Eurovizija 2014 (dalyviai)

Vilija Matačiūnaitė pristatė dainos „Attention“ radijo versiją

vilija mataciunaite
Vilija (atlikėjos asm. archyvo nuotr.)

Laimėjus nacionalinę „Eurovizijos“ atranką, Viliją Matačiūnaitę iškart užgriuvo neatidėliotinų darbų lavina. Atlikėjai teko ne tik pradėti rūpintis savo būsimu sceniniu įvaizdžiu, bet ir dainos „Attention“ techniniu atlikimu ir skambesiu. Mergina taip pat paruošė „eurovizinę“ savo dainos versiją, skirtą radijo klausytojams.

Dainos „Attention“ muzikinį suvedimą Vilijos komanda nusprendė daryti Australijoje įsikūrusioje muzikinėje įrašų studijoje „Studio 301“. Techniniu dainos paruošimu rūpinosi, kaip teigiama, vienas labiausiai patyrusių Australijos garso inžinierių Sameeras Sangupta.

Anot pasiruošimu „Eurovizijai“ besirūpinančios asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A.) pirmininko Martyno Tylos, komanda australus techniniams darbams pasirenka nebe pirmą kartą.

Kodėl V. Matačiūnaitės dainos radijo versiją patikėjo užsieniečiams, o ne lietuviams, M.A.M.A. pirmininkas paaiškino paprastai: „Būtent ši studija ir Sameeras dirba su pasaulinio ryškumo muzikos atstovais – dainininkėmis Rihanna ir Lady Gaga, grupėmis „Muse“ ir „Pearljam“. Tad patikėti Vilijos dainą žmonėms, žinantiems pasaulinius standartus, buvo pasirinkta ne atsitiktinai.“

Kviečiame pasiklausyti netrukus Lietuvos ir Europos radijo stotyse pasirodysiančios „Attention“ versijos:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.