Eurovizija 2013 (dalyviai)

Andrius Pojavis: norėjau, kad žmonės išgirstų mano muziką

Praėjus beveik 5 mėnesiams po „Eurovizijos“ šurmulio Švedijoje, apie konkurse patirtus įspūdžius, muziką bei artimiausius planus kalbiname Lietuvos atstovą Andrių Pojavį.

andrius pojavis

Koks jausmas atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse?

Atsakomybė išties didžiulė, tai reikalauja nemažai fizinių, moralinių ir finansinių išteklių. Tačiau, kai įdedi visą širdį ir padarai geriausia, ką gali, jautiesi nugalėtoju. Taip jaučiausi ir aš. Nurimus pirmosioms emocijoms, aplankė geri jausmai ir prisiminimai.

Kaip pats vertinate savo pasirodymą ,,Eurovizijos“ dainų konkurse?

Žinoma, norėjosi aukštesnės pozicijos finale, tačiau vėliau supranti, kad svarbios tik dvi vietos — pirma ir paskutinė. Nepavyko užimti nei vienos iš jų, tačiau sugebėjau prasibrauti į finalą, kuris buvo mano tikslas. Finalo pasirodymas buvo užtikrintas. Manau, sudainavau geriausiai iš visų kartų, todėl savo pasirodymą vertinu neblogai. Be abejo, tobulinti buvo ir yra ką, bet aš esu laimingas (šypsosi — red. pastaba).

Kaip pasikeitė tavo gyvenimas po įvykusio ,,Eurovizijos“ dainų konkurso Malmėje?

Iš esmės nepasikeitė. Galbūt ,,Eurovizija“ padarė įtaką tam, jog dabar grįžau gyventi į Lietuvą ir organizuoju turą, kuris vyks 40-yje Lietuvos miestų ir miestelių.

Apie ką dainuojate savo kūrinyje „Something“?

Apie gyvenimo dvilypumą!

Ar planuojate ir toliau reklamuoti kūrinį „Something“ kitose Europos šalyse ?

Rašau naujas dainas, o „Something“ — praeitas etapas. Manau, ji jau buvo išreklamuota pakankamai neblogai, Europa žino šią dainą.

Kokie artimiausi Jūsų muzikiniai planai? Galbūt planuojate vėl dalyvauti ,,Eurovizijos“ dainų konkurse?

Organizuoju turą „40 dienų aplink Lietuvą“, kuriame pristatysiu savo debiutinio albumo „Aštuoni“ dainas, taip pat pasidalinsiu naujais kūriniais ir, žinoma, — „Something“. Taip pat rašau dainas antrajam albumui. Dalyvauti „Eurovizijoje“ neplanuoju, galbūt konkursą ir vėl pasižiūrėsiu kaip eilinis žiūrovas ir kritikas (šypsosi — red. pastaba).

Ką veikiate gyvenime be muzikos?

Muzika suėda didžiausią dalį mano laiko. Kitas laikas skirtas šeimai, draugams, skaitymui. Universitete esu įgijęs istorijos specialybę.

Kaip manote, ko reikia Lietuvai, kad ,,Eurovizijos“ dainų konkurse pakliūtume bent į 10-uką? Galbūt geros dainos ar gero šou, o gal užtenka gerai atrodyti?

Visi Jūsų išvardinti dalykai yra svarbūs, tačiau tai didžiulis tarptautinis konkursas su labai stipriais varžovais, todėl kartais gali neužtekti ir to, nes tai išties didžiulio masto konkursas.

Kaip manai, ar Lietuvos atlikėjai ir grupės turi ko pasimokyti iš kitų šalių, kurios dalyvavo ,,Eurovizijoje“ ?

Nemanau. Lietuva visada veža kažką įdomaus ir naujo.

Ar anksčiau stebėjote ,,Eurovizijos“ dainų konkursą? Kurie dalyviai Jums paliko didžiausią įspūdį?

Kaip ir visi lietuviai, „Euroviziją“ stebėdavau būdamas jaunesnis. Paskutiniais metais konkurso nesekiau. Man patiko daina „Fly on the wings of love“.

Kas paskatino Jus dalyvauti būtent „Eurovizijos“ dainų konkurse?

Norėjau pareklamuoti savo albumą, o laimėti tikrai nesitikėjau ir neplanavau, bet gavosi taip, kad laimėjau ir esu už tai dėkingas.

Ką manote apie Emelie de Forest ir Danijos pergalę, ar ji buvo verta laimėti?

Neverta spekuliuoti tokiais klausimais. Jei laimėjo, vadinasi buvo verta.

Į ,,Eurovizijos dainų konkursą‘‘  visi vyksta su kokiu nors tikslu. Vieni tikisi pergalės, kiti – tiesiog naujų pažinčių, treti – galbūt reklamos. O koks buvo Jūsų tikslas?

Kaip minėjau, norėjau, kad žmonės išgirstų mano muziką. Tai buvo vienintelis mano noras ir tikslas. Todėl ir norėjau būti aštuntas, nes būtent taip vadinasi mano albumas.

Ką norėtumėte palinkėti savo gerbėjams?

Ačiū, kad esate, tik su Jumis galiu toliau groti, kurti bei tobulėti! Tikiuosi turėsiu galimybę susitikti su Jumis visais.

Primename, jog Andriaus Pojavio 40 dienų turas startuoja jau ateinantį ketvirtadienį Kybartuose ir keliaus po Lietuvą iki pat sausio pabaigos. Sužinoti, kada atlikėjas koncertuos Jūsų mieste bei įsigyti bilietus galite, paspaudę šią nuorodą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus