Eurovizija 2014 (renginys)

Jon Ola Sand: mūsų tikslas – kuo daugiau valstybių „Eurovizijos“ dainų konkurse

olaPrieš kelias dienas vykdomasis „Eurovizijos“ prodiuseris Jon Ola Sand davė interviu pagrindiniam Danijos transliuotojui DR. Pokalbio metu, kaip praneša eurovision.tv, buvo aptariami įvairūs su didžiausiu Europos dainų konkursu susiję klausimai, tačiau pagrindinė išsakyta mintis – konkurencijos didinimas tarp dalyvių. Siekiama, kad ateinančiais metais Kopenhagoje vykstančiame renginyje dalyvautų kuo daugiau valstybių.

Pasak J. O. Sand, nors ir „Eurovizijos“ dainų konkursas yra labai populiarus daugelyje Europos šalių, visgi kai kurios dar tik svarsto apie dalyvavimą renginyje.

Po to, kai šią vasarą nacionalinis Graikijos transliuotojas ERT buvo uždarytas vietinės valdžios, su Europos transliuotojų sąjunga (EBU) iki šiol nė vienas transliuotojas nėra pasirašęs sutarties, o tai – būtina sąlyga, norint dalyvauti „Eurovizijoje“. Iki lapkričio 22 dienos valstybė dar turi laiko pasirašyti sutartį ir tokiu būdu išvysti savo šalies atstovą didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje 2014 m.

Tuo tarpu jau aišku, kad dėl finansinių priežasčių 2014 m. renginyje neišvysime Kipro ir Kroatijos; į konkursą po metų pertraukos sugrįžta Portugalija.
Kaip teigia vykdomasis prodiuseris, finansinė situacija ir iškilę ekonominiai sunkumai įvairiose šalyse yra žinomi, tačiau dėl to negali būti vienoms šalims sumažintas dalyvio mokestis, nes tokiu atveju kitoms jis turėtų padidėti.

2013 m. Turkija nedalyvavo „Eurovizijoje“, tačiau surengė vietinės reikšmės konkursą pavadinimu „Turkovizija“. Vis dėlto tarptautinio dainų konkurso rengėjai nesibaimina dėl konkurencijos. „Europos transliuotojų sąjunga neturi patento organizuoti dainų konkursus, tad negali uždrausti vykti panašiems konkursams. Mes nemanome, kad „Turkovizija“ – mums konkurentas, tačiau nuolatos stebime jos vystymąsi“, – teigia J. O. Sand.

Viena iš dažniausiai minimų priežasčių, kodėl Turkija nusprendė daugiau nedalyvauti „Eurovizijoje“, – jos netenkina, kad penkios šalys, kitaip vadinamos didžiuoju penketu (Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė), kiekvienais metais turi užtikrintą vietą finale. Kaip teigia vykdomasis prodiuseris, EBU nuolatos stebi situaciją Turkijoje, tačiau nėra sulaukusi oficialių paaiškinimų iš nacionalinio Turkijos transliuotojo TRT, kodėl šalis pasitraukė. J. O. Sand teigimu, Turkija – labai svarbi šalis konkursui, nes kiekvienais metais į renginį siunčia gerus atlikėjus ir dainas.

Galutinė data, iki kurios šalys gali patvirtinti savo dalyvavimą konkurse, yra lapkričio 22 diena. „Eurovizija“, po Emmelie de Forest pergalės, vyks 2014 m. gegužės 6, 8 ir 10 d. Kopenhagoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
asss
asss
prieš 10 metus

Turkovizija :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD