Eurodiena.lt

Penktojo „Eurodienos“ gimtadienio proga — žaidimas „Eurovizijos grandis“

Kovo 18 dieną 19.00 val. penktojo „Eurodienos“ gimtadienio proga tradiciškai kviečiame visus „Eurodienos“ skaitytojus sudalyvauti specialiame mūsų rengiamame internetiniame „Eurovizijos“ žinių žaidime. Šių metų konkursas vyks televizijos žaidimo „Silpnoji grandis“ (Weakest link) principu — dalyviai žais kaip komanda, po kiekvieno turo išbalsuodami prasčiausiai pasirodžiusį žmogų, kol galiausiai liks du finalistai. Tai reiškia, jog kiekvienas, atsakinėdamas į klausimus apie „Euroviziją“, žais tiek kaip komandos narys, stengdamasis dėl bendro komandos rezultato, tiek individualiai, norėdamas gerai pasirodyti, nebūti išbalsuotas kitų dalyvių ir išlikti iki finalo.

Komandos tikslas — kiekvieno turo metu, per ribotą laiką teisingai atsakyti į kuo daugiau klausimų bei taip rinkti taškus, nuo kurių kiekio galiausiai priklausys žaidimo laimėtojo prizo dydis.

Viešame „Skype“ pokalbių kambaryje vyksiančiame žaidime susirungs iš viso 8 dalyviai: 6 skaitytojai, kurie įveiks atrankines užduotis ir 2 žmonės, geriausiai pasirodę praėjusių metų „Eurovizijos milijonieriaus“ konkurse.

Atrankinės užduotys Jūsų lauks jau nuo pirmadienio, kasdien 20.00 val. „Eurodienos“ svetainėje. Kvietimas į žaidimą kaskart atiteks pirmajam, teisingai atsakiusiam į dienos atrankinį klausimą. Nepatekę tarp žaidėjų 8-uko, skaitytojai yra kviečiami stebėti konkursą kaip žiūrovai.

Konkurso eiga:

Dalyvius burtų keliu suskirsčius eilės tvarka, įvyks 6 žaidimo etapai, kurių kiekvieno eiga atrodys taip:

  1. Žaidėjui nr. 1 užduodamas pirmasis klausimas. Pradedamas skaičiuoti laikas. Pirmo turo trukmė — 5 minutės.
  2. Žaidėjui nr. 1 atsakius teisingai, komandos suma pakyla vienu laipteliu nuo 0 iki 20 taškų.
  3. Antras klausimas užduodamas žaidėjui nr. 2. Jam atsakius teisingai, komandos suma pakyla iki 50 taškų. Atsakius neteisingai — nukrenta iki nulio, taškai prarandami.
  4. Kiekvienas žaidėjas, prieš išgirsdamas sau skirtą klausimą, gali pasirinkti du kelius:
    a) bijodamas to, kad gali atsakyti neteisingai ir prarasti prieš tai atsakiusiųjų žaidėjų surinktą sumą, gali parašyti žodį „bankas“ ir saugiai padėti esamą sumą į komandos banką ir pradėti atsakinėti nuo „nulinio“ laiptelio.
    b) nesakyti nieko ir tikėtis, sulaukus palankaus klausimo, tęsti komandos kelią iki didesnės taškų sumos.
  5. Pasibaigus etapui, kiekvienas žaidėjas balsuoja prieš silpniausiai, jo manymu, pasirodžiusį komandos narį, kuris labiausiai trukdė surinkti didesnę taškų sumą. Pirmiausiai balsuojama anonimiškai, siunčiant savo balsą žaidimo vedėjui. Paskui visi balsai skelbiami viešai, o daugiausiai balsų surinkęs dalyvis palieka žaidimą. Lygiųjų atveju baigtį lems teisingų atsakymų skaičius.
  6. Prasideda antrasis turas.

Klausimų laipteliai:

  1. 20 tšk.
  2. 50 tšk.
  3. 100 tšk.
  4. 200 tšk.
  5. 300 tšk.
  6. 500 tšk.
  7. 750 tšk.
  8. 1000 tšk.

Pvz., komandos nariams teisingai atsakius iš eilės į 3 klausimus, suma, kurią galima dėtį į „banką“, yra 100 taškų, o atsakius į dar du kitus klausimus, šis skaičius padidės iki 300.

Žaidimo finale kiekvienas iš finalistų išgirs po 5 klausimus, į kuriuos per ribotą laiką turės pateikti atsakymą. Į daugiausiai klausimų teisingai atsakiusiam finalistui atiteks žaidimo čempiono titulas ir prizas, kuris priklausys nuo komandos „banke“ surinktos taškų sumos:

  1. Lietuvos „Eurovizijos“ šalikas arba puodelis su „Eurovizijos 2012“ atributika pasirinktinai — 5000 taškų.
  2. „Eurodienos“ puodelis — 4000 taškų.
  3. „Eurovizijos 2012“ keturių įsegamų ženkliukų rinkinys ir vieno iš „Eurovizijos 2011“ dalyvių singlas — 3000 taškų.
  4. „Eurovizijos 2012“ keturių įsegamų ženkliukų rinkinys — 2000 taškų.
  5. Dviejų „Eurovizijos 2011“ dalyvių singlai — 1000 taškų.

Prieš prasidedant konkursui, žaidėjams bus pravestas bandomasis turas. Pirmo ir antro turo trukmė — 5 min., trečio ir ketvirto — 4 min., penkto ir šešto — 3 min. „Eurodiena“ pasilieka teisę, atsižvelgiant į žaidimo eigą, keisti turų trukmę ir žaidėjų naudai mažinti reikiamų taškų ribą, norint pasiekti vieną ar kitą prizą.

Jeigu turite klausimų ar neaiškumų, galite rašyti šio įrašo komentaruose, el. paštu arba „Skype“, nurodytais kontaktais.

Televizinės laidos pavyzdį galite rasti paspaudę čia.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ViktorasViGo
ViktorasViGo
prieš 12 metus

Laukiu

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Ai jo zinau sita laida,daznai ziuriu ziauriai idomi

Justas
Justas
prieš 12 metus

Labai įdomu !

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.