Eurovizija 2009 (renginys)

Sausio 30 dieną šalys bus suskirstytos į pusfinalius

Sausio 30 dieną sužinosime kurių šalių atstovai pasirodys pirmame, o kurių antrame „Eurovizijos“ konkurso pusfinalyje. Antrą kartą bus panaudota pogrupių sistema, neleisianti, kad pavyzdžiui visos buvusios Jugoslavijos šalys atsidurtų viename pusfinalyje ir taip sėkmingai apsikeistų balsais. Pernai visos pusfinaliuose dalyvaujančios valstybės buvo suskirstytos į šešias grupes, pagal „draugiškų taškų“ tendencijas. Pusė kiekvienos grupės šalių keliavo į vieną, kita pusė — į kitą pusfinalį.

Automatiškai finale dalyvaus tik šalis-šeimininkė — Rusija, bei „Didysis ketvertas“: Vokietija, Prancūzija, Ispanija bei Jungtinė karalystė.

Kiekviename iš pusfinalių balsuos tik jame dalyvaujančių valstybių gyventojai bei dvi ar trys finale esančios šalys.

Europos Transliuotojų Sąjunga, dėl kai kurių šalių (tarp jų ir Lietuvos) vėlyvo pareiškimo apie pasitraukimą, vis dar nepaskelbė visų dalyvių sąrašo. 99% galime būti tikri, kad sąraše neišvysime Latvijos ir San Marino, tačiau Lietuvos Televizijos situacija kol kas neaiški, bet paaiškės ne vėliau kaip kelias dienas prieš burtų traukimą. Džiugi žinia yra ta, kad sulauksime Slovakijos debiuto.

Pasirodymų eilės numeriai bus traukiami kovo 16-17 dienomis vyksiančiame valstybių delegacijų pirmininkų susitikime.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.