Eurovizija 2013 (dalyviai)

Kipro atstovė 2013 metų „Eurovizijoje“ – Despina Olympiou

Kipro nacionalinis transliuotojas jau trečius metus iš eilės savo atstovą „Eurovizijoje“ nusprendė rinkti uždaru būdu. Šiandien CyBC patvirtino, jog į Malmę atstovauti Kiprui vyks Despina Olympiou. Kūrinys, kurį atlikėja atliks pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, bus pristatytas mėnesio viduryje.

Despina Olympiou gimė 1975 metais Limasolyje, Kipre. Atlikėja Londone esančiame Trinitės koledže studijavo muzikos teoriją ir mokėsi groti fortepijonu. 1992 metais atlikėja pradėjo savo muzikinę karjerą. Pirmieji atlikėjos kūriniai dažniausiai buvo duetai su kitais žymiais Kipro ir Graikijos atlikėjais. Pirmasis solinis Despinos albumas pasirodė 2000-aisiais metais. Vėliau dainininkė išleido dar 5-is albumus, o septintasis planuojamas šiemet. Įdomu tai, jog nuo 2003 metų atlikėja bendradarbiauja su 1998 metų Kipro atstovu „Eurovizijoje“ Michaliu Hatzigianniu, kuris jai yra parašęs nemažai dainų.

Primename, jog pernai šiai Viduržemio jūros salai atstovavo Ivi Adamou, kuri „Eurovizijos“ dainų konkurso finale užėmė 17-ą vietą, tačiau tai yra geriausias Kipro rezultatas nuo 2004 metų.

Pora atlikėjos kūrinių:

„O paradeisos“ su Michaliu Hatzigianniu:

„Pes To Dynata“:

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
trackback
Šiandien išgirsime Vokietijos ir Kipro kūrinius | Eurodiena.lt — Eurovizija. Konkurso dienoraštis
prieš 11 metus

[…] apie atlikėją galite paskaityti ankstesniajame mūsų straipsnyje. Susiję įrašai:Šį vakarą Suomijoje – pirmasis atkrentamasis […]