Eurovizija 2012 (atrankos)

Donata Virbilaitė savo daina į nūdieną įneš žiupsnelį praeities

Į paskutinįjį „Eurovizijos“ atrankų pusfinalį, vyksiantį kiek daugiau nei po savaitės, atlikėja Donata Virbilaitė rengiasi įžengti ekspresija ir gyvo garso skambesiu pulsuojančia naujausia savo daina „Superman“. Kūrinys priklauso rokabilio muzikos žanrui. Melodijos ritmika išties gerokai pranoksta taip mėgiamų ir „Eurovizijos“ dainų kontekste itin populiarių lyrinių baladžių specifiką. Galima teigti, jog dinaminis skambesio veržlumas sugrąžina klausytoją į ankstyvuosius 1950-uosius, kuomet muzikos stilių padangėje brėško rokenrolo era.

Jau vasario 25-ąją (šeštadienį) naujausią Donatos darbą galės išgirsti ir įvertinti plačioji žiūrovų publika. Atlikėjai talkins gyvo garso grupė iš Turkijos.  „Labai didžiuojuosi šia daina. Tai – pirmasis mano kūrinys, įrašytas pritariant gyvo garso instrumentuotei. Daugiau nei mėnesį trukę įrašai, – 10-ties profesionalių muzikantų  darbas,“ – teigė D. Virbilaitė. Išskirtine ekspresija dvelkiantį kūrinį parašė graikų kompozitorius Andreas Anastasiou (šio kompozitoriaus kūrybos darbą praėjusių metų „Eurovizijoje“ reprezentavo Kipro atstovai). Dainos teksto autorius – Georgios Gorgi Kalpakidis, žmogus, daugelį metų dirbantis su įvairių šalių atlikėjais.

„Tiesą sakant, dainą pateikti klausytojams ketinome tik kitą savaitę, kai jau būsime Lietuvoje, tačiau internete pasirodė pirmoji mano dainos versija. Nenoriu, kad klausytojų ausis pasiektų neišbaigtas produktas, todėl ilgiau neslėpdama, mielai dalinuosi savo kūriniu,“ – šypsosi paskutiniojo atrankos turo į „Euroviziją“ dalyvė Donata. Sutrumpintoje dainos „Superman“ versijoje galite išvysti dalelę asmeninės vaizdo medžiagos iš pasiruošimų, įrašų ir fotosesijos užkulisių.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Justas13
Justas13
prieš 12 metus

Biskiuka priedainis nuviylė, bet šiaip.. Užkabino 🙂

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

Tokia įdomi daina 🙂

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Man tai visai patiko laukiu jos pasirodymo

nai
nai
prieš 12 metus

neidomus produktas,abejoju ar kokie pakeitimai ji isgelbes

Tomuks In da House
Tomuks In da House
prieš 12 metus

Geriau nei tikejaus

Deividas
Deividas
prieš 12 metus

įdomiai čia, įdomiai… man visai patinka, sėkmės! 🙂