Eurovizija 2012 (atrankos)

Monika, „Vig Roses“ ir „Bekešo vilkai“ tęs tolesnę kovą dėl kelialapio į „Euroviziją“

Pasibaigus trečiajam atrankos į  „Euroviziją“ turui, bilietus į kovo 3-ąją vyksiantį nacionalinės atrankos finalą iškovojo Monika, „Vig Roses“ ir „Bekešo vilkai“. Kiti dalyviai, kuriems šį vakarą sėkmė nenusišypsojo, vis dar turi galimybę būti deleguoti į finalą LRT sprendimu, susumavus išmaniaisiais telefonais skirtus balus arba balsus, atiduotus „Akvilės“ puslapyje.

Pirmieji scenoje šeštadienio vakarą pasirodė grupė „Thundertale“ su daina „Heroes arise“. Kaip jau įprasta metalo stiliaus dainoms, jų pasirodymas pripildė salę išties puikia energetika ir gyvybingumu, tačiau vien tuo komisijos įtikinti nepavyko.

Pirmąkart šiais metais savo sėkmę atrankoje į „Euroviziją“ mėgino kolektyvas „Sounds Engineers“ feat. Natalie. Ši grupė, bėgant laikui, turėtų sulaukti gana didelio alternatyvios muzikos gerbėjų dėmesio. Vokalistė Natalie, tarsi hipnotizuodama, savo aksominiu balsu aplink sukuria puikią muzikinę dvasią. Tačiau vien to, dalyvaujant „Eurovizijos“ konkurse, nepakanka. Kaip teigė vienas komisijos narių Saulius Urbonavičius-Samas, „pasirodymą reikia padaryti tokį, kad žiūrovai nė minutei neatsitrauktų nuo TV ekranų“.

Donatas Šimkus-Dūmas, kaip visuomet nestokodamas geros nuotaikos, surengė linksmą, energingą pasirodymą su lietuviškais motyvais. Paklaustas, ką gi simbolizuoja lietuviški aprangos motyvai bei spalvinių detalių vaizdai kantri stiliaus dainoje, atlikėjas nuotaikingai atsakė: „Mes bandom pavaizduoti senovės lietuvius dabarty. Susapnavom geležinį vilką ir nusprendėm taip apsirengti.“

Trečiajame atrankos į „Euroviziją“ ture savo dainą pristatė ir praėjusiais metais atrankoje sužibėjęs merginų duetas „Vig Roses“. Pasirinkto kūrinio ritmika buvo gana rami, melodija stokojo šiek tiek ryškesnių dinaminių momentų, komisijos manymu, dainai pritrūko kulminacijos.

Grupė „Bekešo vilkai“ su viena profesionaliausių vokalisčių Lietuvoje Girmante Vaitkute pristatė dainą, kuri, anot žiuri, paliko 50-ųjų metų filmuose girdėtų garso takelių įspūdį. Greta to, daina buvo pagirta už profesionalią aranžuotę ir puikų atlikimą, tačiau komisija pasigedo ryškiai išsiskiriančio priedainio, kuris turėtų būti kaip tam tikras kulminacijos taškas kūrinyje.

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ konkurso atranka sulaukė ir naujokės, tai — jaunoji atlikėja Greta Jorudaitė. Stipraus balso savininkė pristatė savo dainą „Show me what you got“ . Žiuri vienareikšmiai pripažino, jog kūrinys išties modernus, šiuolaikiškas, tačiau ar jis tiktų „Eurovizijos“ dainų kontekste, liko abejotina.

Dainininkė Liepa atliko jausmingą, lyrinę, romantika alsuojančią dainą „Viena“ . Ji iš komisijos nario Vladimiro Prudnikovo sulaukė gerų žodžių: „Retai būna, kad žmogus daina išreikštų jausmus, bet tai buvo.“ Jaunasis trečiojo atrankos turo dalyvis Gražvydas Sidiniauskas žiuri sužavėjo gražiu balso tembru, o paklaustas, kas muzikoje patinka labiausiai, atsakė: „Man pačiam mieliausia — kurti muziką ir ją atlikti.“

Vakaro pasirodymus su daina „Happy“ sėkmingai vainikavo dainininkė Monika, pelniusi aukščiausius komisijos bei žiūrovų įvertinimus. Ji užėmė pirmąją vietą bendrojoje rezultatų lentelėje. Merginos pasirodymas scenoje drauge su šokėjais ir pritariančiosiomis vokalistėmis paliko išties didelį įspūdį. Gavusi keletą kritinių pastabų, dėl tam tikrų dainos trūkumų, sakė ieškosianti tinkamų sprendimų.

Žiuri nariai:

  • Vladimiras Prudnikovas;
  • Arnoldas Lukošius;
  • Raigardas Tautkus;
  • Laurynas Šarkinas;
  • Saulius Urbonavičius-Samas.

Rezultatai:

Vieta Dalyvis
Komisijos narių įvertinimai Komisijos balai
Žiūrovų balai
(skliausteliuose balsų skaičius)
Galutiniai balai
1. Monika 9 8 9 9 8 12 (43) 12 (1416) 24
2. Vig Roses
6 6 7 8 8 8 (35) 10 (1073) 18
3. Bekešo Vilkai 8 8 8 9 9 10 (42) 7 (918) 17
4. Donatas Šimkus – Dūmas 7 6 7 7 6 7 (33) 8 (1049) 15
5. Liepa 6 6 6 7 7 6 (32) 4 (168) 10
6. Sounds Engineers feat Natalie 6 7 7 7 6 7 (33) 2 ( 157) 9
7 Greta Jorudaitė 5 5 6 6 6 4 (28) 5 (303) 9
8. Thundertale 6 5 6 5 5 3 (27) 6 (631) 9
9. Gražvydas Sidiniauskas 6 6 6 7 6 5 (31) 3 (159) 8

Monika „Happy“


Vig Roses„Come back home“

Bekešo Vilkai „Letter by letter“


Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

33 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Trolis.
Trolis.
prieš 12 metus
Nepergyvenkit
Nepergyvenkit
prieš 12 metus

Jau seniai viskas nuspresta kam vaziuot i Baku. Kas turi daugiau babkiu tas ir vaziuos. O tie visi pasirodymai tai tik papildomiems pinigams pasirinkti 🙂

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

O kokie programos „balsuok” rezultatai? 🙂

r
r
prieš 12 metus

joo..pries du metus eurovizijoj trusikus tempe zemyn,siais sijona..labai jau pigu.nenustebinsit tuom europos tikrai..na nebent visai viska nusimestu ir dar stulpa ant scenos pastatykit.bus visi happy.

citrina
citrina
prieš 12 metus

Happy ta daina kuri neverčia nei venų pjaustytis, nei nuo tilto dėl nelaimingos meilės šokti, paprasta, įsimenanti, veržli laimingo žmogaus šelionė, kodėl mums visiems nepasijutus taip pat gerai, nesiklausau kiekvieną dieną popso nupuščiau, bet čia išdirbtasgan profesionaliai eurovizinis pasirodymas, kuriam papildomų pinigų jau kišti nereikės

to 20
to 20
prieš 12 metus

ash rašiau ne garsesnių, o geresnių reperių. du skirtingi dalykai. kad jis garsiausias nieko keisto, sunku tikėtis kad toks nebūsi, kai invalido vežimėlyje įvažiuoji į lt talentus ir surepuoji legendinį 2-pac’o gabalą. neturiu nieko prieš Matuzą, gerbiu ką jis daro, bet už jį lietuvoj yra daug geresnių reperių, kas tuo domisi, man pritars;] bet vistiek, jis vienas mano favoritų šitoj atrankoj, nes nelabai didelis pasirinkimas

runkelis
runkelis
prieš 12 metus

Eisiu tėvui padėsiu padargus taisyti, bo nei vieno mano kelio i zvaigzdes, duetu ir pan atstovu nera, nebus uz ka ir balsuoti

to 23
to 23
prieš 12 metus

Lūzeri, pirma žinok kas tie vyrukai, kurie pasak tavęs kaip bulvių maišai, ko jie pasiekę, tada kalbėk…jei benorėsi

Arnas
Arnas
prieš 12 metus

24 čia gerai pavarei, nes jau nusibodo nuo nepagrįstos destrukcijos, lyg mažvaikiai susirinkę nebežino kaip savo numylėtinį kitus žeminant išsikelti.

Orka
Orka
prieš 12 metus

Paskutiniams dviems komentatoriams užuojauta, kad šiais metais nedalyvauja nei zvonke, nei radzis, nes kai nori kritikuoti gerą atlikėją ir išpildytą vaizdą, reikia pirmiausiai remtis konkrečiais faktais, o įrašą gi matome visi, ir jei jame vokalistui priekaištų jokių, o šoka superiniai šokėjai, tai pamazgų skytelį susirask kitame tinklapyje.

Q2
Q2
prieš 12 metus

tikrai su sjonu tai baisu, o kai is torto islys vietoij fortepijono tai bus kosmara:} dar tas sokimas vyruku, kaip su bulviu maisais ant peciu. kraupu:}

Agniete
Agniete
prieš 12 metus

Šiaip jau darosi koktu nuo konkurso kur aiškiai matosi nupirkti balsai. Jau ta išgirtoji Monika o varge vargeli. Kaip sakoma nei stoto nei balso. O dar tas įspūdingas triukas su sijonu. Košmaras kažkoks

pamastykime
pamastykime
prieš 12 metus

O mastydami už ką balsuojate, dar chebryte, turite susivokti, kiek tas išrinktasis pajėgus finansiškai užsidėti šią naštą,savo sklaidą kitose šalyse darytis ir t.t., nes laikai nebe tie, krizė visur. O daina visgi manau turi Eurovizijoje būti nesudėtinga, ritminga, kurią galėtų tiesiog pratęsti visi šalia šėlstantys.

pff..
pff..
prieš 12 metus

kokie tie garsesni reperiai? jis garsiausiaus. nebekliedėk 🙂

Tomas
Tomas
prieš 12 metus

iš pirmų trijų pusfinalių Sati buvo geriausia, nesuprantu, kaip jos neišrinko. Tada Beissoul, patinka man jo balsas, bet daina monotoniška, nuobodi. Na ir tada Matuzas, originalu, repas eurovizijoj, tik bėda, kad lietuvoj yra daaug geresnių reperių. Kaip jis pats sakė, kad čia pirma jo parašyta daina, tai ką aš žinau…siųsim beginnerius?

girmantė - nesąmonė
girmantė - nesąmonė
prieš 12 metus

kaip liudna, kad vel kol kas nera ka siusti i eurovizija. Gal tada ziurekime i daina ir isvaizda. Bekeso vilkai su Girmante – niekaip, jai reikia svorio numesti , choreografija kokia sugalvoti, daina normalia pasirinkti, o tai – snipstas, tik komisijos nariai tikriausiai draugai, tai ir paliaupsino, bet is ziurovu labai mazai balsuotoju buvo uz bekeso vilkus, keiskit vokaliste:)

na gi
na gi
prieš 12 metus

Nėra ir šiemet (kaip visuomet) dainos su kuria būtų negėda 🙁

Ramune
Ramune
prieš 12 metus

na ką, chebryte. Metas po truputį dėliotis finalą. Neleiskim pinigų veltui ir balsuokim tik už tuos, kuriems komisija buvo palankiausia. O dar geriau – už tuos, kuriems komisija davė daugiau nei 40 balų. Daugiau ar mažiau toms dainoms ir žiūrovai buvo palankūs. Tad neverta tikėtis, kad komisija siųs tą, kuris jų nuomone visai žalias. Taigi teks rinktis tarp Beissoul, Matuzo, Alive Way, Bekešo vilkų, Monikos, na ir dar keli prisidės. Taigi, rimtai mąstykim, ką iš šių atlikėjų norėtumėm matyti trejete.

Ciupkis
Ciupkis
prieš 12 metus

Iš III psfn. visos dainos nuobodžios. Man patiko Dūmo idėja (tik idėja), bet ji nebuvo tinkamai įgyvendinta, daug ko trūko. Monikos sijono nutempimas – tikra (prasta) komedija. Jos dainą galima pavadinti eurovizine… bet palyginus su kitų šalių, kurios jau atkalę tokių „štampuotų” dainų gamybą, ir daina, ir jos atlikimas, ir įvaizdis – dar tik embriono stadijoje.

ginger
ginger
prieš 12 metus

MONIKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. JI PATI GERIAUSIA IR TIK JĄ SIŪSTI, JEI NORIM GEROS VIETOS

Juozas
Juozas
prieš 12 metus

Monika vakar pasakė, kad Adomaitis išsikvepė. Koks nedėkingumas.

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

aš nesupratu komisijos energingas dainas vertina blogai (taip thundertale), o lėtas labai gerai (taip Bekešo Vilka). Nesuprantu o_O geriausiai, kad komisijoje būtų kokie du žiuri nariai iš kitų šalių, nes matosi kad mūsų komisija yra papirkta ir nekompetentinga. Ir tai yra labai lūdna kad daug komisijos balų gauna tos dainos kurios yra lėtos ir nuobodžios, o energingos ir greitos lieka neįvertintos ;(

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Mano nuomone is 27 neblogi 2,bet ketvirtas dar laukia pusfinalis jis mano nuomone stipriausias

to jerrywest
to jerrywest
prieš 12 metus

Visiškai pritariu. Iš jau pasirodžiusių 27 atlikėjų, mano nuomone neblogi tik 4.

jerrywest
jerrywest
prieš 12 metus

Šiemet Eurovizijos atranka mane tiesiog virkdo. Tokio prastų dainų kiekio dar turbūt nebuvo niekada. Kol kas nebuvo nei vienos dainos, vertos dėmesio. Visos arba „whatever” arba absoliutus šlamštas.

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Net neabejojau Monikos atlikimo kokybe, šokėjai puikūs, viskas skoninga, na dėl to sijono susilaikau nuo komento.

Tulas
Tulas
prieš 12 metus

Monika te patvarko tą kvailą sijoną, bitus ir dut į Baku.

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Ai, bet šiaip labai gerai, kad Monikai ir VIG roses’ėms buvo aiškiai pasakyta, ką dainose KONKREČIAI reikia pataisyti. Ir jeigu jos tai padarys, bus tikrai labai faini pasirodymai. 🙂

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

„Bekešo vilkai”? Be žodžių…. Gal komisija Eurovizijos nematę? Ten mažiausiai žiūrima į aranžuotes ir t.t. Argi paprasti, apie muziką nenusimanantys žmonės balsuos už kažkokią ramią lopšinę, kur per visą dainą tas pats per tą patį, nėra jokio priedainio…? Reikia įsimintinos, šiuolaikiškos dainos su geru šou. Manau, vietoj „Bekešo vilkų” galėjo būti Greta Jorudaitė.

nai
nai
prieš 12 metus

koks durnius sugalvojo taip nutempti sijona

akiky
akiky
prieš 12 metus

man tai pvz dūmas geriausia, smagiai ir su priedainiu įsikalančiu bet gaila nepateko, biškį ten patobulinus dainavimą viskas liux būtų manau

pff..
pff..
prieš 12 metus

kur programėlės balsai?

13
13
prieš 12 metus

Kvaila butu siust blogesnio varianto monikos varianta , http://www.youtube.com/watch?v=QGJuMBdaqIw