Eurovizija 2013 (renginys)

2013 metų „Eurovizija“ – su pasikeitimais balsavime

Šių metų „Eurovizija“ neapseis ir be dar vienos, šį sykį su balsavimu susijusios naujovės. Kaip žinia, jau kelerius metus kiekvienos šalies balus pusfinaliuose ir finale lemia ne tik žiūrovai, tačiau ir profesionali komisija. Tiek žiūrovai, tiek žiuri skiria nuo 1 iki 12 balų dešimčiai labiausiai patikusių dainų, jų balai yra sumuojami ir tuomet paaiškėja galutiniai kiekvienos šalies balsai, pavyzdžiui, 2009 metų Lietuvos balsavimo rezultatai:

Lietuvos balsai
Galutiniai Taškų suma Komisija Žiūrovai
Norvegija 12 24 12 12
Estija 10 20 10 10
Islandija 8 14 8 6
Rusija 7 13 6 7
Prancūzija 6 10 5 5
Azerbaidžanas 5 8 8
Ukraina 4 7 7
Jungtinė Karalystė 3 6 2 4
Danija 2 5 3 2
Malta 1 4 4
Graikija 3 3
Švedija 1 1
Moldova 1 1

Nuo šių metų viskas bus kiek kitaip. Svarbus bus ne komisijos ar žiūrovų pirmasis dešimtukas, tačiau pilnas visų šalių išsidėstymas. Pirmiausia, po balsavimo paaiškės, kaip šalys išsidėstė nuo pirmos iki paskutinės vietos tiek žiuri, tiek žiūrovų lentelėse. Tuomet bus išvesti vietų vidurkiai ir sudarytas galutinis reitingas nuo pirmos iki paskutinės vietos. Pirmąsias dešimt vietų užėmusios šalys gaus jau įprastus 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 balus.

Ši sistema reiškia, jog teoriškai, jeigu komisijos ir žiūrovų nuomonė itin išsiskirs, balų galės gauti šalys, nei viename balsavime nepatekusios į pirmąjį dešimtuką, o pirmąją vietą žiūrovų, tačiau beveik gale komisijos lentelėje likusi šalis, bendrai negauti nė vieno taško.

Taigi, trumpai tariant, nuo šių metų skaičiuojant galutinius šalies rezultatus, bus svarbu ne pirmasis dešimtukas ir jų taškai, tačiau visų valstybių vietos tiek žiūrovų, tiek komisijos balsavimuose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

13 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vitalija
Vitalija
prieš 10 metus

Idomu, kaip bus su balais del naujo skaiciavimo. Bet Lt kazkaip siemet tarp visu moterisku vokalu tarsi dingsta. Gerai, kad pirmas pusfinalis tos vidutiniskas, gal LT paklius ir Moldova tikiuosi taip pat, labai ju faina daina.

ramune
ramune
prieš 11 metus

Na skaičiavimas nuo 1 iki 17 (tiek bus šiemet pusfinalyje šalių) gal ir sąžiningesnis, nes visos gaus taškų. Esu tikra, kad jei pagal šią metodiką perskaičiuotumėm ankstesnių metų pusfinalius, finalininkų sąrašas būtų šiek tiek kitoks..

Deividas
Deividas
prieš 11 metus

Pagaliau turėsim tikslius rezultatus!

...
...
prieš 11 metus

Melodifestivalen jokių vietų vidurkių nieks neveda. Ten tiesiog yra 11 juri šalių ir kiekviena duoda balus top 7 nuo 1 iki 12. bendra suma gaunasi 473 taškai. žiūrovų taškai yra apskaičiuojami taip: pvz atlikėjas surinko 15 procentų visų žiūrovų balsų , tai žiūrima, kiek tai bus nuo 473. Ir paskui iš pradžių komisija skelbia balus, o paskui žiūrovų balsai skelbiami.

Laura
Laura
prieš 11 metus

as tai manau, kad protingai cia. 🙂 tik galvodavau, kad visalaik taip budavo :DDDDDDD

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 11 metus

Paprasčiau tariant, jeigu anksčiau kiekvienoje šalyje buvo sumuojamas komisijos top10 su žiūrovų top10, tai dabar bus sumuojamas komisijos top26 su žiūrovų top26.

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 11 metus

Esmė tame, kad jeigu iki šiol kiekvienoje šalyje komisija bei žiūrovai skirdavo taškus nuo 1 iki 12 tik dešimčiai dainų (kaip matote lentelėje), tai nuo 2013 m. skirs taškus visoms dainoms, pvz finale nuo 1 iki 26 (nes 26 dainos). Tada tiek komisijos nuo 1 iki 26, tiek žiūrovų nuo 1 iki 26 skirti taškai bus sumuojami ir gausis tradiciniai bendri šalies balai 1-12.

Kas realiai keičiasi: Jeigu anksčiau buvo tas pats ar pas žiūrovus arba komisiją likai 11 ar paskutinėje vietoje, tai dabar bus svarbu.

O dėl informacijos šaltinio, tai oficiali Eurovizijos svetainė to atskirai neskelbia, bet apie šiuos pokyčius yra rašoma šių metų konkurso taisyklėse 🙂

...
...
prieš 11 metus

Visų pirma, nieko nesupratau, visų antra, kodėl apie tai nieko nerašo oficialus Eurovizijos tinklalapis, iš kur tokia info…

Oho
Oho
prieš 11 metus

Paziurekit Melodifestivalen (Svedijos atrankos) finalo balsavima ir suprasite. Panasu, kad MF vel diktuoja madas. 😀

Skaitytojas
Skaitytojas
prieš 11 metus

nesupratau visiškai

Skaistusia
Skaistusia
prieš 11 metus

logikos čia 0 matau 😀

Laura
Laura
prieš 11 metus

galit kas nors aiskiau paaiskint… nelabai suptantu 😮

k
k
prieš 11 metus

Nu įdomu ar visa tai pasiteisins… mūsų naudai 😀 Ir