Eurovizija 2014 (atrankos)

Lietuvoje sudužo dar 5 atlikėjų svajonė pasirodyti didžiosios „Eurovizijos“ scenoje

lietuvaŠis šeštadienis buvo lemtingas dar 5 atlikėjams – „Pop Ladies“, Gintei Sičiūnaitei, Soliariui, Neringai Šiaudikytei bei Tadui Vilčinskui, kurie, susumavus vietinės bei užsienio komisijos bei žiūrovų balsus, buvo priversti palikti Lietuvos nacionalinę atranką. Kovą dėl bilieto į „Euroviziją“ kitą savaitę tęs daugiausia palaikymo gavę Mia, Martynas Kavaliauskas, Monika Linkytė, Ieva Zasimauskaitė bei Kristina Radžiukynaitė.

Renginio metu dalyviai atliko ankstesniais metais „Eurovizijoje“ skambėjusius kūrinius, o jau kitą savaitę nacionalinės atrankos eteryje girdėsime užsienio bei Lietuvos hitus.

Antrosios atkrintamosios laidos rezultatai:

Žiūrovų balsavimas Komisijos balsavimas
Galutinė
vieta
Dalyviai Vieta
Balsai Vieta
Taškų
suma
Narių taškai
1 Mia 1 1153 4–6 27 10 + 2 + 7 + 8
2 Martynas Kavaliauskas 3 520 2 29 10 + 6 + 10 + 3
3 Monika Linkytė 8 234 1 34 9 + 10 + 5 + 10
4 Ieva Zasimauskaitė 4 501 4–6 27 10 + 3 + 6 + 8
5 Kristina Radžiukynaitė 2 580 9 19 8 + 5 + 1 + 1
6 „Pop Ladies“ 5 450 4–6 27 10 + 7 + 8 + 2
7 Gintė Sičiūnaitė 7 281 3 28 9 + 4 + 9 + 6
8 Soliaris 6 312 7 26 7 + 9 + 3 + 7
9 Neringa Šiaudikytė 10 64 8 24 8 + 8 + 4 + 4
10 Tadas Vilčinskas 9 117 10 10 6 + 1 + 2 + 1

Dalyvius vertinusios žiuri sudėtis (atitinkamai – taškai lentelėje):

  • Lietuvos komisija (Vytenis Pauliukaitis, Ramūnas Zilnys, Adrija Čepaitė bei Edmundas Seilius);
  • Brandon Stone (Vokietija);
  • Valerij Prosvirov (Rusija);
  • Liselott Björk (Švedija).

Lietuvos komisijos nariai po bendro pasitarimo kiekvieną dalyvį vertino dešimties balų skalėje. O užsienio žiuri nariai turėjo dalyvius reitinguoti, skirdami kiekvienam nuo 1 iki 10 taškų.

Įdomu tai, jog kitą šeštadienį eteryje transliuosiamos laidos išankstiniame filmavime dalyvavo ir šiandien iš konkurso iškritę atlikėjai, tačiau jų pasirodymai nebus rodomi. Primename, jog praėjusią savaitę bilietą į kitą atrankos etapą taip pat iškovojo Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Baumila, Aistė Pilvelytė, „VIG Roses“ bei Justinas Lapatinskas.

 Visų dalyvių pasirodymai sutrumpintai:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Lile
Lile
prieš 10 metus

Čia tai tikrai nesamonė, kad už Kristiną tiek daug balsavo. Turbūt galvojat, kad dėl to, kad buvo x faktoriuje, bet juk Martynas irgi ten buvo ir jis net gi buvo didesnis favoritas negu ji, tačiau kažkodėl daugiau balsų buvo už Kristiną, nors ji net nėra didelė įžymybė, o jos pasirodymas buvo nekoks. Matosi kas čia „sąžiningai” žaidžia…

Eurovizijos fanas
Eurovizijos fanas
prieš 10 metus

Man atrode verciausios Eurovizijos buvo „Pop Ladies”, nes jos viena kita papildo, beto tikrai stiprus vokalai. Esu nusivyles atranka. Tik man dar biski keista „Pop Ladies” ziurovu balsavimu buvo 5vietoj, o komisijos 4-6vietoj. O va Kristina ziurovu balsavimu buvo 2vietoj, o komisijos net 9vietoj. Kur Teisybe?

Senseless
Senseless
prieš 10 metus

Laimės kažkas iš pirmo pusfinalio : Vaidas su Aiste pagrindiniai favoritai. Galbūt dar Vilija turi šansų nustebinti…

Pixas
Pixas
prieš 10 metus

Jo,Gintė ir man patiko 🙂

ramune
ramune
prieš 10 metus

Taip pat nesu nė vieno iš šių atlikėjų fanė, apskritai neturiu nė vieno mylimuko. Patiko ir Ieva, ir Kristina, ir Gintė, bet tik teisingai sakė komisija, kad ją dar reikia šlifuoti ir šlifuoti. Jai labai negražiai atrodė tas atkištas į priekį kaklas ir jai netinka ta suknelė, labai paryškino kreivas kojas, atrodė, kad tuoj nukris nuo tų kulniukų. Kažkaip anksčiau nebuvau mačius, kad ji taip nekaip atrodytų. Ateity palaikysiu Vaidą (jau tikrai subrendo eurovizijai), Aistę. Nenuvylė Mia ir iš Vilijos galima daug tikėtis. Pirmenybė patirčiai, nes bus kaip su Pojaviu pernai: per generalinę repeticiją laiku neįstojo ir pan. Eurovizija patyrusiems arba šaltų nervų jaunikliams. Gana čia su dainų dainelės lygio laureatais prasidėti.

Girlscancry
Girlscancry
prieš 10 metus

Man pirmoji atranka buvo stipresnė, bet šioje buvo daugiau intrigos kas išeis į kitą etapą. Kaip niekada patinka kaip žiūrovai balsuoja, nes niekas nežiūri ar žinomas ar ne, jei blogai padainavai už tave nebalsuoja. Man nepatinka, kad leidžia balsuoti visą laidą, nes balsuoja už vardą nesulaukia pasirodymo. Man buvo pavyzdys Kristina, nes dainavo paskutinė ir jau daug balsų gavos, nes yra iš x faktoriaus, bet ji pasirodė blogai. Mane sužavėjo Gintė. Aš norėjau, kad ji išeitų į kitą etapą, nors žinau, kad ji nelaimėtų, bet mergina įgautų didesnės patirties. Nesu Mia fanė, bet turiu pripažinti ji puikiai pasirodė. Vertinant abi atrankas mano favoritais vis tiek liko Vaidas su Vilija ir neapsisprendžiu kurį labiau palaikau. Galėtų jie duetu dainuoti!

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.