Eurovizija 2014 (atrankos)

Kristina Radžiukynaitė: vaikystėje apie dainininkės karjerą nesvajojau

Kristina RadziukynaiteKristina Radžiukynaitė ne vienam klausytojui pažįstama iš 2012 m. televizijoje rodyto muzikinio projekto „X Faktorius“. Šiuo metu ji — viena iš nacionalinės „Eurovizijos“ dalyvių. Šis konkursas, anot atlikėjos, — tai puiki galimybė įrodyti aplinkiniams ir sau pačiai, kad esi pakankamai stiprus kandidatas, galintis atstovauti Lietuvai.

Ką tau reiškia „Eurovizijos“ atranka? Kokios galimybės atsivertų, jei laimėtum?

Apie laimėjimą aš net nekalbu, o „Eurovizija“ man — milžiniška galimybė įrodyti, kad, jeigu ne šiandien, tai kitais ar dar kitais metais aš tikrai galiu ir esu pakankamai stipri atstovauti Lietuvai. Jeigu laimėčiau, būtų išpildyta viena didžiausių mano svajonių. Labai norėčiau išgarsinti Lietuvą.

Apie ką galvoji dainuodama?

Dažniausiai apie dainos tekstą. Man tai svarbiausias elementas. Nesuprantu, kaip žmonės gali eiti į sceną visiškai nesuprasdami kalbos ar nemokėdami teksto. Man asmeniškai taip pasielgti būtų didelė gėda. Žinoma, kartais būna tokių atvejų, kad nespėji pasiruošti ar neturi tinkamų sąlygų, bet tai — retos išimtys.

Kaip vertini komisijos kritiką?

Iš dalies esu jiems dėkinga už „spyrius į užpakalį“, iš dalies — laukiu geresnių balų ir įvertinimų. Sutinku su didžiąja dalimi to, ką jie sako apie mane, bet keisti stiliaus ar dainavimo manieros tikrai neketinu — liksiu tokia, kokiai man liepia būti širdis.

Kas tau yra svarbiau per koncertus — ar atlikimo kokybė, ar publikos reakcija?

Publikai – atlikimo kokybė, man – reakcija. Ir dažniausiai mes su publika apsikeičiam šiomis dovanėlėmis. Baisiausias dalykas — atiduoti save ir negauti nieko atgal. Jeigu žiūrovai energingai nepalaiko tavęs koncerto metu, galima sakyti, pasirodymas buvo nevykęs.

Ar visada svajojai apie dainininkės karjerą?

Ne. Vaikystėje norėjau būti gaisrininke, stomatologe, dailininke, šokėja. Bet gal ir gerai, kad pasirinkau atlikėjos kelią. Aš visur nuolatos dainuoju, niūniuoju — turbūt atbaidyčiau pacientus ir atsibosčiau ugniagesiams (juokiasi — red. pastaba).

Turbūt sutinki, kad kelias muzikos pasaulyje nėra toks lengvas?

Jeigu jis būtų lengvas, turbūt jau dainuočiau duetu su Beyonce MTV muzikos apdovanojimuose. Bet dėl to jaučiu, kad turiu dar daugiau dirbti! Siekti savo tikslo žiauriai įdomu. Kiekvienais metais, kiekvieną dieną kažką įrodinėti, tobulėti, stebinti save pačią… Labai smagu.

Kokias galimybes atlikėjui atveria projektai?

Jie duoda atlikėjui pasirinkimo teisę ir suteikia galimybes, kuriomis galima pasinaudoti. Ta galimybė — žinomumas. Viskas labai paprasta: arba jis naudosis savo žinomumu toliau po projekto ir bandys kopti karjeros laiptais, arba pasiduos ir pasirinks kitą kelią.

O ar nemanai, kad jų šlovė vienadienė?

Pasikartosiu — tai jų, tiksliau, mūsų rankose. Labai svarbu tiksliai žinoti, ko nori ir kokio tikslo sieki, eidamas į projektą. Ir reikia sąmoningai to siekti.

Savo muzikinę karjerą matai tik Lietuvoje ar ir už jos ribų?

Muzikinę karjerą galbūt plėsčiau ir į užsienį, jei tik būtų galimybė, tačiau gyventi likčiau čia.

Ar iš muzikos galima pragyventi?

Šiais laikais pragyventi galima ir grojant dantimis, svarbiausia ne ką darai, o kaip darai.

O ką mėgsti veikti laisvalaikiu?

Draugai + smagi vietelė = gera nuotaika! O šiaip pastaruoju metu labiausiai patinka miegoti. Man labai trūksta miego!

Kokiomis grožio procedūromis save palepini?

Tokios procedūros, kaip depiliacija ar manikiūras, manau, privalomas kiekvienai merginai. Kai tik turiu laiko, pa;epinu plaukus ir veidą ir kaukėmis.

Ko palinkėtum savo klausytojams?

Būti geresniems ir pakantesniems vieni kitiems! Kartais svetimo žmogaus šypsena gali prilygti Kalėdų rytui.

Kristinos pasirodymas vienoje iš nacionalinės atrankos laidų:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus