Iš asmeninio albumo
Eurovizija 2014 (dalyviai)

Lenkijos atstovai „Eurovizijoje“ – Donatan ir Cleo

Iš asmeninio albumo
Nuotrauka iš asmen. albumo

Šiandien Lenkijos televizija galiausiai patvirtino jau kelis mėnesius sklandžiusius gandus – į šiųmetinį konkursą po dvejų metų pertraukos sugrįžtanti šalis siunčia Donatan ir Cleo bei jų 2013 metų hitą „My, Słowianie“. Jis gegužę Kopenhagoje bus atliktas lenkų ir anglų kalbomis.

Antrajame pusfinalyje skambėsiantį kūrinį prodiusavo Lenkijoje puikiai žinomas Donatan. 29-erių metų vyras šalies muzikos pasaulyje sukasi jau nuo 2002 metų. Dainą atliekanti Cleo – mažiau žinoma atlikėja, kuri šalyje išpopuliarėjo tik pernai. „My, Słowianie“ buvo išleistas dar praėjusių metų lapkritį ir susilaukė milžiniško populiarumo ne tik Lenkijoje, kur daina užėmė pirmą vietą daugybėje populiariausių muzikos kūrinių sąrašų, tačiau ir už šalies ribų. Kūrinio pavadinimas lietuvių kalba reiškia „Mes, slavai,“ jame pašiepiami slaviškų šalių žmonių stereotipai. Ši idėja dar stipriau išryškinama dainos vaizdo klipe, kuris „Youtube“ puslapyje buvo peržiūrėtas net 38 milijonus kartų.

Kaip ir Lietuva, šiemet dvidešimtmetį „Eurovizijoje“ mininti Lenkija, be abejonės, Danijoje sieks kuo geresnio rezultato. Primename, kad aukščiausia šalies užimta vieta – antra. Tokį rezultatą dar debiuto metu pavyko pasiekti Edytai Gorniak. O paskutinė iki šiol šalies atstovė Magdalena Tul 2011 metais Diuseldorfe pusfinalyje užėmė paskutinę vietą.

Kol dar nėra išleista galutinė „eurovizinė“ dainos versija, skambėsianti dviem kalbomis ir truksianti 3 minutes, kviečiame išklausyti atskirai anglų ir lenkų kalbomis išleistas dainos versijas:

Donatan & Cleo „My, Słowianie“:

Donatan & Cleo „Slavic girls“:

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

12 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
marius
marius
prieš 10 metus

Vulgarybės vulgarybėm, bet daina tai išties kabinanti. Ritmas labai geras + modernas ir tradicinė muzika gerai sulipdyta. Dainininkės balsas irgi patinka.

er
er
prieš 10 metus

o del nuogybiu tai VEVO dabar madinga taip,o man slykstu 🙁

er
er
prieš 10 metus

pasiilgau ju,jiem laikas patekt I eurovizijos finala :))

ramune
ramune
prieš 10 metus

Lenkai vėl ant to pačio grėblio lipa. Kiek pamenu per nuogybes į finalą pakliuvę nebuvo nei 2007, nei 2011. Matysim, matysim. Man banalu ir vietom vulgaru. Žinutė Europai: slavų mergaitės toj vietoj gerai dirba: ir atvirai demonstruoja, ir rankoj paminko, ir per barzdą varva burnoj paturėjus. Taigi…

E !
E !
prieš 10 metus

Daina tikrai idomi. Manau tikrai i finala turetu patekti. (Ne del papu), o del dainos.. Daina – gera. 🙂

j
j
prieš 10 metus

pažiūrėjau klipą 5 s ir viskas aišku, per papus į žvaigždes, ir dar pavadinimas „slavic girl”… nu blemba blemba pagalvojus ką mes dabar siunčiam, tai „attention, a little care, cause slavic girls very easy approachable”

Karolis
Karolis
prieš 10 metus

Nieko gero

ffff
ffff
prieš 10 metus

truksta priedainio, siaip jei butu skambus priedainus, butu super daina!

nestas
nestas
prieš 10 metus

visai patiko, manau eurovizijoje prilips, arba bus kaip pernai Juodkalnijai 😀

S
S
prieš 10 metus

Įdomi daina! 😀

Lux
Lux
prieš 10 metus

Neblogai 😀

ggfh
ggfh
prieš 10 metus

🙂