Gyvenimas po Eurovizijos

Emmelie de Forest – „Metų europiečio“ titulas

Emmelie_de_ForestKaip praneša oikotimes.com, šių metų didžiosios „Eurovizijos“ nugalėtoja danė Emmelie de Forest buvo apdovanota garbingu „Metų europiečio“ titulu. Šis titulas dainininkei buvo suteiktas už tai, kad jos pergalė suvienijo visą Europą ir pakvietė į Kopenhagą, kurioje ateinančiais metais bus surengtas „Eurovizijos“ konkursas.

Pasak apdovanojimą skyrusio Danijos komiteto, Europos Sąjunga – tai ne tik politika, tačiau ir kultūra bei muzika. „Eurovizija“ vienija europiečius, ir Emmelie parodė, kad netgi tokia maža šalis kaip Danija gali užkariauti europiečių širdis.

Apdovanojimas kiekvienais metais skiriamas asmeniui, kuris tais metais padarė didelę įtaką Europai. Tai svarbiausias apdovanojimas Danijoje, remiamas visos Europos. Prieš Emmelie šis apdovanojimas dažniausiai būdavo skiriamas politikams. „Metų europiečio“ titulai buvo suteikti tokiems žinomiems politikos veikėjams kaip Europos Komisijos pirmininkas José Manuelis Barrosas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel bei Danijos Ministras Pirmininkas ir NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas. Emmelie de Forest – pirmoji Danijos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ nugalėtoja, gavusi šį apdovanojimą.

Kaip teigia pati atlikėja, jai labai malonu priimti „Metų europiečio“ apdovanojimą. Smagu, kad muzika gali suburti žmones, ir „Eurovizija“ yra labai svarbi to dalis. Pasak Emmelie, su savo muzika ji gali keliauti po visas Europos šalis, net tas, kuriose demokratijos idėjos yra gniuždomos. Todėl ji žino, kaip svarbu gyventi šalyje, kurioje yra demokratija.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus