Vaikų Eurovizija

Jubiliejinė „Vaikų Eurovizija“ transliuotojų dėmesio nesulaukia. Lietuva konkurse nedalyvaus.

Gruodžio 1 dieną Amsterdame vyksiančio dešimtojo tarptautinio „Vaikų Eurovizijos“ konkurso organizatoriai šiemet ir vėl turės pasukti galvą, kaip į renginį pritraukti pakankamai dalyvaujančių šalių. Pernai 13 dalyvių sulaukęs konkursas, šįkart tokio skaičiaus gali ir nepasiekti. Konkurse atsisakė dalyvauti Lietuvos televizija; savo atstovo, ESCKaz.com žiniomis, skirtingai negu pernai, taip pat nesiųs Latvija bei Bulgarija.

Kaip „Eurodienai“ teigė Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas, pagrindinė priežastis, priimant sprendimą nedalyvauti šių metų „Vaikų Eurovizijoje“, yra finansai. „Apkarpytas LRT biudžetas dviejų „Eurovizijų“, deja, „nepaveža“, o kadangi šiais metais mes turime futbolo čempionatą ir dar laukia Londono olimpiada, tad skaičiuoti savo galimybes turime labai įdėmiai. Rėmėjai susidomėjimo šiuo projektu irgi, deja, nerodo,“ — teigė pašnekovas.

Kita priežastimi, linksniuojama ir kitų Europos transliuotojų, yra „Eurovizijos“ formato neatitikimas vaikų konkursui, tendencija vis labiau panašėti į suaugusiųjų „Euroviziją“.

Lietuva „Vaikų Eurovizijoje“ dalyvavo keturis kartus 2007—2011 metais, praleisdama 2009 m. vykusį konkursą. Geriausias mūsų šalies pasiektas rezultatas — Eglės Jurgaitytės Limasolyje iškovota 3 vieta.

Savo atstovus 2012 metų konkursui jau išrinko Rusija bei Švedija. Nacionalinės atrankos procesą aktyviai vykdo Ukrainos, Nyderlandų, Belgijos, Baltarusijos bei Gruzijos transliuotojai. Nei viena šalis apie sugrįžimą ar debiutą konkurse kol kas viešai nepareiškė.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Gabrielius
Gabrielius
prieš 11 metus

gaila……………………………….

Rokas
Rokas
prieš 11 metus

:((( ziauriai levai

Saulte
Saulte
prieš 11 metus

;(((((((((

Airis
Airis
prieš 11 metus

NESAMONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁

KPB
KPB
prieš 11 metus

:DDDDDDDDDD hahahahahaha :DDDDDDDDDDDDDD yra vienintele eurovizija ir ji ne vaiku 😀

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.