Eurovizija 2014 (renginys)

Nuo kitų metų – atviresnis „Eurovizijos“ žiuri balsavimas

balsavimas-2013Europos transliuotojų sąjunga, siekdama sumažinti balsavimo pažeidimų atvejų „Eurovizijos“ konkurse bei kasmet viešoje erdvėje kylančių diskusijų dėl rezultatų, nuo kitų metų publikai pateiks išsamią kiekvienos šalies komisijos balsavimo išklotinę.

Pirmiausia gegužės 1 d., likus 5 dienoms iki pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio, oficialioje konkurso interneto svetainėje bus viešai paskelbti kiekvienos dalyvaujančios šalies transliuotojo išrinktų 5-ių komisijos narių vardai. Be to, skatinant atsinaujinančią komisijos sudėtį, žiuri nariai nuo kitų metų galės būti tik tie muzikos profesionalai (radijo laidų vedėjai, menininkai, kompozitoriai, dainų tekstų kūrėjai bei muzikos prodiuseriai), kurie šių pareigų konkurse nėjo mažiausiai dvejus ankstesnius metus.

Pasibaigus konkursui, Europos transliuotojų sąjunga įsipareigoja viešai paskelbti detalius kiekvienos šalies balsavimo rezultatus: žiūrovų reitingą, bendrą penkių komisijos narių reitingą ir netgi tai, kaip balsavo kiekvienas iš komisijos narių.

Oficialioje konkurso svetainėje taip pat žadama sukurti naują skiltį, kurioje, kaip teigiama, tiek komisijos nariai, tiek namie balsuojantys žiūrovai galės pranešti apie balsavimo pažeidimus bei nesklandumus.

Primename, jog kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Danijos sostinėje Kopenhagoje, gegužės 6, 8 bei 10 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hideo
Hideo
prieš 10 metus

Dabar Atsiranda Lietuvos meilė Azerbaidžanui 😀 Antrus metus Azerbaidžanas gauna nuo Lietuvos 😀 🙂 Praeitais metais aišku Lietuva negalėjo beduot gruzinams nes jie nepraėjo i finala o šiemet praėjo bet Lietuviai parodė špygą taukuotą 😀 ir atidavė savo širdi Azerbaidžanui 😉 Kažko Nusiteikus Lietuva prieš Skandinavus:D

skaistusia
skaistusia
prieš 10 metus

nemanau, kad kas nors pasikeis nuo to

ramune
ramune
prieš 10 metus

Būtų gerai, jei iš to išsamaus pateikimo būtų daromos išvados. Pvz. kodėl finale Graikija ir Kipras amžinai apsikeičia 12 balų? Jie net padėkos vieni kitiems užrašus jau būna pasiruošę. Balsuoti viena už kitą jau buvo pradėjusios Lietuva ir Gruzija, bet kažkaip po truputį ši tarptautinė meilė jau blėsta. Gal ir gerai.

Girlscancry
Girlscancry
prieš 10 metus

Labai gerai, nes man visada buvo idomu kas sudaro Lietuvos komisiją. Man atrodydavo, kad Lietuvos komisija budavo tik vienas žmogus.

pixas
pixas
prieš 10 metus

Dabar kai žinos komisijos narių vardus,tai bus žaidimas kas daugiau pasiulys ;D

Lukis
Lukis
prieš 10 metus

Pagaliau, bus teisybės! 😀 Nebemaklins čia ta komisija.. ;D

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.