Eurovizija 2014 (dalyviai)

Albanija į 2014 metų „Euroviziją“ siunčia Hercianą Matmują

Herciana MatmujaTris dienas trukusį jau 52-ąjį kartą Albanijoje surengtą „Festivali i Këngës“ konkursą šiandien vainikavo didysis finalas, kuriame savo kūrinius, skambant orkestrui, atliko 16-a dalyvių. Tris valandas trukusio renginio pabaigoje paaiškėjo, jog pergalė atiteko jau nebe pirmą kartą laimę bandžiusiai Hercianai Matmujai su kūriniu „Zemërimi i një nate“. Nugalėtoja iš septynių komisijos narių surinko 69 taškus, tuo tarpu, antroje vietoje likęs Klodian Kaçani – 45.

Tarp visų šiandien scenoje pasirodžiusių dalyvių buvo ir ankstesni Albanijos atstovai „Eurovizijoje“ – 10 vietą užėmė 2006 metais tarptautiniame konkurse dalyvavęs Luiz Ejlli, o 2007 metais Helsinkyje dainavęs Frederik Ndoci šį vakarą liko penktas.

Pasirodžius visiems dalyviams, savo šou publikai dovanojo iš Albanijos kilusi „The Voice of Italy“ nugalėtoja Elhaida Dani, o kiek vėliau du kūrinius scenoje atliko šiemet „Euroviziją“ laimėjusi Emmelie de Forest.

Jau po mažiau nei 5 mėnesių Kopenhagoje ant scenos lipsianti Herciana Matmuja nėra scenos naujokė. 24-erių metų atlikėja jau net kelis kartus dalyvavo „Festivali i Këngës“, o pernai užėmė trečiąją vietą ir liko vos per kelis žingsnius nuo pergalės. Primename, jog tuomet nugalėjo Bledar Sejko ir Adrian Lulgjuraj, kurie Švedijoje nepateko į „Eurovizijos“ finalą.

2014 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas Danijoje vyks gegužės 6–10 dienomis. Albanija pasirodys viename iš dviejų gegužės 6 ir 8 dienomis vyksiančių pusfinalių.

Herciana Matmuja – „Zemërimi i një nate“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ramune
ramune
prieš 10 metus

neskubėkim nurašyti, žiūrint kokios bus kitos dainos. Bet šiaip daina snobiška, nebent iki konkurso pridės kokių svarių akordų.

Deivis
Deivis
prieš 10 metus

Finalo Albanijai nenusimato ir manau kazin ar ir dar kada pateks i ji, nes atranka paziurejus, tai prasciausia salis eurovizijoj manyciau!

Airidas
Airidas
prieš 10 metus

O man visai nepatiko.. Visiskai nepritraukianti daina, mano nuomone. Na, bet cia skonio reikalas 🙂

Aušrinė Visockytė
Aušrinė Visockytė
prieš 10 metus

nu ką.. visai nieko! jei pakeistų kalbą, tai būtų super, bet ir su ja klausoma.

Zmogus
Zmogus
prieš 10 metus

Kaip visada Albanija iki lemiamos dienos sugebes savo pasirodyma nuslifuoti taip, kad tikrai bus didelis skirtumas tarp pirminio ir galutinio varijanto… 🙂