Eurodiena.lt

Septintąjį „Eurodienos“ gimtadienį kviečiame paminėti „Eurovizijos grandies“ žaidimu

grandisKovo 21 dieną, 20.00 val. septintojo „Eurodienos“ gimtadienio proga tradiciškai kviečiame visus „Eurodienos“ skaitytojus sudalyvauti specialiame mūsų rengiamame internetiniame „Eurovizijos“ žinių žaidime. Šių metų konkursas, kaip ir 2012-ais, vyks televizijos žaidimo „Silpnoji grandis“ (Weakest link) principu – dalyviai žais kaip komanda, po kiekvieno turo išbalsuodami prasčiausiai pasirodžiusį žmogų, kol galiausiai liks du finalistai. Tai reiškia, jog kiekvienas, atsakinėdamas į klausimus apie „Euroviziją“, žais tiek kaip komandos narys, stengdamasis dėl bendro komandos rezultato, tiek individualiai, norėdamas gerai pasirodyti, nebūti išbalsuotas kitų dalyvių ir išlikti iki finalo.

Komandos tikslas – kiekvieno turo metu, per ribotą laiką teisingai atsakyti į kuo daugiau klausimų bei taip rinkti taškus, nuo kurių kiekio galiausiai priklausys žaidimo laimėtojo prizo vertė.

Viešame „Skype“ pokalbių kambaryje vyksiančiame žaidime susirungs iš viso 8 dalyviai: 7 skaitytojai, kurie įveiks atrankines užduotis arba atrankinį turą ir praėjusių metų „Eurodienos“ viktorinos laimėtojas.

Atrankos

Kovo 14–16 dienomis, kasdien 20.00 val. Jūsų lauks po vieną atrankinę užduotį „Eurodienos“ svetainėje, o kovo 17 bei 18 dienomis, tokiu pat laiku, rasite užduotis mūsų „Facebook“ puslapyje. Kvietimas į žaidimą kaskart atiteks pirmajam, teisingai atsakiusiam į dienos atrankinį klausimą.

Kovo 19 d., 20.00 val., dar du kelialapiai į žaidimą bus išdalyti specialiame atrankiniame ture mūsų „Skype“ pokalbių kambaryje.

Nepatekę tarp žaidėjų 8-uko, skaitytojai yra kviečiami stebėti konkursą kaip žiūrovai.

Konkurso eiga

Dalyvius burtų keliu suskirsčius eilės tvarka, įvyks 6 žaidimo etapai, kurių kiekvieno eiga atrodys taip:

  1. Žaidėjui nr. 1 užduodamas pirmasis klausimas. Pradedamas skaičiuoti laikas. Pirmo turo trukmė – 7 minutės.
  2. Žaidėjui nr. 1 atsakius teisingai, komandos suma pakyla vienu laipteliu nuo 0 iki 20 taškų.
  3. Antras klausimas užduodamas žaidėjui nr. 2. Jam atsakius teisingai, komandos suma pakyla iki 50 taškų. Atsakius neteisingai – nukrenta iki nulio, taškai prarandami.
  4. Kiekvienas žaidėjas, prieš išgirsdamas sau skirtą klausimą, gali pasirinkti vieną iš dviejų kelių:
    a) bijodamas to, kad gali atsakyti neteisingai ir prarasti prieš tai atsakiusiųjų žaidėjų surinktą sumą, gali parašyti žodį „bankas“, saugiai padėti esamą sumą į komandos banką ir pradėti atsakinėti nuo „nulinio“ laiptelio.
    b) nesakyti nieko ir tikėtis, sulaukus palankaus klausimo, tęsti komandos kelią iki didesnės taškų sumos.
  5. Pasibaigus etapui, kiekvienas žaidėjas balsuoja prieš silpniausiai, jo manymu, pasirodžiusį komandos narį, kuris labiausiai trukdė surinkti didesnę taškų sumą. Pirmiausiai balsuojama anonimiškai, siunčiant savo balsą žaidimo vedėjui. Paskui visi balsai skelbiami viešai, o daugiausia balsų surinkęs dalyvis palieka žaidimą. Lygiųjų atveju baigtį lems teisingų atsakymų skaičius.
  6. Prasideda antrasis turas.

Klausimų laipteliai:

  1. 20 taškų
  2. 50 taškų
  3. 100 taškų
  4. 200 taškų
  5. 300 taškų
  6. 500 taškų
  7. 750 taškų
  8. 1000 taškų

Pvz.: komandos nariams teisingai atsakius iš eilės į 3 klausimus, suma, kurią galima dėtį į „banką“, yra 100 taškų, o atsakius į dar du kitus klausimus, šis skaičius padidės iki 300.

Žaidimo finale kiekvienas iš finalistų išgirs po 5 klausimus, į kuriuos per ribotą laiką turės pateikti atsakymą. Į daugiausia klausimų teisingai atsakiusiam finalistui atiteks simbolinis „Eurovizijos“ eksperto titulas ir prizas, kuris priklausys nuo komandos „banke“ surinktos taškų sumos:

  1. Lietuvos „Eurovizijos“ šalikas arba puodelis su „Eurovizijos 2014“ atributika (pasirinktinai) – 5000 taškų.
  2. „Eurodienos“ puodelis – 4000 taškų.
  3. „Eurovizijos 2014“ įsegamų ženkliukų rinkinys ir vieno iš „Eurovizijos 2014“ dalyvių singlas – 3000 taškų.
  4. „Eurovizijos 2014“ įsegamų ženkliukų rinkinys – 2000 taškų.
  5. Dviejų „Eurovizijos 2014“ dalyvių singlai – 1000 taškų.

Dėl šiuo metu atnaujinamos oficialios „Eurovizijos“ parduotuvės, prizų sąrašas yra preliminarus. Galutinis prizų pasirinkimas bus paskelbtas kovo 20 d.

Prieš prasidedant konkursui, žaidėjams bus surengtas bandomasis turas. Pirmo turo trukmė – 7 min., antro – 6 min, trečio ir ketvirto – 5 min., penkto ir šešto – 4 min. „Eurodiena“ pasilieka teisę, atsižvelgdama į žaidimo eigą, keisti turų trukmę ir žaidėjų naudai mažinti reikiamų taškų ribą, skirtą laimėti vieną ar kitą prizą.

Jeigu kilo neaiškumų, laukiame Jūsų klausimų šio įrašo komentaruose, e. paštu arba „Skype“, nurodytais kontaktais.

Televizijos laidos pavyzdį galite rasti paspaudę čia.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.