EBU nuotr.
Eurovizija 2014 (atrankos)

Startuoja pasikeitusi Lietuvos nacionalinė atranka į „Euroviziją 2014“ [atnaujinama]

lietuva

Jau 15-ąjį kartą tarptautiniame „Eurovizijos“ konkurse dalyvausianti LRT televizija spalio 3 d. pradėjo kandidatų paiešką bei pristatė kiek atnaujintą nacionalinės atrankos formatą. Bene didžiausias pokytis, lyginant su ankstesniais metais, yra tai, jog atrankos procese atlikėjai nėra siejami su konkrečiais kūriniais. Du mėnesius truksiančių atrankos laidų metu žiūrovai bei komisija renka 1 dainą nugalėtoją bei 4 atlikėjus, kurie nacionalinio finalo metu kovos dėl teisės su šiuo kūriniu atstovauti Lietuvą Kopenhagoje (Danija).

LRT televizija iki lapkričio 15 d. kvietė dainų autorius bei Lietuvos atlikėjus teikti paraiškas ir dalyvauti konkurse. Dainininkai bei muzikinės grupės, kartu su paraiška, galėjo nurodyti pageidaujamą atlikti kūrinį (jeigu tokį turi), o autoriai galėjo nurodyti atlikėją, kuriam yra skiriamas prioritetas atrankoje dainuoti kūrinį. Galutinį sprendimą, kuriuos kūrinius atliks konkurso dalyviai, priima nacionalinės atrankos organizatoriai.

Nacionalinė atranka susideda iš kelių etapų:

Uždara atranka. Po lapkričio 15 d.
LRT iš gautų paraiškų atrinko 20 televiziniame konkurso etape dalyvausiančius atlikėjus.

1 etapas. Gruodžio 14 d.
Koncertas „Lietuvos dvidešimtmetis „Eurovizijoje“, kurio metu pasirodė ankstesni Lietuvos atstovai bei šiųmetinės atrankos dalyviai, atlikę „Eurovizijoje“ skambėjusius Lietuvos atstovų kūrinius.

2 etapas. Gruodžio 21, 28 bei sausio 4, 11 d.
20 atrankos dalyvių kiekvieną savaitę atliko nekonkursinius įvairaus žanro ir stiliaus kūrinius. Šio etapo metu komisija bei žiūrovai išrinko 8 geriausius atlikėjus.

3 etapas. Sausio 18, 25 bei vasario 1, 8 d. (Pratęsta iki vasario 22 d.).
8 atlikėjai scenoje atlieka 16 LRT paskirtų konkurso kūrinių. Kiekvieną savaitę atranką palieka vienas atlikėjas, o vasario 22 d. taip pat išrenkama viena geriausia daina.

Finalas. Vasario 15 d. (Perkelta į kovo 1 d.).
Komisija bei žiūrovai rinks 1 iš 3 atlikėjų, kuris atstovaus Lietuvai gegužės mėnesį vyksiančiame tarptautiniame konkurse. Keliems atlikėjams surinkus vienodą taškų skaičių, lemiamas balsas bus komisijos.

Išsamias nacionalinės atrankos taisykles galite rasti LRT puslapyje, paspaudę čia.

Konkurse dalyvaujančios dainos:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

27 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
to mamma mia
to mamma mia
prieš 10 metus

tai kaip tu rinksi tas dainas, jei ju neiaks nedainuos? ;DDDDDDDDDDD

to mamma mia
to mamma mia
prieš 10 metus

Finalinę dainą ir rinksime vasario 22 d. santykiu 50/50 komisija ir telefoninis balsavimas, o kai jau išrinksime, tai kovo 1 d. ją atliks kiekvienas iš likusiųjų (Mia, Vaidas ir Vilija).

mamma mia
mamma mia
prieš 10 metus

Nesuprantu aš tų taisyklių! Jeigu finalas kovo 1d., tai kas vyks vasario 22d.? O kada už daina finalininkę galimą balsuot? Nuo kada iki kada? Ar ta finalinė daina bus išrinkta internetu? Na kur nors parašykite normaliai ir sklandžiai tas taisykles.

Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Baumila su savo maivymosi ir perdėto [[pasitikėjimo savimi mane erzina labai. Todėl lo baisiai nemegstu.

ANONIMAS
ANONIMAS
prieš 10 metus

Manau verčiausias yra V.Baumila. Profesionalas, puikiai dainuoja, turime siūsti jį. 🙂

Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Pritariu Arinukei 🙂 taip pat Ievą Zasimauskatę dar palaikau ir blogiausiu atveju Vilija;) daugiau nematau nieko kas galetu parodyt kažka geresnio 😉

Arinukeeeee:]***
Arinukeeeee:]***
prieš 10 metus

JEIGU MES NENUSIUSIME MIJOS DAINA ,,TAKE LOOK AT ME NOW” , MES TIKRAI PRALAIMESIME!!!! VIIIISSSSIIIII UZZZZ MIJAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

asdfg
asdfg
prieš 10 metus

Worlds Apart – MYLIU SIA DAINA! 🙂 Labai emocionali daina, ir tikrai uzkabino mano sirdi.. klausiau sia daina jau 10 kartu.. Ispudingo grozio tiek zodziose, tiek muzikoje, tiek balsas harmonizuoja su muzika… super.. Balsuojam geriau uz sia daina 🙂

oksana
oksana
prieš 10 metus

Balsuojam uz Vilija visi!!! ji yra verciausia! Balsuojam 🙂 kad nebutu geda

Marytė
Marytė
prieš 10 metus

užsienietis susimokęs. Nori, kad siųstumėm pačius blogiausius atlikėjus, kad pralaimėtumėm.

Marytė
Marytė
prieš 10 metus

Va Vilija šaunuolė! Labai gerai pasirodė!!!!

Marytė
Marytė
prieš 10 metus

Jūs gal juokaujat, kad Kavaliaską norit perkelt į kitą etapą? Gražiu veideliu nieko nelaimėsit. Čia toks konkursas kuriame reikia parodyt balso galią, o ne grožį.

Kostas
Kostas
prieš 10 metus

Aš tik už šias naujoves, manau pagaliau galėsime pasiekti didesnių rezultatų 🙂

nuomonė
nuomonė
prieš 10 metus

Na bet jau ir kandidatai, nuvalkiotos asmenybes, kurios kiekvienais metais lenda i Eurovizija, bet niekaip negali .kaip nepatinka Aiste, jug ji ziauriai nuobodi, pilka ir neidomi, tas balsas irgi, tik fiziskai, rekianciai stiprus, nemonotoniskas, nejausmingas, dai isrinkite Sacha , Mia, Juoza, tai prajuokins visa eurovizija, Mia dar apsizliumps.Kur gerieji, fainieji, saunieji, nejaugi Lietuvoje tokiu nera.

nuomonė
nuomonė
prieš 10 metus

Aš nesuprantu kodėl taip žiūrovams, komisijai, patinka Aistė, Vilija, gal jų balsai fiziškai ir stiprūs, tačiau, kaip asmenybės jos nuobodžios, neįdomios, jokios estetinės išvaizdos, tik gerai išdainuota daina.Ar tokie laimi Eurovizijoje.Tiek Aistė, tiek Vilija, tiek Vaidas, tai butu eiliniai išrinktieji;- Evelina S, Pojavis, Linas ir Simona,ir t.t. kurie tik sugeba rankomis pamosiguoti ir , kaip robotai išdainuoti dainą., jug jie neįdomūs, net neverti dėmesio.ir ką jie Eurovizijose laimėjo, tik paskutines ar prieš paskutines vietas.
Vienintelį, kurį matau Eurovizijoje, tai Justinas L, jis drąsus, elegantiškas, jaunatviškas, balsas gražus ir kaip asmenybė žavus.

nelly
nelly
prieš 10 metus

nu va ir apsirikai del Jegorovos ir veklenko 😀

as
as
prieš 10 metus

Man nelabai suprantamas antras etapas, kuriame sesis vakarus konkursantai atliks nekonkursines dainas ( suprask bet ka) ir kuriame bus isrinkti sesi stipriausi vokalistai.Treciame etape isgirsim tik sesias konkursines dainas, is kuriu ir rinksim geriausia daina su geriausiu vokalistu. TIK SESIOS DAINOS PER VISA ATRANKA???? O sesi geriausi vokalistai zinomi ir be atranku- Montvydas, Mataciunaite, Pilvelyte, Baumila, Jegorova, Veklenko

Hideo
Hideo
prieš 10 metus

o Taip, Montvydas tikrai buvo vienas iš geriausių Lietuvos atstovų 🙂 Pagal dainą man Geriausias, pagal vieta žinoma trčias tik 🙂 bet vistiek 🙂

Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Na formatas panašus i Azerbaidžaniečių 🙂 Norėčiau kad Azerbaidžaniečiai būtų ir nugalėję šiemet 🙂 Man jų dainą labiau buvoverta pergalės nei Danų 🙂

Girlscancry
Girlscancry
prieš 10 metus

Senseless > Prisimenant pernai kai į kitą etapą pateko brolių grupė Timohi. http://youtu.be/MwYLx9EAjec
Tai manau komisija yra būtina!!! Nors palaikiau aš kitus atlikėjus, bet Pojavis visai nieko buvo.
Be to, jei galvojant, kad tik komisija išrenka nugalėtojus, tai manau jie atlieka savo darbą labai gerai. Lietuva jau kelinti metai iš eilės patenka į Eurovizijos finalą. Kas galvoja, kad tai nieko nereiškia, tai keli faktai. Belgija tik 2 kartus į finalą pateko per 7 metus. Olandija tik 1 kartą per 7 metus. Šveicarijos tokia pati situacija kaip ir Olandijos.

Senseless
Senseless
prieš 10 metus

Girlscancry > Turbūt ir pats/pati nesupratai ką parašei. Sakai, kad žiūrovai vienaip balsuoja, komisija kitaip, o kai kartu tai būna pusiausvyra ir įvardinai Montvydą, kuris buvo Nr1 tiek pas komisiją, tiek pas žiūrovus(tai kokia čia pusiausvyra, Montvydas būtų laimėjęs pas abu, ir nesvarbu kas lemtų balsavimą visi būtų patenkintisu Montvydu). Taigi apie ką tu kalbi? Surask gerą pavyzdį kur bendras balsavimas davė naudos ir visi liko patenkinti. Aš galiu N pavyzdžių pateikti, kai komisija visada LAIMI, o ne kartu nusprendžiama. Jie nusprendžia kas atstovaus, tas žiūrovų balsavimas tik visiškai akliems(kaip TU), kurie tiki, kad ir žiūrovai kažką lemia. Vaikų eurovizijoje Paulina nacionaliniame finale pas žiūrovus buvo 6vt, bet kažkaip sugebėjo laimėti nacionalinę atranką(KAIP?), Pojavis tik dėl komisijos pateko pernai, Linas ir Simona(2004m) pagal taisykles neturėjo važiuoti, nes trys atlikėjai surinko po vienodai balų ir turėjo laimėti Rūta Ščiogolevaitė, nes daugiausiai gavo balsų iš žiūrovų(tokios taisyklės buvo), bet komisija greit pakeitė taisykles ir iš naujo perbalsavo tik jie patys, jau nekalbu, kad komisija visad pradžioj sužino žiūrovų balsavimą ir tik poto patys balsuoja, net neabejoju pakoreguodami savo balsus tam, kad pakeltų savo favoritą į priekį…

ramune
ramune
prieš 10 metus

Pagaliau rinksime dainą, nes amžinai taip: atlikėjas profas, o daina per daug sudėtinga eurovizijai arba atlikėjas žalias, o daina nebloga.

Deividas
Deividas
prieš 10 metus

Pagaliau rinksim iš tikrųjų DAINĄ… Visgi tai dainos konkursas. Bet kokie pokyčiai yra į naudą, jau seniai laikas atrasti teisingą formatą, tik gaila, kad jo taip ilgai ieško…

ggfh
ggfh
prieš 10 metus

nemanau ,kad tai išeis į gerą

Girlscancry
Girlscancry
prieš 10 metus

Nelabai patinka man šios naujovės. Man labiau patiko senasis formatas. O kad žiūrovai ir komisija vertins kartu aš tiktai už tai. Pamenu pernai, kaip žiūrovai balsavo už tokias grupes, kad baisu buvo. Komisija linkusi balsuoti už rimtesnius atlikėjus, bet dažnai jie būna nuobodoki. Tad puiku kai kartu sprendžiama, nes tada būna pusiausvyra. D. Montvydas puikus pavyzdys. Jis buvo ir komisijos ir žiūrovo favoritas, bei puikiai pasirodė Eurovizijoje. Mano nuomone jis buvo vienas iš geriausių Lietuvos atstovų.

Žymantas
Žymantas
prieš 10 metus

Aš už pasikeitimus ir šis formatas man patinka :p Manau tikrai atsirinksim gerą atlikėją per tuos 5 pasirodymus, klausimas tik ar kas parašys gerą dainą?

Senseless
Senseless
prieš 10 metus

Pats formato pakeitimas yra pliusas, visada smagu išbandyti kažką naują, bet su tuo „rinks ir komisija ir žiūrovai” tai tik nervina. Jau matosi iškart, kad sau pasidarę lemiamą balsą, nenustebsiu, kad ir atrankų metu iškart jie nebalsuos, pažiūrės ką renką žiūrovai ir pan. Jau N metų taip vyksta, galėtų tiesiog patys išrinkti ir prisiimti atsakomybę, o ne kasmet sakyt „rinkom kartu” nors taip nebūna. Kada paskutinį kart laimėjo žiūrovų favoritas(kai balsavo ir žiūrovai ir komisija)?

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.