Lietuvos Dainų Daina

Kalbiname Aureliją

aurelijaaEurodiena.lt savo brangiems skaitytojams pristato interviu su atlikėja Aurelija. Ši jauna mergina prieš mėnesi dar buvo nežinoma, bet pasirodžiusi atrankiniame Lietuvos „Dainų dainos“ ture, patekusi į pusfinalį ir jame sužavėjusi žiūrovus, pateko į finalą. Vasario 14 dieną ji kovos su kitais dešimt finalistų dėl Lietuvos „Dainų dainos“ nugalėtojo vardo, ir dėl bilieto į „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Garsūs atlikėjai liko už borto, o Jūs jau finale. Ar ateidama į konkursą tikėjotės tokios sėkmės? Koks jausmas pasiekus finalą?

Aurelija: Ateidama į konkursą, tikėjausi visko; esu realistė ir mėgstu apsvarstyti visas galimybes, tad gal todėl reaguoju gan ramiai įvairiausiose situacijose. Šiaip, pamačiusi sąrašus, supratau, kad visi atlikėjai yra žinomi, išskyrus mane. Gal tas išskirtinumas padėjo praeiti taip toli. Kita vertus, galbūt ne visais atvejais svarbu, ar tu garsus, ar ne, žmonės balsuoja už jiems patikusią dainą, atlikimą.

Pasiekusi finalą jaučiuosi lygiai taip, kaip turbūt kiekvienas — laiminga ir ypač dėkinga balsavusiems ar tiesiog laikiusiems kumščius. Dar galbūt jaučiu didesnę atsakomybę ir keliu kartelę sau.

Kaip ruošiatės finalui? Ar žiūrovai išvys ką nors naujo?

Aurelija: Na, mano pasirodymas išties nėra toks, kuriam reikėtų ypatingai ruoštis, o pačią dainą moku ir jaučiu seniai. Galbūt visgi konsultuosiuosi su vokalo ir šokio mokytojais. Kol kas dar galvojam, ar keisti sceninius rūbus, ar ne.

Kaip manote, kurie dalyviai bus stipriausi konkurentai finale?

Aurelija: Iš praėjusių laidų matyti, kad yra aiškūs lyderiai, tai pirmas vietas užėmę Sasha Son ir Donatas Montvydas.

Ar jaučiate palaikymą iš kitų dalyvių?

Aurelija: Nežinau, ar tai palaikymas, nes visi dažnai skuba ir ruošiasi saviems pasirodymams, tačiau gerų atsiliepimų tikrai sulaukiau, ir iš ne vieno atlikėjo. Dar maloniau dėl to, kad komentarai buvo iš dalyvių, kurių dainos man irgi patiko.

Ką Jums reiškia dalyvavimas „Dainų Dainoje“: iššūkis ar jėgų išbandymas?

Aurelija: Ir viena, ir kita. Jėgų išbandymas, nes pirmas kartas didžiojoje scenoje, iškart gyvai, o antrąkart ir su gyvai grojančia grupe. O iššūkis todėl, kad visgi tai — konkursas.

Dainuojate angliškai. Ar tai reiškia, kad į „Dainų Dainą“ atėjote su mintimi apie „Euroviziją“?

Aurelija: Tiesą sakant, taip, juk jokios kitos atrankos į „Euroviziją“ nevyksta.

Jei laimėtumėte „Lietuvos Dainų Dainoje“, ar atstovautumėte Lietuvai tarptautiniame konkurse?

Aurelija: Be abejo atstovaučiau 🙂 Nors būtų rizika užėmus ne pačią aukščiausią poziciją grįžti ir būti sutiktai, sakykim, ne per šilčiausiai, bet smagus laikas, įdomios pažintys, prisistatymas Europai — verta to.

Ką Jūsų gyvenime reiškia muzika?

Aurelija: Muzika… Aš nežinau, man tai ir hobis, ir laisvalaikio leidimas, ir darbas. Muzika yra manyje, aplink mane. Baigiau muzikos mokyklą (grojau fleita), grojau dvejose grupėse, lankiau visus užsiėmimus, susijusius su muzika — mokyklos, bažnyčios chorus, dainuojamosios poezijos būrelį, kur išmokau groti gitara, ką jau kalbėti apie solinius pasirodymus su savos kūrybos dainomis mokyklos ar miesto renginiuose… Tiesiog dievinu visą šią veiklą. Dabar gal net labiau, kai apsistojau ties vienu tašku — dainų įrašinėjimu su prodiuseriais Dan Donovan ir Artūru Bilaišiu.

Kada gerbėjai gali tikėtis debiutinio albumo?

Aurelija: Irgi geras klausimas. Tikėtis albumo galima vasarą, o kelias dainas parsisiųsti internetu galima bus jau net ir greitu metu. Taip pat reikėtų sekti mūsų puslapį http://ddfmusic.com/ .

Keli žodžiai mūsų skaitytojams.

Aurelija:

Mieli skaitytojai ,

būtinai ir toliau skaitykite eurodiena.lt, sekite Eurovizijos (ar „Dainų dainos“) naujienas, nes tai įdomus konkursas, kuriam labai daug žmonių, patikėkite, įdeda daug laiko ir pastangų. Tikiuosi, žiūrėsite finalą. Labai ačiū už palaikymą, balsus, komentarus, nes man, kaip naujokei, ypatingai džiugu, perskaičius gerą žodį (o skaitau, prisipažinsiu, tikrai dažnai). Smagaus žiūrėjimo bei klausymosi, sėkmės visiems 🙂

Dėkojame Aurelijai už nuoširdžius atsakymus, ir linkime jai didžiausios sėkmės „Dainų dainos“ konkurse, o galbūt ir „Eurovizijos“ dainų konkurse. Taip pat sėkmės kuriant albumą ir tolesnėje muzikinėje karjeroje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

10 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
eNz
eNz
prieš 15 metus

grazi panele ir dainuoja graziai labai 🙂 parasyk Aurelija man i skype – enzas18 😀

pavadinimas
pavadinimas
prieš 15 metus

t.y. latviukus c-stones…

pavadinimas
pavadinimas
prieš 15 metus

na man ziauriai primen ac stones kai kazkada buwo tokia nuobodi nuobodi ;D..
o anglu suprantu gerai….bet vistiek ji neeurovizine daina…tokio tipo daina abejoju ar yra laimejusi siu laiku eurovizija…;p

1234
1234
prieš 15 metus

tai todel tau ir pilka mase, super daina , su charakteriu, lengvai isiminama.

1234
1234
prieš 15 metus

tai vadinasi nelabai supranti anglu kalba

pavadinimas
pavadinimas
prieš 15 metus

lb nuobodi daina..vokalas geras…bet daina… you are you are part of me part of me….ir jokios kulminacijos….tik pilka mase…tai neeurovizija….

Edgaras
Edgaras
prieš 15 metus

Kuom jis nepaprastas ? kaip tik ten bus tokių kaip jis daugybė, tai ką kalbėti apie laimėjimą ir iš vis apie finalą. O Aurelija nors gėdos nepadarytų.

Kasparas
Kasparas
prieš 15 metus

Manote Aurelija gerai pasirodys Eurovizijoje ? Ką ji padarys?? Ateis mergaitė ir gražiai padainuos? Tokių Milijonai, o Eurovizijoje Ieško no tų kurie gražiai gali padainuoti, o išskirtinybių kurie yra nepaprasti, kaip Sasha son. Tas vaikinas gali mus atvesti iki 1-osios vietos ;]

Senseless
Senseless
prieš 15 metus

Labai geras straipsnis. Iki šiol Nacionalinėje atrankoje dažniausiai balsuodavau tik finaliniuose etapuose, tačiau šiemet jau nuo pirmo etapo palaikau ir balsuoju už Aureliją. Ji finalo verta ir labai džiaugiuosi, kad ne vardai, o geros dainos su gerais atlikėjais patenka į finalą. Laukiam albumo 🙂 Sėkmės.

P.S. In final 12 points from Kaunas to Aurelija.

/Bevardis/

Karolis
Karolis
prieš 15 metus

Tikrai palaikysiu. Žymiau labiau tinka Eurovizijai negu koks Saša
šaunuolė

Edgaras
Vienas iš trijų pirmųjų „Eurodienos“ redaktorių, 2008 ir 2009 metais pranešęs daugiau kaip 150 „Eurovizijos“ naujienų konkurso fanams Lietuvoje.