Eurovizija 2013 (renginys)

Pasirodymų eiliškumą „Eurovizijoje“ nulems konkurso prodiuseriai

Ateinantis „Eurovizijos“ konkursas Švedijoje, planuojama, įtvirtins naujus organizacinius pokyčius — eilės tvarką, kuria pasirodys šalių atstovai, lems ne sėkmė ar atsitiktinumas, o renginio prodiuserių sprendimas. Burtai bus traukiami tik paskirstant šalis į du pusfinalius bei nulemiant šalies šeimininkės pasirodymo numerį.

Pasiūlymui keisti daug metų praktikuojamą tradiciją konkurso referencinė grupė pritarė tikėdama, jog nauja tvarka suteiks galimybę žiūrovui pateikti įspūdingesnį reginį, bei, tuo pačiu, pasitarnaus patiems dalyviams, išvengiant situacijų, kuomet vienas po kito išsirikiuoja panašaus stiliaus ar tempo kūriniai.

Tarptautinė „Eurovizijos“ gerbėjų auditorija savo ruožtu šią naujieną sutinka skeptiškai, abejodama tokio proceso skaidrumu ir nauda.

Tiesa, pirmieji 2013 metų konkurso burtai jau ištraukti. Siekiant užtikrinti efektyvų bilietų paskirstymą tarp Švedijos kaimyninių šalių — Norvegijos bei Danijos, buvo patvirtinta organizatorių iniciatyva šias šalis išskirti į skirtingus pusfinalius. Danijos atstovas pasirodys pirmajame, o Norvegijos — antrame pusfinalyje.

Primename, jog „Eurovizijos“ konkursas ateinančiais metais vyks gegužės 14, 16 bei 18 dienomis Švedijos mieste Malmėje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ax
ax
prieš 11 metus

Nieko gero iš to, mažas šalis sudės į vidurį, kad nieks neatsimintų, o didelės bus pačiose geriausiose pozicijose

ramune
ramune
prieš 11 metus

Švedai, EBU ar ponas Obama čia nusprendė man vienodai. Tikrai nebus gerai, nes šalys, nepatekę į finalą, pyks ant organizatorių. Sakys, kad baladę įdėjo po kokio švediško blizgučio ir dėl to daina nublanko. Arba kad vieną dainą ten padarė su žybsiukais mirksiukais, o kitą visai pritemdė ar pan. Tikrai bus nepatenkintų.
O kad jau ten vien vien baladės eitų iš paskos, mažai taip atsitinka. Vis vien įvairių stilių būna. Žinoma, jei šalys išsirinks vien balades, tai ir bus LABANAKTVIZIJA.

A
A
prieš 11 metus

Beje, taip padaryti nusprende ne svedai, o EBU.

A
A
prieš 11 metus

Man tai si tiesu dzin, ar atlikejai bus patenkinti ar ne. As patenkintas tokiu sprendimu, nes manau gausis subalansuotas reginys ir ziurovams bus nenuobodu stabeti. Na, kad atlikejai ar salys neburbtu, gali padaryti balsavima nuo pat pradziu. Bet kokiu atveju nemanau, kad atlikimo numeris gali kazka lemti. Viskas priklauso nuo atlikimo, dainos, pristatymo.

Deividas
Deividas
prieš 11 metus

Baigia visai nusivažiuot švedai… Kuo toliau tuo keistesnė Eurovizija nusimato… :/

Justas
Justas
prieš 11 metus

Pritariu Ramunei ir visiems skeptikams..

ramune
ramune
prieš 11 metus

aŠ, matyt, esu iš tų nepritariančių skeptikų, nes pvz.: sakykim pusfinalyje yra 5 šokių muzikos gabalai. Kažkas iš tų 5 bus paskirtas į pradžią (ko niekas nenori), kažkas per vidurį, o kažkas gale. Tai jei mano dainą priskiria pradžiai, aš pradedu purkštaut ir sakyt, o kodėl ne per vidurį, kuo kita šalis geresnė už mane?
Manau, bus daug nepatenkintų ir vargu ar ši praktika bus taikoma vėliau.

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.