Vaikų Eurovizija

Jau aiškūs visi „Vaikų Eurovizijos 2012“ dalyviai

Jau nedaug beliko laukti iki gruodžio 1 d., kai Nyderlandų sostinėje Amsterdame rinksis „Vaikų Eurovizijos 2012“ delegacijos ir kovos dėl 10-ojo nugalėtojų titulo. Šiuo metu jau yra aiškūs visi atlikėjai, kurie atstovaus savo valstybėms. Ir tik Azerbaidžanas nėra išsirinkęs dainos, kuri skambės pirmą jubiliejų švęsiančiame konkurse.

Kviečiame susipažinti su visais dar neaprašytais „Eurodienos“ puslapiuose atlikėjais ir dainomis, kuriuos išvysite šių metų renginyje.

Debiutuojančiai Albanijai šiais metais „Vaikų Eurovizijos“ konkurse atstovaus Igzidora Gjeta su daina „Kam një këngë vetëm për ju“ („Mano daina skirta tik tau“). Atrankoje rungėsi 14 dainų. Nugalėtoja buvo išrinkta, vaikams balsuojant už 3 dainas (skiriant 1, 2 ir 3 taškus).

Igzidora Gjeta – „Kam një këngë vetëm për ju“:

Armėnija iš 17-os finalistų tarptautiniame konkurse atstovauti šaliai išsirinko grupę „Compass Band“, kuri atliks dainą „Sweetie Baby“ („Mielas vaikas“). Kaip teigia grupės nariai, ši daina yra apie šypsenas, kurių jie tikisi sulaukti iš kiekvienos merginos.

„Compass Band“ – „Sweetie Baby“:

Viena iš debiutuojančių šalių – Azerbaidžanas – šiuo metu dar nėra išsirinkęs dainos, kuri skambės jubiliejiniame „Vaikų Eurovizijos“ konkurse. Tačiau iš 5 atlikėjų atrankoje buvo išrinkti 2, kurie veš šalies vėliavą į tarptautinį renginį – tai Suada Alekberova ir Omar Sultanov. Daina bus paskelbta vėliau spalio mėnesį.

Po savaitę trukusios atrankos, Belgija paskelbė, kad į Amsterdamą gruodžio 1 d. keliauja Fabian Feyaerts su olandų kalba atliekama daina „Abracadabra“.

Fabian Feyaerts – „Abracadabra“

Gruzija šiais metais kaip niekad nusiteikusi linksmai: į 10-ą kartą rengiamą „Vaikų Eurovizijos“ konkursą šalis deleguoja grupę „Funkids“, kurie Amsterdamo scenoje atliks dainą „Funky Lemonade“ („Madingas limonadas“). Grupę sudaro Ketevan Samkharadze, Nino Dashniani, Luka Karmazanashvili ir Elene Arachashvili, kuriems yra tarp 10 ir 13 metų. Beje, kaip skelbiama spaudoje, daina parašyta grupės narių su žymios šalyje įrašų studijos Bzikebistudio ir kompozitoriaus Giga Kukhianidze pagalba. Padedant minėtai įrašų studijai, „Vaikų Eurovizijos“ konkursą Gruzija jau yra laimėjusi 2 kartus – 2008 ir 2011 metais.

„Funkids“ – „Funky Lemonade“:

Dar viena šiais metais debiutuojanti šalis – Izraelis. Iš visų norinčių pasirodyti tarptautinio konkurso scenoje, komisija išrinko 6 vaikus (5 mergaites ir 1 berniuką), kurie prisistatys grupės „Kids.il“ pavadinimu. Pasirinkti vaikai – tai mergaitės Libi Panker (14), Adi Bity (11), Adel Korshov (11), Tali Sorokin (10), Adi Mesilati (14) ir berniukas Daniel Pruzansky (13). Kartu su muzikanto Ohad Hitman pagalba, grupė sukūrė hebrajų, anglų, prancūzų ir rusų kalbomis atliekamą dainą „Let the Music Win“ („Tegul muzika nugali“), kuri ir nuskambės gruodžio 1 d. Amsterdame. Kūrinį kartu su vaizdo klipu internete numatoma pristatyti jau šį pirmadienį.

Moldovos pasirinkimas – Denis Midoni su daina „Toate vor fi“ („Visi bus“). Nugalėtojas surinko 48,5 taško ir įtikinamai aplenkė likusius nacionalinio finalo dalyvius. Dainos kompozitorius – Marian Stârcea, žodžių autorius – Radmila Popovici-Paraschiv. Tai bus trečias Moldovos atstovų pasirodymas „Vaikų Eurovizijos“ konkurse.

Denis Midone – „Toate vor fi“:

„Vaikų Eurovizijos 2012“ šeimininkai Nyderlandai  į tarptautinio konkurso sceną deleguoja atlikėją Femke Meines su olandų kalba atliekama daina „Tik Tak Tik“. Žiūrovų ir komisijos balsavimu pergalė buvo išplėšta tik 1 taško skirtumu.

Femke Meines – „Tik Tak Tik“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vee
Vee
prieš 11 metus

Gruzija vėl savam stiliuj 😀 Azerai žiūriu net JESCe siunčią porą, bet nieko gero daina. Ukraina 2008 buvo fainiau, Nastyos daina šįmet labai nevaikiška, o va tais metais sesers faina tokia, linksma ir kabinanti.
Labiausiai patiko Izraelis ir Rusija. 🙂

Danikas
Danikas
prieš 11 metus

Nyderlandai, Rusija, Ukraina, Gruzija. Kiti visi nesamones 🙁

v,n.,bfmvd
v,n.,bfmvd
prieš 11 metus

Rusija gali lengvai laimeti.

Aš
prieš 11 metus

Tragiškos dainos.

Laura
Laura
prieš 11 metus

nieko gero siais metais… armenijos ir olandijos pakenciamos dainos, visos kitos fuflo.