Eurovizija 2014 (atrankos)

Izraelyje paaiškėjo dainų pavadinimai ir finalo data

Mei FeingoldIzraelio transliuotojas IBA paskelbė trijų dainų, kurios kovos dėl teisės nuskambėti didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje, pavadinimus. Primename, kad šalies atstovė – dainininkė Mei Finegold – buvo išrinkta šiek tiek anksčiau. Apie tai plačiau galite paskaityti mūsų ankstesniame straipsnyje, paspaudę čia.

Visuomenės teismui buvo pristatyti 87 kūriniai, tačiau be autorių pavardžių. Po balsavimo liko 10 geriausių dainų, tačiau tik 2 iš jų pateko į nacionalinį Izraelio „Eurovizijos“ finalą. Vis dėlto, kaip skelbia IBA taisyklės, jau išrinktas atstovas turi teisę pateikti ir savo dainas. Šia galimybe Mei Finegold pasinaudojo, taigi finale galima bus išgirsti ne dvi, o tris dainas.

Nacionalinio „Eurovizijos“ finalo dainos:

1. „Same heart“ (žodžiai ir muzika.: Rami Talmid);
2. „Nish’eret iti (Staying with me)“ (žodžiai: Liran de Paz, muzika: Liran de Paz & Chen Metzger Adar);
3. „Be proud“ (žodžiai ir muzika: Mei Finegold).

Beje, kompozitoriaus Chen Metzger Adar vardas jau pažįstamas „Eurovizijos“ dainų konkurse – 2013 m. Malmėje (Švedija) Izraelio atstovė Moran Mazor atliko jo sukurtą dainą „Rak bishvilo“.

Planuojama, kad pirmiausia bus nufilmuoti visų trijų kūrinių vaizdo klipai, kurie vėliau bus pristatyti spaudos konferencijos metu vasario 27 dieną. Iškart po to bus pradėtas balsavimas, vyksiantis  telefonais bei internete. Kovo 5 d. bus surengta speciali laida, transliuojama per televiziją, kurios metu ir paaiškės daina nugalėtoja.

Kaip Izraeliui seksis 59-ojoje didžiosios „Eurovizijos“ scenoje, sužinosime jau gegužės mėn. 6, 8, 10 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus