Eurovizija 2012 (renginys)

Lietuva – 2012 metų „Eurovizijos“ finale!

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Puikia lietuviams žinia prieš kelias minutes baigėsi antrasis 57-osios „Eurovizijos“ pusfinalis. Donatas Montvydas sužavėjo komisiją ir žiūrovus (arba bent vienus iš jų) ir pasirodys šeštadienio finale. Tai bus antras kartas nuo 2004 metų, kuomet mūsų atstovai dalyvaus finale du kartus iš eilės.

Skirtingai nuo prieš kelias dienas vykusio pirmojo pusfinalio, šio vakaro rezultatai pateikė daugiau staigmenų – pirmą kartą po kelių nesėkmingų metų finalą pasiekė Makedonijos ir Maltos atstovai, tuo tarpu potencialia finaliste laikyta Slovėnijos atstovė liko už borto.

Visos šį vakarą į finalą patekusios šalys:

  • Lietuva;
  • Bosnija ir Hercegovina;
  • Serbija;
  • Ukraina;
  • Švedija;
  • Makedonija;
  • Norvegija;
  • Estija;
  • Malta;
  • Turkija.

Savo pasirodymą konkurse baigė jau aštuntus metus iš eilės pusfinalio barjero neperžengiantys Nyderlandai, Europos palaikymo šįvakar nesulaukė ir vos vieną kartą per dalyvavimo „Eurovizijoje“ istoriją į finalą patekusios Baltarusija ir Bulgarija, taip pat Portugalija, Slovėnija, Kroatija, Slovakija ir Gruzija. Pastaroji finale nedalyvaus pirmą kartą.

Netrukus po pusfinalio vykusioje spaudos konferencijoje laimingieji dalyviai išsitraukė pasirodymus numerius šeštadieniui. Paaiškėjo, kad mūsų atstovas Donatas Montvydas, kaip ir pernai metais Evelina Sašenko, finale pasirodys ketvirtas.

Elke Roels (EBU) nuotr.

Galutinė dalyvių pasirodymo eilės tvarka:

  1. Jungtinė Karalystė;
  2. Vengrija;
  3. Albanija;
  4. Lietuva;
  5. Bosnija ir Hercegovina;
  6. Rusija;
  7. Islandija;
  8. Kipras;
  9. Prancūzija;
  10. Italija;
  11. Estija;
  12. Norvegija;
  13. Azerbaidžanas;
  14. Rumunija;
  15. Danija;
  16. Graikija;
  17. Švedija;
  18. Turkija;
  19. Ispanija;
  20. Vokietija;
  21. Malta;
  22. Makedonija;
  23. Airija;
  24. Serbija;
  25. Ukraina;
  26. Moldova.

Visų šio vakaro finalistų pasirodymai:

Lietuva:

Bosnija ir Hercegovina:

Serbija:

Ukraina:

Švedija:

Makedonija:

Norvegija:

Estija:

Malta:

Turkija:

 „Eurodienos“ serveriams vėl susidūrus su sunkumais, buvome priversti nutraukti renginio apžvalgą. Visgi, „Eurodienos“ komanda vertino visus pasirodymus ir kviečiame susipažinti su rezultatais:

  1. Estija (9,9);
  2. Švedija (9,7);
  3. Serbija (9,6);
  4. Lietuva (9,0);
  5. Makedonija (8,7);
  6. Portugalija (8,6);
  7. Norvegija (8,4);
  8. Malta (8,3);
  9. Kroatija (8,3);
  10. Turkija (8,1);
  11. Slovėnija (8,1);
  12. Nyderlandai (8,0);
  13. Ukraina (8,0);
  14. Bulgarija (7,9);
  15. Bosnija ir Hercegovina (7,4);
  16. Baltarusija (7,3);
  17. Slovakija (7,1);
  18. Gruzija (6,4).
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

57 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Aš už Lietuva
Aš už Lietuva
prieš 11 metus

Man labai patiko Lietuva Švedija tai truputėlį patiko Bosnija ir Hercegovina irgi patiko bet jau paskui dar labiau serbija irgi gražiai dainavo Ukraina nelabai ir patiko nu tokia vidutiniška Makedonija tokia nelabai reikia daugiau mokytis o Norvegija pridėčiau prie Lietuvos nes Norvegija dainavo kaip lietuva
Estija labai labai gražiai dainavo Malta gražiai dainvo bet judesys su kojomis labai gražus tiesiog nuostabus Turkija negražiai jai reikia mokytis.

Kam sakiau mokytis tai mokykitės.

WTF
WTF
prieš 11 metus

To k: cituoju Aš tai net suabejojau prieš paskutinį voką, nejau Europa pagaliau išmoko klausyt ir nebalsuot už Turkiją, bet kur tau… mekeke į finalą išėjo… Saldusis norvegas-iranietis visiškai pasigėjino… Loreen, nu gražu šiaip, nors baisiai nusibodę… ir jo, aš beveik nė vieno žodžio nesupratau, nors dainavo angliškai… Estija buvo kaip deimantas viskas viskas atidirbta. Gaila Bulgarijos, nes Sofi visus išjudino būdama viena (kaip ir Donny) Malta? Kas už jį galėjo balsuot… man jis karaoke priminė. Labiausiai nustebino ir sužavėjo Makedonija su B&H… Kaliopi buvo stulbinama, o Maya kerinti. Serbijos nemėgstu ir Ukrainos šiaip nemėgstu. Dar gaila Olandijos ir maniau, kad Slovėnija papuls, bet prapuolė ji pradėjus dainuot kroatei. Doncė daug ką nustebino. Peace
——————————————————-
Gražiai pasakyta, nevaidink proto bokšto

WTF
WTF
prieš 11 metus

Pagaliau norvegas susiprotėjo ir nusimaukšlino tą kapišoną

evelina
evelina
prieš 11 metus

Bet gerbiu kitu nuomone 🙂

evelina
evelina
prieš 11 metus

Tiesiog klausau Can’o muzika jau vienerius metus…tai kaip galiu nepalaikyt savo megstamo turku atlikejo? 😀

k
k
prieš 11 metus

Aš tai net suabejojau prieš paskutinį voką, nejau Europa pagaliau išmoko klausyt ir nebalsuot už Turkiją, bet kur tau… mekeke į finalą išėjo… Saldusis norvegas-iranietis visiškai pasigėjino… Loreen, nu gražu šiaip, nors baisiai nusibodę… ir jo, aš beveik nė vieno žodžio nesupratau, nors dainavo angliškai… Estija buvo kaip deimantas viskas viskas atidirbta. Gaila Bulgarijos, nes Sofi visus išjudino būdama viena (kaip ir Donny) Malta? Kas už jį galėjo balsuot… man jis karaoke priminė. Labiausiai nustebino ir sužavėjo Makedonija su B&H… Kaliopi buvo stulbinama, o Maya kerinti. Serbijos nemėgstu ir Ukrainos šiaip nemėgstu. Dar gaila Olandijos ir maniau, kad Slovėnija papuls, bet prapuolė ji pradėjus dainuot kroatei. Doncė daug ką nustebino. Peace 🙂

evelina
evelina
prieš 11 metus

Baikit taip Turkus skriaust 😀
Man labaai patiko Turkijos pasirodymas…nu uzkabino mane ir aisku balsavau uz juos.
Gooo Turkey!
Jau Baltarusams reiketu vokalo pamokas palankyt o tada i scena list 🙂