Eurovizija 2014 (atrankos)

Rumunija ruošiasi įspūdingam šou

romania-eurovision-2014-national-selectionŠiais metais nacionalinis Rumunijos transliuotojas TVR nusprendė surengti tik vieną šou – kovo 1 d. visi atlikėjai ir dainos, įveikusios pirminę atranką, susigrums nacionaliniame finale. Tada ir paaiškės, kas gegužės mėnesį Kopenhagoje (Danija) atstovaus šiai Rytų Europos šaliai.

Nuo sausio mėn. 15 d. iki vasario mėn. 14 d. visi norintys gali teikti savo dainas ir paraiškas dalyvauti konkurse. Bus surengtas tik vienas koncertas, todėl dalyviai turės galimybę tik vieną kartą pasirodyti scenoje ir įrodyti visiems, kad būtent jie yra verti Rumunijos atstovo vardo 59-ą kartą vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Nacionalinės atrankos naujovės tuo nesibaigia. Šiais metais kiekvienas atlikėjas (ar grupė) galės atlikti tik po vieną kūrinį. Be to, visi, kovo 1 d. nuo 21 val. (Lietuvos laiku) rodomoje laidoje balsuojantys už atlikėjus ir dainas, iš vieno numerio galės atiduoti tik vieną balsą. Taigi teks gerai pasukti galvą, kas iš tiesų verčiausias atstovauti šaliai.

Kaip rašo eurovision.tv, galutinis sprendimas bus priimtas, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus (lygiomis dalimis).

Šiuo metu vyksta dainų ir dalyvių paraiškų priėmimas (dainų autoriai gali būti ne tik iš Rumunijos). Finale tikimasi išgirsti 12 geriausių kūrinių, kuriuos iš visų atrinks specialiai tam sudaryta TVR komisija. Šis sprendimas bus priimtas vasario 19 ir 20 dienomis.

Kadangi nuo dainų ir atlikėjų paskelbimo iki nacionalinio finalo bus laiva tik 1 savaitė, tikimasi, kad atlikėjai galės varžytis lygiateisiškai – nebus laiko per daug save reklamuoti žiniasklaidoje.

Rumunijos nacionalinis transliuotojas tikisi aukštos kokybės atrankos, kur laukiama labai gerų dainų, profesionalių atlikėjų ir puikią atmosferą sukursiančių renginio vedėjų.

Primename, kad 2013 m. Rumunijai atstovavo solistas Cezar su kūriniu „It’s My Life“. Gavęs 65 taškus, tais metais jis finale užėmė 13 vietą. Kaip šiais metais Rumunijos atstovams seksis Kopenhagoje, sužinosime gegužės mėn. 6, 8, 10 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus