Eurovizija 2014 (renginys)

Pirmoji energingosios Vilijos repeticija Kopenhagoje

Iš Kopenhagos praneša „Eurodienos“ reporteris Miroslavas

SH_2014D3_Lithuania-13

SH_2014D3_Lithuania-3
Sander Hesterman (EBU) nuotr.

Antrajai šiandien į sceną žengti atėjo eilė Lietuvos vilčiai Vilijai Matačiūnaitei. Atlikėja scenoje pasirodo vilkėdama baleto sijoną bei kartu su Šarūnu Kirdeikiu atlieka choreografiją, panašią į jau matytą Lietuvos nacionaliniame finale. Iš už scenos Vilijai talkina trys pritariančiosios vokalistės.

Dainos metu scenoje naudojama žalia, greitose dainos dalyse į blyškiai violetinę, beveik baltą, pereinančios spalvos. Sukuriamas lengvas byrančių sienų įspūdis. Per pirmąjį atlikimą kamerų darbas buvo gan chaotiškas, iki galo neatidirbtas.

Antrojo bandymo metu iš esmės pakeistos spalvos – naudojama žydra bei šviesiai violetinė. Kameroms vis dar sunkiai sekasi efektingai pagauti pasirodymo momentus, tačiau jaučiamas patobulėjimas.

Trečiojo pasirodymo metu paliekamas antrasis scenos spalvų variantas. Matomas, nors nedidelis, žingsnis į priekį su kameros darbu, kuris suteikia vilčių, kad iki pusfinalio Lietuvos pasirodymo vaizdas bus ištobulintas. Dainos pabaigoje iššaunamos dūmų patrankos, nors pasirodymui kur kas labiau tiktu sudėtingesnė pirotechnika. Vilija visos repeticijos metu atrodo pasitikinti savimi, o tai pasirodymui prideda tvirtumo.

Ar Lietuva pateks į finalą? Tikriausiai taip, tačiau, ko gero, trankiausia daina šių metų konkurse – ne kiekvieno „Eurovizijos“ žiūrovo skoniui. Be to, koją gali pakišti ir tai, jog per Lietuvos pasirodymą žiūrovų gali būti aptarinėjamas Austrijos numeris.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Nikas
Nikas
prieš 9 metus

Ooo, kažkas naujo.. Gi mėlynos spalvos fono nėra lietuvių pasirodyme 🙂

Artis
Artis
prieš 9 metus

Panašu, kad veiksmas vyksta kažkokioje tai statybų aikštelėje. Tos konstrukcijos atrodo kaip pastoliai statybininkams…

puiku
puiku
prieš 9 metus

galejo nufilmuoti, kaip ji dainuoja priedainy, ten tai is vis gerai skamba:) Attention!

j
j
prieš 9 metus

scena tokia didelė ir masyvi padaryta, tikėkimės atlikėjai neištirps joje. tikrai matosi, kad vilija su vokalu dirba, šaunuolė, nekantrauju pamatyti jos pasirodymą.

puiku
puiku
prieš 9 metus

bet geriau skamba su dviem down, d-d-d-d down, down:) Saunuole Vilija, matosi patobulejimas, daug dirba..

nestas
nestas
prieš 9 metus

d-d-d-d-down !! gerai kad paliko 😀

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.