Eurovizija 2014 (dalyviai)

„Eurovizijos 2014“ dalyvių pristatymas: Nyderlandai

Šalis: Nyderlandai;Nyderlandai_veliava
Pasirodymo data: gegužės 6 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 14;
Atlikėjas: „The Common Linnets“;
Daina: „Calm After The Storm“;
Dainos autoriai: Ilse DeLange, JB Meijers, Rob Crosby, Matthew Crosby, Jake Etheridge (m / ž).

Apie atlikėją:nyderland

  • 2013 m. lapkričio 25 d. buvo paskelbta, kad Nyderlandams „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus duetas „The Common Linnets“. Daina paaiškėjo vėliau – šių metų kovo 4 d., o oficiali versija nuskambėjo kovo 13 d.
  • Duetą „The Common Linnets“ sudaro 1977 m. gimusi Ilse Annoeska de Lange (žinoma kaip Ilse DeLange) ir 1980 m. gimęs Willem Bijkerk (sceninis slapyvardis – Waylon).
  • Ilse DeLange savo muzikinę karjerą pradėjo būdama 8 metų amžiaus: dalyvavo įvairiuose muzikiniuose projektuose, konkursuose, iki šiol išleido 7 studijinius ir 5 gyvo garso albumus, dauguma jų tapo platininiais. Ilse nuo 1998 m. yra gavusi daugybę apdovanojimų kaip geriausia atlikėja.
  • Waylon negali pasigirti tokia įspūdinga karjera kaip jo scenos partnerė, tačiau jis 2008 m. dalyvavo konkurse „Holland’s Got Talent“. Vėliau išleido albumą, iš kurio net 5 dainos tapo hitais. Kaip teigia pats atlikėjas, stovėti „Eurovizijos“ scenoje visada buvo jo didžiausia svajonė.
  • Grupė buvo sukurta vienam pasirodymui koncerte ir „Eurovizijos“ dainų konkursui. Tačiau atlikėjai vienas kitą pažįsta nuo vaikystės laikų.

Kiti faktai:

  • Šiais metais Nyderlandų šansai patekti ir nepatekti į finalą vertinami maždaug lygiomis galimybėmis. Taigi, kaip bus iš tiesų, paaiškės tik paskelbus pirmojo pusfinalio rezultatus.
  • Viena iš Beneliukso šalių įvardijama valstybė „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvauja nuo pat pradžios 1956 m. Nyderlandai 4 kartus (1957, 1959, 1969 ir 1975 m.) džiaugėsi pergale, tačiau 2005–2012 m. laikotarpis buvo tiesiog katastrofiškas – nė karto neįveiktas pusfinalio barjeras. 2013 m. atlikėja Anouk su balade „Birds“ užėmė 9 vietą ir tokiu būdu atgaivino olandų tikėjimą konkursu.
  • Daugiausia balsų iki šiol Nyderlandai apsikeičia su Belgija.

Kviečiame įvertinti Nyderlandų dainą:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Jūratė
Jūratė
prieš 9 metus

Melodija nuostabi, žodžiai kabinantys – super 🙂

Justas
Administratorius
Justas
prieš 9 metus

Rami daina paklausyt vakare, tinginiaujant prie arbatos puodelio. Kaip pasiseks Eurovizijoje – matysim 🙂

nestas
nestas
prieš 9 metus

labai patinka 🙂

...
...
prieš 9 metus

labai nuobodi daina,tikiuosi nepateks 😉

skaiste
skaiste
prieš 9 metus

visi užmigs;D

SunnyNut
SunnyNut
prieš 9 metus

Gražiausia daina šiais metais