Eurovizija 2014 (atrankos)

Antrajame Švedijos nacionalinės atrankos pusfinalyje bilietus į finalą iškovojo Sanna Nielsen ir „Panetoz“

Sanna PenetozŠį vakarą Linšiopingo mieste vykusiame antrajame „Melodifestivalen“ pusfinalyje dėl galimybės atstovauti Švedijai susigrūmė aštuoni dalyviai. Šalies publika nusprendė, kad kovo 8 dieną vyksiančiame finale pasirodys daugkartinė nacionalinių atrankų dalyvė Sanna Nielsen, šiandien atlikusi dainą „Undo“, ir vaikinų grupė „Panetoz“, kurie pasirodė su kūriniu „Efter solsken“. Savaitę prieš finalą vyksiančiame „antrojo šanso“ ture pasirodys 2005 metais „Eurovizijoje“ Švedijai atstovavęs Martin Stenmarck su daina „När änglarna går hem“ bei grupė „J.E.M“, atlikę kūrinį „Love Trigger“.

Nepakankamai žiūrovų palaikymo sulaukė ir iš kovos dėl galimybės pasirodyti gegužę Kopenhagoje pasitraukė grupė „The Refreshements“ (5 vieta), „Little Great Things“ (6 vieta), „Pink Pistols“ (7 vieta) ir Manda (8 vieta).

Įdomu tai, jog, Švedijos publikai balsuojant, scenoje pasirodė 1986 metų „Eurovizijos“ nugalėtojai – grupė ƒ„The Herreys“. Dėmesio buvo skirta ir 40 metų nuo pergalės dainų konkurse šiemet švenčiančiai lengendinei grupei „ABBA“.

Kitą savaitę scenoje vėl pasirodys aštuoni dalyviai, iš kurių du pateks į finalą, o dar du – į „antrojo šanso“ turą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vardas
Vardas
prieš 10 metus

*End

Vardas
Vardas
prieš 10 metus

Sanna Nielsen – Undo: Daina neprasta, bet pasigedau to paprasto dainos grožio. Pernelyg pop, pernelyg nenatūralu. Primena Eric Saade – It’s Gonna Rain.
Penetoz – Efter Solsken: Daina ne mano skonio ir manęs neužkabino. Nors neabejoju, kad yra nemažai žmonių mielai klausančių tokios labiau prancūziškos, nei švediškos muzikos.
Kol kas:
1. Yohio – To the Ene
2. Ellen B. – Songbird
3. Sanna N. – Undo
4. Panetoz – Efter Solsken

---Undo---
---Undo---
prieš 10 metus

Sanna!