelis kažkas nerealaus. tikrai į trejetuką turi papult ir turėtų išstumt iš ten tą kekšę švedę, nes bloga į ją net pažiūrėt…

airis
airis
prieš 9 metus

Izraeliui 1 vieta! Kazkas tobulo, balsas stipriausias eurovizijoje! 😉

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.