Eurodiena.lt

„Eurodienos apdovanojimai 2012“: rezultatai (1 dalis)

„Eurodienos apdovanojimai“ — tai projektas, skirtas simboliškai išrinkti tuos, kurie šių metų „Eurovizijoje“ buvo geriausi ir kuriais labiausiai liko sužavėti lietuviai. Visą liepos mėnesį kvietėme Jus, neatsižvelgiant į renginio rezultatus, rinkti nugalėtojus net 15-oje įvairių kategorijų;

  •  Pirmajame etape, kas dieną pristatydami po dvi kategorijas, kvietėme Jus balsuoti ir taip siūlyti pretendentus nominacijoms. Kiekvienoje iš penkiolikos kategorijų į kitą etapą pateko po penkis šalių atstovus: tris iš jų išrinkote Jūs, kitus du — „Eurodienos“ tinklalapio komanda;
    „Eurodienos“ kolektyvas taip pat galėjo nuspręsti, kad kuris nors vienas iš trijų skaitytojų iškeltų kandidatų nėra vertas atitinkamo apdovanojimo, ir tokiu atveju jį pakeisti ketvirtą vietą skaitytojų balsavime užėmusia valstybe.
  • antrajame etape viską sprendėte tik Jūs, balsuodami už vieną iš penkių pretendentų.

Galų gale atėjo metas paskelbti, kam pasisekė pelnyti šiuos simbolinius apdovanojimus pirmosiose aštuoniose nominacijose!


„Metų pasirodymas“: Švedija

„Eurodienos“ skaitytojai sutiko su visos Europos žiūrovų nuomone, kad patį geriausią pasirodymą Azerbaidžane surengė Švedija. Tiek pirmajame, tiek ir finaliniame etape Loreen nušlavė visus kitus pretendentus ir užtikrintai laimėjo pirmąją nominaciją.

Rezultatai:

  1. Švedija — 54,22 %;
  2. Ispanija — 13,25 %;
  3. Albanija — 12,05 %;
  4. Kipras — 10,84 %;
  5. Azerbaidžanas — 9,64%.


„Metų daina“: „Euphoria“ (Švedija)

Kaip ir pernai, taip ir šiemet pirmųjų dviejų nominacijų nugalėtoja tampa Švedija. Kaip pernai „Popular“, taip šiemet „Euphoria“ , kurios autoriai yra Thomas G:son bei Peter Boström, sužavėjo „Eurodienos“ skaitytojus. Ši, iki šiol radijo stotyse skambanti daina, surinko net pusę visų balsų.

Rezultatai:

  1. „Euphoria“ (Švedija) — 50,00 %;
  2. „Quedate Conmigo“ (Ispanija) — 17,86 %;
  3. „Zaleilah“ (Rumunija) — 11,90 %;
  4. „When the music dies“ (Azerbaidžanas) — 10,71 %;
  5. „Suus“ (Albanija) — 9,52 %.


„Metų moters pasirodymas“: Loreen (Švedija)

Trečiasis iš eilės apdovanojimas keliauja Švedijai. Šį kartą jį pelno Loreen už geriausią moters pasirodymą. Atlikėja nepaliko jokių vilčių už jos likusioms Italijos, Albanijos, Azerbaidžano ir Ispanijos atstovėms bei surinko daugiau nei pusę visų balsų.

Rezultatai:

  1. Loreen (Švedija) — 51,85 %;
  2. Nina Zilli (Italija) — 17,28 %;
  3. Rona Nishliu (Albanija) — 12,35 %;
  4. Sabina Babajeva (Azerbaidžanas) — 11,11 %;
  5. Pastora Soler (Ispanija) — 7,41 %.


„Metų vyro pasirodymas“: Ott Lepland (Estija)

Pirmasis apdovanojimas Estijai. Jis keliauja Ott Lepland už solidų, paprastą, tačiau stiprų ir užtikrintą pasirodymą „Eurovizijos“ metu. Antrojoje vietoje liko Vokietijos atstovas Roman Lob, tačiau jis surinko dvigubai mažiau skaitytojų balsų.

Rezultatai:

  1. Ott Lepland (Estija) — 43,21 %;
  2. Roman Lob (Vokietija) — 20,99 %;
  3. Kurt Calleja (Malta) — 13,58 %;
  4. Željko Joksimovič (Serbija) — 11,11 %;
  5. Pasha Parfeny (Moldova) — 11,11 %.


„Metų grupės ar dueto pasirodymas“: Jedward (Airija)

Antrus metus iš eilės metų grupės ar dueto pasirodymo nominacijoje triumfuoja Airijos dvyniai. Duetas Jedward, antrąsyk šiemet atstovavęs savo šaliai, vis dar yra mylimas „Eurodienos“ skaitytojų, kurie juos stipriai palaikė ir padėjo laimėti šį apdovanojimą.

Rezultatai:

  1. Jedward (Airija) — 47,86 %;
  2. Greta Salome & Jonsi (Islandija) — 18,80 %;
  3. „Mandinga“ (Rumunija) — 17,09 %;
  4. „Sinplus“ (Šveicarija) — 9,40 %;
  5. „Izabo“ (Izraelis) — 6,84 %.


„Metų šou“: Švedija

„Eurodienos“ skaitytojų nuomonę, patį įspūdingiausią reginį Europos žiūrovams šiemet parodė Švedijos atstovė Loreen. Išties, galima pripažinti, kad išskirtinis pasirodymas prikaustė ne vieno žiūrovo dėmesį ir  ilgam įstrigo į atmintį. Po Švedijos išsirikiavo Rusija, Prancūzija, Albanija ir Rumunija.

Rezultatai:

  1. Švedija — 51,47 %;
  2. Rusija — 23,53 %;
  3. Prancūzija — 11,76 %;
  4. Albanija — 7,35 %;
  5. Rumunija — 5,88 %.


„Metų staigmena“ — Makedonija

Makedonijos atstovė Kaliopi iki konkurso nebuvo laikyta realia kandidate patekti į finalą, tačiau  repeticijų metu sulaukė didelio susidomėjimo už savo stiprų vokalinį pasirodymą, kuris neliko nepastebėtas ir Europos gyventojų. Atlikėja pirmą kartą nuo 2008 metų išvedė Makedoniją į finalą ir užėmė 13 vietą (antras geriausias šalies rezultatas „Eurovizijoje“). Na, o „Eurodienos“ skaitytojams Kaliopi su „Crno I Belo“ tapo didžiausia šių metų staigmena.

Rezultatai:

  1. Makedonija — 30,99 %;
  2. Albanija — 26,76 %;
  3. Estija — 19,72 %;
  4. Rumunija — 15,49 %;
  5. Malta — 7,04 %.


 „Metų originaliausieji“ — Rusija

Jūsų nuomone, originaliausias šių metų „Eurovizijos“ pasirodymas priklauso Rusijai ir jos garbingo amžiaus atstovėms. Primename, kad scenoje senolės ne tik linksmai ir nuoširdžiai atliko kūrinį „Party for everybody“, tačiau ir scenoje pastatytoje krosnyje „kepė sausainius“.

Rezultatai:

  1. Rusija — 31,08 %;
  2. Švedija — 29,73 %;
  3. Albanija — 21,62 %;
  4. Izraelis — 10,81 %;
  5. Estija — 6,76 %.


Apžvelgus pirmąją rezultatų dalį matome, kad kol kas daugiausiai apdovanojimų turi Švedija (4), po vieną nominaciją laimėjo Estija, Airija, Makedonija ir Rusija.

Kita rezultatų dalis — rytoj.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
v,n.,bfmvd
v,n.,bfmvd
prieš 11 metus

50proc. uzima ta atsibodusi „Euphoria”. Boring…