Eurovizija 2013 (dalyviai)

Zlata Ognevič: apie „Eurovizijos“ planus ir ne tik

Po gruodžio 23 d. Ukrainoje įvykusio nacionalinio finalo paaiškėjo vienuoliktoji šalies atstovė „Eurovizijoje“ – Zlata Ognevič. „Eurodiena“ pakalbino atlikėją, kurios energingasis kūrinys „Gravity“ šiuo metu yra vienas palankiausiai vertinamų būsimos „Eurovizijos“ kontekste.

Pirmiausiai, sveikinimai laimėjus nacionalinę atranką. Koks jausmas atstovauti Ukrainai „Eurovizijos“ konkurse?

Jaudulys ateis artėjant konkursui, o dabar aš visiškai rami. Šiuo metu kraunuosi energijos, bendrauju su gerais žmonėmis ir daug dirbu lygiagrečiai pasiruošimui „Eurovizijai“. Dalyvavimas tokio didelio masto konkurse yra labai atsakingas ir ši laimė atiteko man.

Žinoma, pirmosiomis minutėmis negalėjau iki galo patikėti, jog viskas vyksta čia ir dabar. Kilo noras atsukti juostą atgal, kaip aštraus siužeto kine! Ačiū mano komandai, pergalę paminėjome džiaugsmo ašaromis.

Viename interviu esate minėjusi, jog nekenčiate konkursų, bet šiemet jau trečią kartą dalyvavote „Eurovizijos“ atrankoje. Ką tokio išskirtinio turi šis konkursas?

Daug kas domisi mūsų šalimi ir man norisi papasakoti, kokie yra ukrainiečiai, kokia pas mus muzika. Mūsų šalyje daugybė talentingų žmonių ir tam tikra prasme aš jiems atstovauju. Noriu, jog viskas pavyktų deramai.

„Eurovizija“ – puiki proga gauti patirties ir galimybė papasakoti apie save. Tai ne šiaip vokalo konkursas, o visa planeta su savotiškomis taisyklėmis.

Apie ką dainuojate savo kūrinyje, kuris sužavėjo Ukrainos žiūrovus bei komisiją?

Mūsų pasaulyje sunku išlikti moteriškai, trapiai ir tuo pačiu stipriai moteriai. Kaip išlaikyti šią ribą? Apie tai mano daina „Gravity“.

Kaip atrodo Jūsų komandos pasiruošimas konkursui?

Šiuo metu gyvename įdomiu, kupinu įvykių periodu. Bendraujame su talentingais jaunuoliais iš Europos ir NVS šalių, jiems malonu dalyvauti kuriant mūsų numerį. Taip pat netrukus filmuosime dainos „Gravity“ klipą, kurį galėsite išvysti jau kovo mėnesį.

Jei ne paslaptis, kaip atrodys Jūsų pasirodymas Malmėje?

Pagrindinis akcentas bus muzika, ypatingo šou nebus. Tačiau žiūrovams turime paruošę staigmeną, kuri, manau, Jums patiks.

Ar planuojate reklaminį turą po Europą?

Šiuo metu su komanda kaip tik apie tai galvojame. Žinau, kad daina suksis radijo stotyse, o turas irgi turėtų būti, tačiau kada – kol kas nežinau.

Per pastaruosius kelerius metus nemažai pasiekėte muzikoje. Kur semiatės kūrybinio įkvėpimo?

Mane įkvepia gyvenimas! Aš mėgstu keliauti, atrasti naujas šalis, susipažinti su muzikantais, einu į įvairius koncertus. Laisvu laiku piešiu akvarele, važinėju dviračiu, mėgstu kartingą. Artimi bei mylimi žmonės visada įkvepia ir palaiko. Labai mėgstu kalnus, jūrą, visa mano vaikystė prabėgo Kryme, kalnuotoje gamtoje. Dėl to esu stipri.

Išskyrus „Euroviziją“, kokie yra Jūsų artimiausi muzikiniai planai?

Su Miša Nekrasovu (prodiuseriu – red. past.) dirbame su labai įdomia muzikine medžiaga, artimiausiu metu išgirsite naujus kūrinius. Taip pat startavo projektas „Lopšinės“, kuriame bus surinktos įvairių tautų lopšinės, iš Ukrainos – mano atliktos. Programėlę bus galima įsigyti „App Store“ ir kitose parduotuvėse.

Labai noriu solinio koncerto. Turiu ką pasakyti, reiškia toks koncertas reikalingas. Įrašų studijos siūlo bendradarbiauti, galbūt pasirodys ir garso takelis geram filmui.

Pabaigoje keli žodžiai mūsų skaitytojams.

Muzika neturi ribų, ji sujungia žmones. Todėl aš dainuoju, todėl Jūs klausote mėgstamų atlikėjų. Visiems geros muzikos!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
rokas
rokas
prieš 11 metus

neabejoju, kad ukraina vel gerai pasiruos ir sita zavi mergina pavarys. Sėkmės.

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.