Eurovizija 2014 (atrankos)

Švedijos pirmajame „Melodifestivalen“ pusfinalyje triumfavo Yohio ir Ellen Benediktson

Yohio_EllenŠį vakarą savo tradicinę „Melodifestivalen“ atranką pradėjo praėjusių metų „Euroviziją“ rengusi Švedija. Pirmajame pusfinalyje, kuris vyko Malmės mieste, susigrūmė 8 dalyviai. Žiūrovai nusprendė, jog labiausiai kovo 8 dieną vyksiančio finalo verti yra Yohio su kūriniu „To the end“ ir Ellen Benediktson, Švediją sužavėjusi su balade „Songbird“. Antrą kartą konkurse dalyvaujantis Yohio pernai taip pat į finalą pateko iš pirmojo pusfinalio, o finale liko antroje vietoje. Į antrojo šanso turą, kuriame kovos dėl paskutinių vietų finale, pateko 2005 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Helena Paparizou, atlikusi kūrinį „Survivor“, ir Linus Svenning su daina „Bröder“.

Iš kovos dėl galimybės atstovauti Švedijai pasitraukė Elisa Lindström (5 vieta), Alvaro Estrella (6 vieta), Mahan Moin (7 vieta) ir Sylvester Schlegel (8 vieta).

Kitą savaitę scenoje pasirodys kiti aštuoni dalyviai, iš kurių vėl du keliaus tiesiai į finalą, o dar dviem bus suteikta galimybė pasirodyti „antrojo šanso“ laidoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0skar
0skar
prieš 10 metus

Songbird best song of Eurovsion history.

0skar
0skar
prieš 10 metus

Elena Benedikson su Songbirds… Issireiksiu taip nesu girdejas nieko grazesnio savo gyvenime. Geriausia balade kuria kada nors girdejo mano ausys ;|

0skar
0skar
prieš 10 metus

Elena Benedikson su Songbirds… Issireiksiu taip nesu girdejas nieko grazesnio savo gyvenime. Geriausia balade kuria kada nors girdejo mano ausys ;|

me
me
prieš 10 metus

Nenusišnekėkit su tuo „tinka/netinka Eurovizijai”. Eurovizijai tinka viskas – visas platus spektras nuo lėtų, jausmingų baladžių iki griausmingų sunkiojo roko dainų. Yra tik tendencijos, kokios dainos dažniausiai ten pasitaiko, bet nėra jokių kriterijų, nurodančių dainos žanro (ne)tinkamumą konkursui.

Vardas
Vardas
prieš 10 metus

Yohio – To the end: Praeitų metų daina man patiko labiau ir labai gaila, kad tąkart Yohio nelaimėjo. Ši daina nebloga, galbūt geriausia iš keturių, bet labai nesužavėjo.
Ellen Benediktson – Songbird: Daina miela, bet man pasirodė kiek per nuobodi, nelabai tinkanti eurovizijai. Nebent vaikų.
Helena Paparizou – Survivor: Nieko ypatingo, neįdomu.
Linus Svenning – Bröder: Man patiko daina, bet ne atlikėjas. Vaizdas (nesakau „šou” nes jo nebuvo) taip pat nepatiko. Daina neprasta, bet visą kitą įsivaizduoju kitaip.

Vee
Vee
prieš 10 metus

Pff… Nustebau, kad Elena tiesiai į finalą nepateko. 🙁 tikiuosi pateks, norėčiau ją vėl euro išvyst.

Tomas
Tomas
prieš 10 metus

Helena tai tkrai ispudingai sudainavo , bet ir Yohio su Benedikston irgi saunoliai .
Svedu atranka siaip galima ir su pacia Eurovizija lygint , dainu lygis ne ka prastesnis

me
me
prieš 10 metus

Žiūrėjau šįvakar. Tai ką galiu pasakyt… Lietuvai laimėt nėra jokių šansų, jei jau visi švedų pirmosios atrankos dalyviai yra ryškiai stipresni už Lietuvos finalininkus. Labiausiai patiko Ellen Benediktson su „Songbird”.