Eurodiena.lt

„Eurodienos apdovanojimai 2012“: rezultatai (2 dalis)

„Eurodienos apdovanojimai“ – tai projektas, skirtas simboliškai išrinkti tuos, kurie šių metų „Eurovizijoje“ buvo geriausi ir kuriais labiausiai liko sužavėti lietuviai. Liepos ir rugpjūčio mėnesį kvietėme Jus, neatsižvelgiant į renginio rezultatus, rinkti nugalėtojus net 15-oje įvairių kategorijų;

  • Pirmajame etape, kas dieną pristatydami po dvi kategorijas, kvietėme Jus balsuoti ir taip siūlyti pretendentus nominacijoms. Kiekvienoje iš penkiolikos kategorijų į kitą etapą pateko po penkis šalių atstovus: tris iš jų išrinkote Jūs, kitus du – „Eurodienos“ tinklalapio komanda;
    „Eurodienos“ kolektyvas taip pat galėjo nuspręsti, kad kuris nors vienas iš trijų skaitytojų iškeltų kandidatų nėra vertas atitinkamo apdovanojimo, ir tokiu atveju jį pakeisti ketvirtą vietą skaitytojų balsavime užėmusia valstybe.
  • antrajame etape viską sprendėte tik Jūs, balsuodami už vieną iš penkių pretendentų.

Atėjo metas paskelbti dar septynių nominacijų nugalėtojus! Pirmąją dalį skaitykite, paspaudę čia.


„Metų vyro vokalinis atlikimas“: Ott Lepland

Užtikrintai skaitytojų įvertintas kaip geriausiai šių metų konkurse pasirodęs vyras solistas, Estijos atstovas Ott Lepland dar geriau buvo įvertintas kovoje dėl jūsų balsų už vyro vokalinį atlikimą, kuris, savo ruožtu, neliko nepastebėtas ir Europos – „Eurovizijoje“ pelnyta 6 vieta.

Rezultatai:

  1. Ott Lepland (Estija) – 53,7 %;
  2. Roman Lob (Vokietija) – 20,9 %;
  3. Željko Joksimovič (Serbija) – 13,4 %;
  4. Engelbert Humperdinck (Jungtinė Karalystė) – 6 %;
  5. Pasha Parfeny (Moldova) – 6 %.


„Metų moters vokalinis atlikimas: Loreen

Po dvejų metų pertraukos, kuomet nei Lena, nei Ell & Niki duetas „Eurodienos“ skaitytojų nebuvo nominuoti geriausio atlikimo kategorijai, vokalinis atlikimas pagaliau tapo svarbiu konkurso pergalės ingredientu – apdovanojimas atitenka Švedijos atstovei. Loreen savo sąskaitoje jau turi „Eurodienos“ skaitytojų pripažinimą metų pasirodymo, metų dainos, metų moters pasirodymo bei metų šou kategorijose.

Rezultatai:

  1. Loreen (Švedija) – 29,5 %;
  2. Rona Nishliu (Albanija) – 24,4 %;
  3. Pastora Soler (Ispanija) – 20,5 %;
  4. Sabina Babajeva (Azerbaidžanas) – 14,1 %;
  5. Kaliopi (Makedonija) – 11,5 %.


„Metų grupės ar dueto vokalinis atlikimas“: Greta Salome & Jonsi

Ne itin gausiame šių metų grupių ir duetų būryje savo nepriekaištingais vokalais, jūsų nuomone, labiausiai išsiskyrė kūrinį „Never Forget“ atlikę Islandijos atstovai Greta Salome & Jonsi. Po dueto rikiuojasi Rumunijos kolektyvas „Mandinga“ ir Šveicarai „Sinplus“.

Rezultatai:

  1. Greta Salome & Jonsi (Islandija) – 36,2 %;
  2. „Mandinga“ (Rumunija) – 24,6 %;
  3. „Sinplus“ (Šveicarija) – 15,9 %;
  4. „Izabo“ (Izraelis) – 13 %;
  5. „Compact Disco“ (Vengrija) – 10,1 %.


„Geriausias į finalą nepatekęs pasirodymas“: Šveicarija

Pirmajame „Eurovizijos“ konkurso pusfinalyje atlikę kūrinį „Unbreakable“, Šveicarijos atstovai „Sinplus“, susumavus žiūrovų bei komisijos balsus, galutinėje lentelėje liko 11 vietoje, nuo panašų stilių pristačiusių vengrų atsilikę tik 7 taškais. „Eurodienos“ skaitytojai neabejotinai neprieštarautų išvysti grupę ir finalę, išrinkdami Šveicarijos pasirodymą geriausiu tarp šešiolikos neįveikusių pusfinalio barjero.

Rezultatai:

  1. Šveicarija – 32,4 %;
  2. Nyderlandai – 18,9 %;
  3. Latvija – 17,6 %;
  4. Suomija – 16,2 %;
  5. Izraelis – 14,9 %.


„Labiausiai neįvertinas finalo pasirodymas“: Islandija

Antrus metus iš eilės Islandijos delegacija iš „Eurovizijos“ grįžta su 20 vieta, tačiau su kiek skirtingomis nuotaikomis: 2011 metų atstovams vien patekimas į finalą buvo pasiekimas, tuo tarpu Greta Salome & Jonsi konkurso gerbėjų buvo vertinami kaip kandidatai į viršutinį dešimtuką. Užėmę 20 vietą, islandai, „Eurodienos“ skaitytojų nuomone, yra tituluojami labiausiai neįvertintais finalo dalyviais.

Rezultatai:

  1. Islandija – 25,3 %;
  2. Danija – 20,2 %;
  3. Ispanija – 19 %;
  4. Kipras – 19 %;
  5. Jungtinė Karalystė – 16,5 %.


„Geriausiai apsirengę atstovai“: Azerbaidžanas

Iš 42 dalyvavusių šalių geriausiais ir labiausiai pasirodymą papildžiusiais apdarais išsiskyrė šalies šeimininkės atstovė Sabina Babajeva. Moteriškame nominančių penketuke po jos rikiuojasi Švedijos, Kipro, Rumunijos bei Albanijos atstovės.

Rezultatai:

  1. Azerbaidžanas – 37,3 %;
  2. Švedija – 26,7 %;
  3. Kipras – 17,3 %;
  4. Rumunija – 14,7 %;
  5. Albanija – 4 %.


„Metų vaizdo klipas“: Prancūzija

Vienintelis apdovanojimas, nesiejamas su pasirodymu „Eurovizijos“ metu – už metų vaizdo klipą, keliauja į Prancūzijos atstovės Angunn bei režisieriaus Roy Raz rankas. Jūsų simpatijų šių metų rinkimuose taip pat sulaukė ir Kipro bei Švedijos atstovių kūrinių klipai

Rezultatai:

  1. Prancūzija – 26,3 %;
  2. Rumunija – 25 %;
  3. Švedija – 22,4 %;
  4. Kipras – 18,4 %;
  5. Danija – 7,9 %.


Net trečdalyje iš penkiolikos „Eurodienos apdovanojimų 2012“ nominacijų pergalę švenčia Švedijos atstovė Loreen. Po du apdovanojimus atitenka Estijai bei Islandijai, vienu apdovanojimu įvertinote Airiją, Makedoniją, Rusija, Šveicariją, Azerbaidžaną ir Prancūziją.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.