Eurovizija 2013 (dalyviai)

„Eurovizijos“ dalyvių pristatymas: Albanija

„Eurovizijos“ dalyvių pristatymų rubrikoje šįkart atėjo metas Albanijos atstovams Adrian & Bledar.

Šalis: Albanija;
Pasirodymo data: gegužės 16 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 14;
Atlikėjas: Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko;
Daina: „Identitet“;
Dainos autoriai: Bledar Sejko (m), Eda Sejko (ž).


Apie atlikėją:

  • 51-ąjį kasmetinį Albanijos „Festivali i Këngës“ konkursą, kurio metu renkamas ir šalies atstovas „Eurovizijoje“, laimėjo Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko su kūriniu „Identitet“.
  • Adrian Lulgjuraj gimė dabartinėje Juodkalnijoje. Nors ir augo mieste, kuriame daugumą gyventojų sudaro albanai, tačiau Adrian dalyvavo įvairiuose muzikiniuose projektuose visoje šalyje. Albanijoje atlikėjas išgarsėjo tik 2010 metais, kuomet sudalyvavo įvairiose televizijos laidose bei muzikos festivaliuose.
  • 41-erių Bledar Sejko yra atlikėjas, dainų kūrėjas bei gitaristas. Dar praeito amžiaus devintame dešimtmetyje kartu su Redon Makashi ir Elton Deda atlikėjas įkūrė vieną pirmųjų populiariosios muzikos grupių Albanijoje. Jo pseudonimas buvo Qepa, išvertus į lietuvių kalbą tai reiškia svogūną. Bledar šiemet „Festivali i Këngës“ sugrįžo po 20 metų pertraukos. Taip pat 2011 metais atlikėjas „Eurovizijos“ scenoje pasirodė kartu su tuomet šaliai atstovavusia Aurela Gaçe.

Kiti faktai:

  • Albanija šiemet konkurse pasirodys jau dešimtą kartą. Per savo dalyvavimo istoriją šalis du kartus pateko į geriausiųjų dešimtuką. 2004 metais vykusio debiuto metu 7-ą vietą užėmė Anjeza Shanini, o pernai šį rezultatą pagerino vieną iš įspūdingiausių vokalinių pasirodymų surengusi Rona Nishliu – atlikėja liko 5-oje vietoje.
  • Iš dešimties Albanijos kūrinių „Eurovizijoje“, po keturis yra albaniški arba angliški, o du sykius šalies atstovai kūrinius atliko abejomis minėtomis kalbomis.
  • Albanija per savo dalyvavimo istoriją dar nė karto į „Euroviziją“ nėra siuntusi grupės.
  • Statistiškai šalis daugiausia taškų sulaukia iš Makedonijos, o skiria Graikijai.

Kviečiame ir Jus įvertinti Albanijos kūrinį:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vienodai Šviečia
Vienodai Šviečia
prieš 10 metus

Labai yra didžiulė klišė naudoti smiuką eurovizinei dainoj, nesvarbu kokio žanro. Pas Rybaką tai tiko, nes tai buvo folklorinė daina, o čia, kaip suprantu, roko.

me
me
prieš 10 metus

Galvojau, kad bus nieko gero, bet kažkaip susiklausė. 7/10