Eurovizija 2014 (dalyviai)

Italijai 2014 m. „Eurovizijoje“ su kūriniu „La mia città“ atstovaus atlikėja Emma [atnaujinta]

emma-marroneItalijos nacionalinis transliuotojas RAI pranešė, kad 2014 m. Kopenhagoje (Danija) vyksiančiame 59-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse šaliai atstovaus atlikėja Emma. Šiuo metu ji yra viena iš populiariausių dainininkių šalyje – 2013 m. Italijoje daugiausia parduota būtent jos albumų. Atlikėja konkurse pasirodys su kūriniu „La mia città“ (Mano miestas – liet.). Šiuo metu kūrinys trunka net tris su puse minutės, tad  „Eurovizijai“ turės būti sutrumpintas iki 3 minučių ribos.

Kaip rašo oficiali „Eurovizijos“ svetainė eurovision.tv, nuo 2011 m., kai Italija grįžo į dainų konkursą, atstovas buvo renkamas San Remo festivalio metu. Tačiau šiais metais paskutinę akimirką buvo pasirinkta uždara atranka.

Emma Marrone gimė 1984 m. Florencijoje (Italija) ir pradėjo dainuoti dar vaikystėje. Ji prisimena, kad klausydavosi atlikėjos Mina ir visame pasaulyje garsios grupės „Take That“, tačiau kažkokių labai išskirtinių dievaičių niekada neturėjo.

2010 m. Emma laimėjo Italijoje rengiamą talentų šou „Amici“ – nuo tos dienos jos karjera muzikos pasaulyje kilo stulbinamu greičiu.

2013 m. prekyboje pasirodė jau trečiasis atlikėjos albumas „Schiena“, kuris pasiekė 5 vietą perkamiausių Italijos albumų sąraše. Atlikėja yra plačiai žinoma ne tik savo gimtinėje, tačiau ir Šveicarijoje.

Nors Emma ir nebuvo pakviesta dalyvauti šių metų San Remo festivalyje, tačiau dar 2011 m. ji kartu su grupe „Modà“ atliko dainą „Arriverà“ ir šiame dainų konkurse užėmė antrą vietą. Dar po metų, t. y. 2012 m., atlikėja laimėjo San Remo festivalyje jau kaip solistė su daina „Non È L’Inferno“.

Kaip pranešama, Italija transliuos abu „Eurovizijos“ pusfinalius RAI4 kanalu, o finalą, kuriame pasirodys ir jų atstovė, – RAI2 kanalu. Daina, kurią Kopenhagos scenoje atliks Emma, dar nėra žinoma.

Primename, kad 2013 m. Italijai atstovavo dainininkas Marco Mengoni su daugelio simpatijas pelniusia balade „L’Essenziale“. Didžiajame finale, surinkusi 126 taškus, šalis užėmė 7 vietą. Kaip šiais metais Italijai seksis „Eurovizijoje“, sužinosime gegužės mėn. 10 d.

Emmos „Eurovizinė“ daina „La mia città“:

Kviečiame pasiklausyti kelių kitų Emmos dainų.

„Non è L’Inferno“ (2012 m. San Remo festivalio daina nugalėtoja):

„Arriverà“ (2011 m. San Remo festivalio daina, atlikta kartu su grupe „Modà“)

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vee
Vee
prieš 10 metus

Dabar net galvoju, ar pas mane RAI4 rodo. 😀 Reiks pacheckint.

kasimas
kasimas
prieš 10 metus

gaila kad ne San Remo budu ;/