Vaikų Eurovizija

2014 m. „Vaikų Eurovizija“ vyks Maltoje

vaiku-eurovizijaEuropos Transliuotojų Sąjunga (EBU) visai neseniai pranešė, kad ateinančiais metais „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkursas bus surengtas Maltoje.

Iš karto po šių metų pergalės Kijeve (Ukraina), Malta suskubo pateikti paraišką rengti 2014 m. konkursą. Dabar oficialiai pranešta, kad šalis šią teisę iškovojo.

Kaip informuoja oikotimes.com, jei šalis laimėtoja yra suinteresuota rengti kitų metų konkursą, jai suteikiama pirmenybė, nors ir „Vaikų Eurovizijos“ taisyklės neįpareigoja būtinai kitais metais renginį organizuoti laimėtojo valstybėje.

Vakar vakare Maltos transliuotojo PBS generalinis direktorius Antonas Attardas pasirašė dokumentus, patvirtinančius PBS teisę rengti kitų metų konkursą.

Pasak Antono Attardo, jie labai didžiuojasi, kad būtent maltietė Gaia Cauchi laimėjo šių metų konkursą, todėl dabar norima pakviesti visus talentus į Maltą.

„Vaikų Eurovizijos“ vykdomasis prodiuseris Vladislavas Jakovlevas šią savaitė apsilankė Maltoje ir pasidžiaugė šios šalies pasiekimais. „Mes labai džiaugiamės, kad Malta taip greitai pasirašė visus reikiamus dokumentus ir įsipareigojo surengti kitų metų „Vaikų Euroviziją“, todėl dabar mes galime visu pajėgumu judėti į priekį. Aš buvau sužavėtas PBS,“ – teigė jis.

PBS pirmininkas Tonio Portughese sako, kad bus siekiama kuo daugiau moksleivių įtraukti į muzikinę šventę Maltoje. Ir nors „Vaikų Eurovizijos“ konkurse konkuruojama dėl pergalės, tačiau kartu čia švenčiama ir visų pasiekimai. Pasak jo, svarbiausia, kad muzika vienija visą Europą.

Pranešime taip pat atskleista, kad 2014 m. „Vaikų Eurovizijos“ konkursas bus unikalus tuo, kad nebus vieno miesto, rengiančio konkursą – šventė vyks visoje Maltos saloje!

Daugiau informacijos apie konkursą – data, konkurso vieta ir vizijos – bus paskelbta 2014 m. Tačiau šią savaitę vykdomasis prodiuseris V. Jakovlevas jau spėjo aplankyti kelias galimas vietas.

Tai bus pirmasis renginys iš visos „Eurovizijos“ konkursų šeimos, kuris vyks Maltoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus