Eurovizija 2012 (renginys)

Baku stebina „Eurovizijos“ lankytojus

Specialiai „Eurodienai“ iš Baku.

Visiems Eurovizijos konkursu besidomintiems žurnalistams bei fanams nėra paslaptis, kad Azerbaidžanas ne vienerius metus stengėsi laimėti Euroviziją ir visus pakviesti į savo šalį. Pernai Diuseldorfe nuskinta pergalė suteikė daug džiaugsmo ne tik patiems azerbaidžaniečiams, bet ir Baku susirinkusiems žurnalistams — šių metų konkursui yra pasiruošta aukščiausiu lygiu.

„Eurodienos“ komanda jau atvyko į Baku ir yra pasiruošusi jums perteikti pirmuosius įspūdžius! Azerbaidžano sostinė, garsėjanti savo gamtiniais ištekliais, savo svečius stebina ne tik įspūdinga „Crystal“ arena ar žurnalistams suteiktais spaudos centro infrastruktūros privalumais, tačiau ir miesto grožiu. Buvo galima labai greitai pastebėti, jog miestas, ar bent jo pagrindinės gatvės, buvo perstatyti iš naujo būtent dėl „Eurovizijos“. Marmurinės požeminės perėjos, nauji autobusai, paauksuoti fontanai, naujumu tviskanti Kaspijos jūros pakrante besidriekianti alėja — tai tėra maža dalis to, kas netikėtai užklumpa pirmą kartą į Baku atvykusį vakarų europietį. Sunku patikėti akimis, pamačius, kad apie penkių kilometrų ilgio turėklus Kaspijos alėjoje blizgina žmogus…

Sulaukus vakaro paaiškėja, jog vis dėlto tu dar nieko nematei — miestas nušvinta visomis pasaulio spalvomis, lazeriais ir šviesomis! Iš pažiūros tik dydžiu, o ne dizainu stebinanti „Crystal“ arena tikrąjį savo veidą parodo būtent naktį — užlipus ant aukščiausios Baku kalvos supranti, kad prastovėtum ten iki ryto ir žiūrėtum įstabų šviesų šou besiplaikstantį virš šių metų Eurovizijos namų — „Crystal“ arenos. O už tokį stebuklą Baku moka nei daug nei mažai — tris milijonus dolerių per mėnesį. Būtent tokia yra mėnesio miesto apšvietimo sąskaita.

Kad ir kokio fantastiško grožio bebūtų Baku, tenka prisiminti tikrąją vizito į Kaukazą priežastį — „Eurovizijos“ dainų konkursą. Kaip žinia, asmeninės repeticijos jau baigėsi, tačiau, iki finalo likus mažiau nei savaitei, šių metų dalyviai nenuobodžiauja. Vakarais įvairiose miesto dalyse vyksta šių metų Eurovizijos dalyvių prisistatymo vakarėliai. Sekmadienio vakarą palaikyti Rusijos atstovių ir pasimėgauti lengvu Kaspijos jūros vėjeliu kvietė nacionalinis Rusijos transliuotojas, kuris organizavo Rusijos prisistatymo vakarėlį. Tiesa, ne visi liko patenkinti faktu, jog, norint atvykti į vakarėlį, reikia sukarti 40 kilometrų už Baku… Savo ruožtu Serbija viešbutyje žurnalistus pakvietė pasipuošti vakariniais drabužiais ir sudalyvauti solidžioje vakarienėje, o Izraelio atstovai pasilinksminti trokštančius žurnalistus ir fanus sukvietė į „Euroklubą“, kur iki 5 ryto vyko Izabo koncertas, svečių pasirodymai bei diskoteka. Lietuvos atstovas bei jo komanda apsilankė Rusijos vakarėlyje, kur Donatas ir pasirodė renginio scenoje.

Šiandien „Crystal“ arenoje įvyks dvi generalinės pirmojo pusfinalio repeticijos: viena fanams bei spaudai, o antroji — į repeticija bilietus pirkusiems Baku gyventojams. Paskutinė, trečioji, generalinė repeticija įvyks rytoj dieną, o vakare Europos žiūrovų sprendimu dešimt laimingųjų keliaus į gegužės 26 dieną vyksiantį didįjį finalą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 11 metus

Inga, taip, šiemet bus apžvalgos realiu laiku su „Eurodienos“ komandos vertinimais, balsavimais ir panašiai 🙂 Dėl generalinių kol kas negalime pažadėti.

mamama, šiemet irgi du žmonės 🙂

Inga
Inga
prieš 11 metus

Norėjau paklaust,ar šiemet bus apžvalgos realiu laiku?Ar vertinsite generalines žiūri repeticijas? 🙂

mamama
mamama
prieš 11 metus

Puikus straipsnis 🙂 Beto, galit pasakyt kiek šiemet eurodienos redaktorių į euroviziją važiavo? Anamet kiek žinau du buvo 🙂

Justas
Justas
prieš 11 metus

Turetumet sažines tokius straipsnius rašyt… aš gal pavydžiu??? :DD

vaje
vaje
prieš 11 metus

donatas pasirinko su babuskom pasilinksmint:} o rimtai tai, va ka reiskia tureti naftos ir gaila, liu nuo kitu saomakad lietuva nieko neturi ir priklaus