Dennis Stachel (EBU)
Eurovizija 2013 (renginys)

Paskelbtas finalo dalyvių eiliškumas. Lietuva pasirodys antra!

Dennis Stachel (EBU)
Dennis Stachel (EBU)

Paaiškejo eilės tvarka, kuria pasirodys „Eurovizijos“ finalistai. Kitaip negu ankstesniais metais, tai buvo nuspręsta ne burtų keliu, bet Švedijos nacionalinio transliuotojo (SVT) bei renginio prodiuserių nuomone. Šeštadienį vyksiantį finalą atidarys prancūzė Amandine Bourgeois, o pabaigs – Airijos atstovas Ryan Dolan. Renginio organizatoriai nusprendė, jog Lietuvos atstovo Andriaus Pojavio daina konkurse skambės antra, iškart po jo į sceną lips Moldova.

Finalo dalyviai pasirodys tokia eilės tvarka:

  1. Prancūzija;
  2. Lietuva;
  3. Moldova;
  4. Suomija;
  5. Ispanija;
  6. Belgija
  7. Estija;
  8. Baltarusija;
  9. Malta;
  10. Rusija;
  11. Vokietija;
  12. Armėnija;
  13. Nyderlandai;
  14. Rumunija;
  15. Jungtinė Karalystė;
  16. Švedija;
  17. Vengrija;
  18. Danija;
  19. Islandija;
  20. Azerbaidžanas;
  21. Graikija;
  22. Ukraina;
  23. Italija;
  24. Norvegija;
  25. Gruzija;
  26. Airija.

Jeigu tikėtume, kad pasirodymo eilės numeris daro įtakos dainos pasiekimams konkurse, pagal „Eurovizijos“ statistiką, šalis, pasirodžiusi antra, nėra nė karto laimėjusi pagrindinio konkurso trofėjaus. Tiesa, antri pasirodę dainininkai net šešis kartus galutinėje lentelėje yra likę 4-oje pozicijoje, tačiau bendroje įskaitoje dažniausiai lieka antrame dešimtuke. Kalbant apie pastaruosius metus, nuo 2004 metų, kada buvo įvesta pusfinalių ir finalo sistema, net 6 šalys iš 9 galutinėje lentelėje yra likusios trečiajame dešimtuke, o geriausias rezultatas dainuojant antriems pastaraisiais metais priklauso Dino Merlin iš Bosnijos ir Hercegovinos – 2011 metais jis užėmė 6 vieta.
Kaip seksis Lietuvos garbę konkurse ginančiam Andriui Pojaviui, sužinosime šio šeštadienio vakarą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

32 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Edrn
Edrn
prieš 10 metus

Jūs pienburniai čia neaiškinkit mum palaikyt ar nepalaikyt,pvz gal ten rašė žmonės kuriems visai neįdomi ta eurovizija,FU JUM KAD TAIP SAVIŠKIUS VAROT IŠ LIETUVOS,gal patys tada emigruokit į Airijas ir tt.Kiaulės!Man asm. Andriaus daina labai patiko ir žinojau kad jis pateks į finalą,o tie kurį jį nuvertina tai čia jų nuomonė!,ar girdit Rytis,Vitalija ir Kara ir kiti!!!!!!Tikiuosi kitais metais Lietuva paims 1 vietą,ar girdi M.Tyla?

gretuliukas
gretuliukas
prieš 10 metus

jo daina leta kaip ir vengro. man labiausiai sios salys nepatiko ir truputis kitu kaip armenija, belgija, olandija. as maniau kad lietuvis nepaklius, bet smokst iir pateko. negaliu tokiu dainu klausyti. bet reikia isklausyti nors ir tau nepatinka ir susidaryti vaizda apie daina. saunuolis andrius, ir net nezinau kurioje vietoje bus finale svarbiausiai dalyvauti ir nepaskutiniai buti mes tas salis aplenkem kurias pusfinaliuose dalyvavo ir taip ir taip jau aukstai pakilom.

As
As
prieš 10 metus

O kuo didziuotis? Kad Lietuvos atstovas nei pasiruose deramai, nei dainuoti jis moka. Matosi, kad jam viskas px. Tai kuo cia didziuotis? Sasha, Eveleina, Donatas stengesi ir tai daug nepese, o Andrius dura stumdo. Tikrai nebus gaila, jeigu liks gale. Europieciai supranta, kad lietuvisma nerupi musu pasirodymas ir pergale, todel ir skyre 2 pasirodymo numeri.

ne nu
ne nu
prieš 10 metus

jus daunai dauzti totaliai nebekomentuokit .!.

Jonas
Jonas
prieš 10 metus

Nuo kada savo dainos palaikymas Eurovizijoje, kurią net išrinko labiau komisija, nei patys žiūrovai, yra aukščiausia patriotizmo forma? Daina gali patikti arba nepatikti. Eurovizija gali patikti arba nepatikti. Lietuva yra ne mūsų atstovas Eurovizijoje, krepšinio varžybose ar dar kitur. Man Lietuva yra visai ne tai, ir aš myliu savo Tėvynę. Jeigu jums atrodo, kad dergiant Pojavį, dergiama tauta, atsiprašau, bet labai klystat. Tačiau bet kuriuo atveju labiausiai užknisę ne tie, kurie stumia ant visko ir visur (jie taip pat nėra Lietuva ir gėdos tautai nedaro), o tie, kuriems būtina pastumti ant visų tų stūmikų ir greičiau išsiųst iš Lietuvos. Ramiai, chebra.

Rokas
Rokas
prieš 10 metus

Užknisa tie švedai savo tvarką įvedinėja palieka favoritus pabaigai, o kas priekyje tai maždaug suprask lūzeriai

Tiesiog gerbėja
Tiesiog gerbėja
prieš 10 metus

Kiekvienas žmogus tursi skirtingą požiūrį į Lietuvą , vieni visada ją palaiko kiti atvirksčiai ją smerkia….. Šiemet aš esu nė vienoje iš šių pusių . O tie komentarai kurie smerkia žmones ,kurie išsako savo nuomone ,mane verčia dūsuoti ,žmonė juk mes esame VIENA tauta ,leiskime kiekvienam žmogui pasisakyti. (Ačiū už supratingumą)

Bich please
Bich please
prieš 10 metus

Nezinomoji- su savo tokiu poziuriu eik i A. Pojavio *** Kiekvienas zmogus turi savo nuomone ,palaikykit jus ta pojavi ,vistiek uzims kokia pries paskutinia vieta (cha…) Ir man tikrai geda gyventi tokioj Lt kurios niekas nezino …………. A. Pojaviui linkiu kuo didziausios nesekmes (ha) **

EUROLTU
EUROLTU
prieš 10 metus

Gal todėl ir užemam prastas vietas,kad vos ne pirmi 🙁 Na , o kas stūmia ant Pojavio,tai esat visiški ablamuxai.

Kara
Kara
prieš 10 metus

Esat apgailėtini. Tiek ir te sugebat varyt ant tų kurie stengiasi, kažką daro.. ir dar + , kad ant pačių lietuvių! A. Pojavio daina yra išskirtinė, savotiškai patraukli. Turėtumėt gėdytis, kad palaikot Daniją ar Ukrainą, kurios metai iš metų kopijuoja nugalėtojų dainų stilių, taikosi prie seniai atsibodusio radijo šlamšto. Jei vis dar žiūrit euroviziją ir niekinat Lietuvą – tai ko joje iš vis gyvenat? Keliaukit į savo Daniją.

Vitalija
Vitalija
prieš 10 metus

Pritariu Ryciui. Nesuprantu, kaip galima varyti ant LT, tiksliau, kaip negeda varyti ant savo salies dainininko.As is pradziu netikejau, kad jis pateks, bet pusfinalyje jis pasirode gerai, pasitenge, saunulis musu Andrius. Labai tikiuosi sulaukti tokiu metu kada LT laimes Eurovizija, tai butu nuostabu.
O, musu daina i depesus nesa labai, nieko atme blogo nematau.Siemet daug vyru dainuojanciu paprastas dainas pakliuvo.

asas
asas
prieš 10 metus

dar avarija lietuvio pasirodyma vadina, nesvarbu koks numeris, musu daina geriausia, danija nelaimes!!!lietuva bus top 5

likaL
likaL
prieš 10 metus

ziaurus kaimas su (degradais)

efka
efka
prieš 10 metus

debilai totalus esat 😀 jus kurwa sudegint , reik :D. savo tauta dergia debilai , patys issiunte ir dar pisa prota , kad neverti finalo buwo , tai jums cj patinka kad lietuviams nesiseka visur ar ne ? jums teikia malonuma kad lietuviai nepatenka i finala , o patenka kokie norwegai ? 😀 tai pasol nx is lietuvos mulkiai 😀

Reifas
Reifas
prieš 10 metus

nu lietuviai degradai yra lopu lopai kurie stumia ant tu ka patys issiunte nu as negaliu lavonu lavonai isvis nekomentuokit jus nevykeliai tokiais buvot esat ir busit nevykeliai gyvenime jum nesiseks manau 🙂

Fail
Fail
prieš 10 metus

antras po Aivaro;DDD

Rytis
Rytis
prieš 10 metus

Žinot ką?
Tie kurie smerkia Lietuvą: Tai skriskit iš Lietuvos ir kitą šalį palaikykit, nes tokie žmonės nesiskaito kaip tikri lietuviai. Gėda, kad tiek daug žmonių nekenčia Lietuvos, taip nekenčia.
Tokie jūs ir patriotai.
O tie kurie palaiko ją: Tai šaunuoliai kad ir kokios dainos būtų ją vistiek palaiko, taip ir toliau!

as
as
prieš 10 metus

Pojavis saunuolis..sekmes jam,palaikysim BUTINAI….:)

Lukas
Lukas
prieš 10 metus

Kaip jūs galit taip sakyt.. gerai, nevertas finalo, bet negalima pasidžiaugt? Šlykštu buvo žiūrėt youtube kai puse blogų komentarų lietuviai.. aha sakysit nėra dėl ko džiaugtis, pažiūrėkit live pasirodymo įrašą ir įvertinimus.. net neturiu daugiau žodžių apie tokį lietuvių pesimizmą.

vilija
vilija
prieš 10 metus

Kaip galit saviškį nepalaikyti… ot TAUTA :))))
Išvis reikia džiaugtis, kad dar Lietuva visai nedagradavo. Dar einam, rodomės į tokius renginius kaip Eurovizija. Mes kaip ir visos kitos šalys. O čia dar sako, kad nevertas finalo. Žiaurūs esat… ;o

LOLO
LOLO
prieš 10 metus

Jot jeigu butu tikrai plagijuota jau seniai jos nebutu ir vienu metu tokios melodijos buvo populiarios…

LOLO
LOLO
prieš 10 metus

Pritariu tiems kas sko,kad Pojavis nevertas finalo

Jot
Jot
prieš 10 metus

Man įdomu kaip su Baltarusija bus nes joje vis dar tebegirdžiu merginų grupės Mango dainos „Ėjom, ėjom”.

Nezinomoji
Nezinomoji
prieš 10 metus

atkirtis – The GreatWhite’ui ir ESC Love – Eikit Jus zinot kur su savo tokiu poziuriu…. Velniop arba dar geriau – dar toliau!!!! O man netgi labai patiko Andriaus daina ir scenine isvaisda, jau tikrai geriau negu pries kelis metu dalyvavusios E. Sasenko ar Inculto…. Ko Jus cia „varot” ant Andriaus? Vietoj to kad palaikytumet, tai ne- dar ir zeminat! Fu! Geda butu! Del tokiu kai kuriu komentaru – man geda, kad esu lietuve! O rytojaus finale – as ir visa mano seima palaikysime ir balsuosime tik uz Andriu!!!! O tokiems kaip Jus – siulyciau patiems pabandyti padainuoti, o gal geda nes nieko nesugebat!!!! Tai juk akivaizdus pavydas! Geriausia yra kritikuoti, kai pats to nesugebi padaryti!!!! taip kad – ANDRIAU – PIRMYN! Yra zmoniu mananciu, kad TU gali kazka padaryt!

Nestas
Nestas
prieš 10 metus

jūs man kažkokie keisti – prieš euroviziją myžot kad Lietuvos atstovas nieko nepasieks, net į finalą nepateks, kaip pateko – žliumbiat kad pateko. jūs apsispreskit ko norit, jei esat pastoviai nepatenkinti, tai iš vis nekomentuokit ir nagadinkit nuotaios kitiems. apgailėtini, neturiu daugiau ką ir bepasakyti …

k
k
prieš 10 metus

Aikit su ta migdančia Austrija

Brat2va
Brat2va
prieš 10 metus

Austrija vertesne finalo buvo tiesa pasakius, tikriausiai UK ir Ireland istempe:)

ESC Love
ESC Love
prieš 10 metus

A. Pojavis tikrai nevertas finalo ,sutikčiau su ,,TheGreatWhite”

k
k
prieš 10 metus

prastai. tai vadinama the death slot. tikiuosi, neliksim paskutiniai

TheGreatWhite
TheGreatWhite
prieš 10 metus

Pykit nepykit, bet Pojavis net nenusipelne finalo, o ka sneket apie gera vieta 😀

Monikosius
Monikosius
prieš 10 metus

Tik nereikia verkti, ok?

Justas
Justas
prieš 10 metus

Aciu nuostabiausioms SVT ir EBU. Negana to, kad patys pastoviai numerius blogus issitraukiam (2012 – 4; 2011 – 4; 2010 – 1; 2009 – 1; 2008 – 5) tai vistiek ne kiek neatsizvelgdama mus pacioj pacioj pradzioj ikiso, tiesiog nuostabu.