Eurovizija 2013 (atrankos)

Trečiojoje atrankos laidoje – žiūrovų palaikymas grupei „Eden“, E. Milkauskaitei bei N. Šiaudikytei

Jau trečiąjį šeštadienį LRT televizijos eteryje į sceną žengė 8 Lietuvos viltys atstovauti šaliai „Eurovizijos“ konkurse Malmėje. Atlikėjus vertinančiai 20 narių komisijai šį kartą atstovavo muzikologė Zita Kelmickaitė, žurnalistas Ramūnas Zilnys, kompozitorius Deivydas Zvonkus bei 2009 metų atrankos nugalėtojas, atlikėjas Sasha Song.

Jūsų, žiūrovų, simpatijos šį kartą pasidalijo taip:

  1. „Eden“ – „War Without End“: 12 taškų (1367 balsai);
  2. Elvina Milkauskaitė – „Closer“: 10 taškų (931 balsas);
  3. Neringa Šiaudikytė – „Used to be“: 8 taškai (811 balsų);
  4. „Božolė“ – „Happy and Free“: 7 taškai (662 balsai);
  5. Sophie – „Make it happen“: 6 taškai (654 balsai);
  6. Eglė Jakštytė – „Give me the Music“: 5 taškai (298 balsai);
  7. „Multiks“ – „Crazy“: 4 taškai (228 balsai);
  8. Berta Timinskaitė – „Missing you, missing me“: 3 taškai (206 balsai).

Daugiausia balsavusiųjų programėle „Balsuok“ simpatijų sulaukė kolektyvas „Božolė“. Tiesa, kuris trejetas pateks į atrankos pusfinalius, tradiciškai sužinosime tik ketvirtadienį, kuomet bus paskelbti komisijos, lemiančios 50 proc. galutinio rezultato, balsai. Primename, jog iki kito nacionalinės atrankos etapo žiūrovų laukia dar dvi ketvirtfinalio laidos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

29 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Skaistusia
Skaistusia
prieš 11 metus

Vageli aš ir mokausi, bet jeigu daug kas sako, kad jos balsas yra per silpnas šiam konkursui, tai manau kad jai tikrai reikia vokalinio mokytojo pagalbos, vien gražių kojų ir veido nepakanka reikia ir balso jeigu nori Europą sužavėti 😛

vagelis
vagelis
prieš 11 metus

skaitusia tau labiau reikia mokytis..

Skaistusia
Skaistusia
prieš 11 metus

Man Eden patiko kai kai jie dainavo daina „Nirvana” kuria atliko visai kitas vokalistas kurio balsas buvo gražus, o dabar žiūriu išviso visai kiti grupės nariai. o dėl balsavimo tai galiu pasakyti, kad reikia jį daryti tik po visų pasirodymų, pažiūrėkite kas gaunasi tie kurie net nedainavo jau turi virš 100 balsų. Ir aš sutinku, dėl to kas visi tie kurie pateko tai yra „Saulės broliai” ir „Timohi” kaip jie galėjo į kitą etapą patekti man dar neaišku… Ar lietuviai jau klausos nebeturi, kad tokias nesąmones į kitą etapą siunčia ar ką? 🙁 Šias metais eurovizija yra labai pratai organizuota 🙁 Elvinos daina po kol kas viena iš geriausių kurias girdėjau 🙂 o Neringos pasirodymas nieko gero ir balsas pas ją per silpnas eurovizijojai. Žinau kad ji studijuoja VDU istorija tai tegu ji pasirenka ką studijuoti ar istorija ar muzika, jai mokytis ir mokytis tos muzikos reikia 😛

Deividas
Deividas
prieš 11 metus

Nu jau nejuokinkit su ta EDEN… Čia kas atseit gera, originali daina? Tai žinoma, Lietuvai kaip tik su tokiu ORIGINALUMU paskutinė vieta garantuota… Galvokit ką darot, už borto palieka dėmesio vertas dainas, o kažkokias pievas į viršų iškelia…

k
k
prieš 11 metus

Penki atrankos koncertai…

Rokas
Rokas
prieš 11 metus

Adomaitis-Linkytė-DAR-Girmantė rimtai šiti vienam pusfinaly.Ne nu žiauru visi lyderiai-baisu

m.
m.
prieš 11 metus

EDEN SUPER!! p.s. akcenta galima juk ir istaisyt.. svarbiausia ju dainu originali.. tikrai verta demesio.

Ramune
Ramune
prieš 11 metus

bET 4 laidoje bus mirtininkų ketvirtfinalis: Adomaitis-Linkytė-DAR-Girmantė. Kas ten tuos sąrašus sudarinėja? Suvaro geriausius į vieną ir jūs ten kapokitės. Kažkokie TIMOHI jau pusfinaly, o rimti atlikėjai liks už borto. Nepaskaičiau taisyklių šiemet. Tikiuosi LRT grupė deleguos nors kažką į tolesnį etapą.
Bet žmonės, balsuojam nors po 1 žinutę už jums patinkantį normalų atlikėją, o tai ir vėl visokie EDEN’ai pirmą vietą ims.

Greta
Greta
prieš 11 metus

‘eden’ butu idealu jeigu ne tas bjaurus rusiskas akcentas…

dvdss
dvdss
prieš 11 metus

Na šiemet tai komisija balsuoja visai, gerai, bet kai žiūrėjau praeitų metų ne tik Lietuvos, bet ir Europos eurovizija tai būdavo taip, kad visiškai blogai balsuodavo, pvz 2011 Europoje komisija balsavo už italų prastą dainą, tad manau, kad galėtų balsuoti ir žiūrovai ir komisija, bet balsavimas turėtų vykti po pasirodymų, manau tai viską pakeistų.

d'Ark.
d'Ark.
prieš 11 metus

Man patiktų jei iki nacionalinio finalo balsuotų vien komisija. Jie praleistų į finalą visus, kurie galėtų važiuot į Euroviziją, o tada jau tą vienintelį išrinktų žiūrovai (be komisijos).

hmm
hmm
prieš 11 metus

Visi cia pursktauja, kad Egles daina labai gera, bet kiek is kitu zmoniu nuomones klausiau, sake, kad te ten totali nesamone, tai cia per daug neperdekite, nes ji tikrai tokia pigi, fu

q
q
prieš 11 metus
k
k
prieš 11 metus

Jau trečia laida, o matau tik grybų karą… Dar nė vienam pasirodžius nepasakiau sau, kad va šitas visai neblogai pasirodytų ir Europai. Išskirčiau nebent dvi: Giedrę iš 2 laidos, kuri jau kaip suprantu iškrito, pas ją pasirodyme buvo už ko užsikabinti ir Elviną šitame pusfinalyje – nu niekinė daina, bet užkrečianti. Dar iš bėdos Vagelio ir Ievos duetas… Šitam pusfinalyje: Eglė ir Neringa – vos ne analogiškos dainos – šokių muzikos popsas, kuris eurovizijoj jau nuvalkiotas. Sophie – yra vokalas, bet visa kita per intelektualu. Eden – tragedija, o dar tas akcentas… kita vertus undergrounde sueitų. Berta – bus komisijos lyderė, bet man daina per vieną ausį įėjo, per kitą išėjo. Multiks – net nepamenu, kas ten buvo pas juos… Božolė – chmm… užkibau ant 6 balsų, bet čia ne gospelio konkursas, o ir daina kažkokia per saldi.. 🙂 tokia mano nuomonė.

kodelciukas
kodelciukas
prieš 11 metus

man tai kyla keli klausima stebint sitas atrankas.
1. Kodel rimti atlikejai beveik nebeina?
Su tokiu atrankos formatu niekad nieko nepasieksim. Lyg ir 09m su dainu daina kokios tai teigiamos uzuomazgos pasirode. Nors greiciausiai tik tepasirode.
2. Kodel nerengiamos rimtos atrankos, rimti renginiai, pvz kaip melodifestivalen ar melodigrandprix?
3. Kodel komisija turi gant per didele itaka siuo klausimu? Jau turim Linkytes pora atveju kai tik per komisija ji nebuvo issiusta.
4. Visai yra koks nors balsu tai auditas ar kas, nes vienur zmoniu simpatijos vienokios, kitur kardinalei kitos? Cia eden atveju.
5. Gal ir skambes apsurdiskai. Bet jums taip neatrodo kad kazkam naudinga kad mes niekad nelaimetume? Nes kiekvienais metais atrankos vis silpnyn.

dvdss
dvdss
prieš 11 metus

Ką gi trečiame pusfinalyje buvo dainų kurios visai patiko, bet ne taip kaip Gabrieliaus pirmajame pusfinalyje. Pvz man patiko Eglės, Neringos dainos, o božolė choro ir Elvinos dainos buvo silpnesnės, bet jei patektų toliau tikrai nenusiminčiau, o dėl Timohi tai net pati komisija skyrė ne paskutinę vietą, o penkta, nors manau Mundis su Elvina buvo geriau pasirodę, o žiūrovų balsavimas tai visiškai blogas, nes visos trys dainos pagal žiūrovus kurios buvo užžėmusios pirmą vietą buvo tokios blogos, kad net norisi bėgti kur nors kitur jas išgirdus. Bet nepergyvenu jos tikrai nepateks į eurovizija Švedijoje, nes kitose etapuose jos turės kovoti viena prieš kita ir be to dar kitų dainų yra kurios galėtų jas nugalėti. Jeigu komisija šiame pusfinalyje pirmas vietas skirs Eglei, Neringai, Božolė, o eden paskutinę tai tie eden gales savo nesąmoningas dainas dainuoti savo tiems gerbėjams, nes tik jie juos ir temėgsta. Aš kitame etape balsuosiu už Gabrielių, kad jo daina nugalėtų visas šias nesamones.

Deividas
Deividas
prieš 11 metus

Stipriausias kol kas matytas pusfinalis…. Pagaliau turim kažką tikrai Eurovizinio standarto ir tikrai neblogo! Ypač Neringos daina, tikrai galėtų su ja į Malmę važiuot… Dar visai neblogos dainos buvo Eglės, Elvinos, Božolė… O kiti tai nelabai nelabai… Žiūrovai, atsibuskit! Nesuprantu kaip galima šitaip balsuot?! Jau trečia laida, o jie atsiprašant grybą pjauna!

Ramune
Ramune
prieš 11 metus

Na Eglė turi iš komisijos gauti 12, bet ir tai jau nepadės patekti toliau.
O žinot, dėl tų EDEN, TIMOHI ir BROLIŲ aš pagalvojau, kad jų siauras gerbėjų ratas labai susivienijo, prisipirko kortelių ir atidavė max balsų. Mes tai dar žiūrim, klausom, sprendžiam, kas čia tiktų, o kas ne. Todėl dažnai galvojam: ai, šiandien nebalsuosiu, bet jau pusfinalyje tai tikrai. Taip ir gaunasi, kad tie susivienijimai paima viršų.
Nors Broliai man patiko, tik Loreen, kaip sakė Kelmickaitė, reikia išoperuot iš teksto. Bet jų muzika kabinanti.

Rokas
Rokas
prieš 11 metus

Galėčiau išskirti tris pasirodymus-Eglė,Neringa,Božolė.Jie buvo geriausi mano nuomone.Baisiausia žiūrovų balsavimas per juos į finalą pateko Saulės broliai ir timohi o dabar gal net eden pateks-kurie buvo apgailėtini.Labiausiai gaila kad Eglės turbūt komisija nebeištrauks

Balsas
Balsas
prieš 11 metus

Dar vienas dalykas.. Pirmoje laidoje laimėjo Saulės Broliai, kurie, akivaizdu, nieko ypatingai nesužavėjo. Antroje Timohi, kurie daugelio nuomone buvo siaubingi. Vakar grupė Eden, kurie pagal Balsuok programėlės naudotojų balsus buvo paskutiniai. Taip pat laidos pradžioje kažkurios dvi merginos (regis, Sophie ir Elvina) dar nedainavusios jau turėjo kelis šimtus balsų, nors Lietuvos scenoje net nėra gerai žinomos. Taigi, akivaizdu, kad balsavimas yra nešvarus, neatspindi tikrosios žiūrovų nuomonės. Akivaizdu, kad pirmoje laidoje didžiausia dalis žiūrovų geriausiai vertino Gabrielių Vagelį, tačiau po balsavimo jis buvo tik ketvirtas. Kažkas paaukoja pinigėlius naujom sim kortelėm ir papildymam, netingi paskatinti balsuoti giminaičius ir draugus, o tuo tarpu, nešališkam, rimtai simpatizuojančiam kažkuriai dainai žiūrovui gaila 1lt.

Balsas
Balsas
prieš 11 metus

Kuo toliau, tuo pasirodymai silpnesni. Iš pirmos laidos išskirčiau Gabrielių Vagelį su Sacrifice, iš antros tą patį G. Vagelį ir panelę su I fall in love, o trečioje laidoje visų dainų klausyti buvo kančia. Bent Eglė Jakštytė bandė padaryti kažką eurovizinio, ir šou kažkoks buvo, bent už tai galima ją pagirti. Tačiau daina buvo per silpna eurovizijai, ypač priedainis. Komisijoj nežinau kas ten tokie sėdi.. Atrodo, kad gyvenime nežiūrėja Eurovizijos. Vertina pasirodymus pagal atlikėją, pagal asmeninį skonį, o kad renkam dainą Eurovizijai, atrodo, pamiršta. Mano nuomone, geriau nusiųsti normalią Eurovizijai tinkančią dainą, galbūt nepatekti į finalą, bet niekam neužkliūti, nei nusiųsti gerą atlikėją, su nuobodžia, niekam Eurovizijoj neįdomia daina, dėl komisijos balsų patekti į finalą, o iš europiečių eilinį sykį sulaukti kritikos ir nuomonės, kad lietuviai kiekvienais matais siunčia tragiškas (š) dainas.

Jox
Jox
prieš 11 metus

Silpna atranka, nei dainos, nei atlikėjo…Kas toliau?

Ramune
Ramune
prieš 11 metus

Eden visų pirma klaiki anglų kalba, toliau kas norės balsuoti už dainą, kuri yra tokia juoda, sakytum sukurta kokiam psichologinių problemų turinčiam asmeniui. Trečia, monotoniška, nuobodi, nėra jokio netikėtumo. Vat nuo pirmų akordų tu žinai, kad ji ir eis taip vienodai, nuobodžiai ir tik lauki greičiau pabaigos.

SkyBox
SkyBox
prieš 11 metus

man stipriausias pusfinalis – iskyrus ne i tona dainuojancius multiks ir eden. Geriausia Evelina be abejones

Justas
Justas
prieš 11 metus

Siaubas.. :DDD Tiek pasirodymai šio pusfinalio, tiek rezultatai.. :DD

Beto
Beto
prieš 11 metus

Eden pairodyma pavadinciau vienu zodziu – nesusipratimas.

agne
agne
prieš 11 metus

Eden Yessss

agne
agne
prieš 11 metus

Super Eden pagaliau!!!!

dddd
dddd
prieš 11 metus

Nu baisu, kas balsuoja? Man atrodo lentele turetu buti atvirksciai

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.