Eurovizija 2012 (atrankos)

Į „Eurovizijos“ atranką Sati sugrįžta su kūriniu „Light is the one“

Jau šį šeštadienį, antrajame „Eurovizijos“ atrankų pusfinalyje, tarp devynių savo laimę bandysiančių konkurso dalyvių išvysime ir Sati. Šįkart atlikėja žiūrovams paruošė kūrinį „Light is the one“, kurį ir kviečiame išgirsti:

Po 2010 metų ryškaus pasirodymo su „Agama“ daugelio buvote vadinami muzikiniu atradimu. Kaip atsitiko taip, jog beveik dvejus metus Tavęs negirdėjome?

Projektas „Agama“ buvo puikus, tačiau visiškai jame perteikta mano kūryba buvo tik „Field of Kings“ dainoje… Joje girdima mano aistra kino filmų takelių žanrui. Myliu tokio stiliaus muziką, kurioje yra tiek gilaus jausmo, emocijų išraiškos ir klasikinės muzikos didingumo. „Agama“ iširo, nes didžioji dalis kūrinių buvo kolegos kūrybos išraiška. Trumpai tariant, jis darė savo kūrinius, aš įdainavau. Kai kurių dainų vokalines improvizacijų partijas kūriau pati; kur operinis atlikimas, ten įsijausdavau geriausiai. Tačiau mums buvo per ankšta kurti kartu, nes aš norėjau išreikšti daugiau savo kūrybos, o jis savo. Todėl beveik iškart po „Eurovizijos“ pasirodymo 2010 metais pasukome savais keliais.

Plačiai auditorijai buvau dingusi… Tačiau dainavau įvairius kūrinius, kuriuos vadinu juodraščiais. Jau seniai planavau mokytis dirbti su įvairiomis programomis, su kuriomis pati įgyvendinčiau savo kurtus kūrinius. Mokiausi ir bandžiau kurti, tačiau nusprendžiau, kad visų pirma man reikia susidėlioti savo vidinę savijautą, prisikaupti teigiamų emocijų, todėl daug laiko skyriau savęs gryninimui, meditacijoms… Dabar sugrįžau.

Kodėl „Eurovizija“? Ką šis konkursas turi tokio, kas traukia?

Asmeniškai man „Eurovizija“ patinka savo galimybėmis ir įvairove. Joje susirenka įvairiausio amžiaus ir stiliaus atlikėjai, nepriklausomai ar esi žinomas, ar ne. Taip pat man patinka dalyvauti „Eurovizijoje“, nes niekada nežinai, ar laimėsi ir kokia sėkmė lydės tavo kūrinį, tai lyg loterija. Loterijoje niekada nežaidžiu, todėl lieka vienintelis azartas čia (juokiasi — red. past.).

Ar galėtum palyginti 2010-ųjų atranką ir dabartinę? Kaip skiriasi tavo nusiteikimas, požiūris?

Hm… na, ji kitokia, nes kūriniai ir atlikėjai nauji (juokiasi — red. past.). Mano nusiteikimas puikus! Esu kupina meilės ir šviesos visiems žmonėms, pasauliui, visatai.

Kūriniai skirtingi… Nors kažkokia dvasia vis tiek juntama, nes tiek „Field of Kings“, tiek „Light is the one“ — mano visiškai išjausti kūriniai melodijos ir atlikimo prasme. Šiuo atžvilgiu jaučiuosi puikiai. „Field of Kings“ tiesiog gal rimtesnis ir jame daugiau folk motyvo bei operinio. Šis kūrinys („Light is the one“ — red. past) įdomus savo dainavimo manieringumu. Seniai norėjau kažką sukurti panaudodama savo keletą dainavimo manierų. Šiemet būtent tai ir įgyvendinau. Kūrinys „Light is the One“, manau, turėtų patikti platesnei žmonių grupei, nes jame melodija ne klasikinė. Ši daina artimesne popkultūrai, tačiau to nebuvo dirbtinai siekiama. Tiesiog šiemet man norėjosi būtent tokios dainos.

Apie ką yra kūrinys „Light is the one“?

Šis kūrinys apie mano troškimą, kad visi žmonės gyventų harmoningai, kad jie butu kupini šviesos, laimės ir pilnatvės. Šviesos šaltinis yra vienintelis, tik leiskime jam apgaubti iš vidaus ir tekėti per mus… Šviesoje galime matyti tobulą pasaulį, kuris mums suteiks džiaugsmą ir harmoningą pilnatvę.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

23 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
x
x
prieš 12 metus

man patinka, gal tik noretusi ryskesnio priedainio ir kulminacijos kokios nors.

ei
ei
prieš 12 metus

ei!!!! cia gi visiska PIEVA!!!!

Mode
Mode
prieš 12 metus

Tikejausi kazko panasaus i ankstesne eurovizijos daina ir jau paklausius pradzia, atrodo, kad daina bus „wow!”. Deja.. Instumentuote vidutine, vokalas silpnas, beveik megejiskas, nors dainos mintis ir tikrai butu gera. O paklausius gyva atlikima, nuvyle visiskai. Sati klasikiniu vokalu dainuoti nemoka visiskai, geriau butu nebandzius. Pati daina, paklausius pradzia ja jau zinai visa, viskas toliau eina copy-paste.

Tomas
Tomas
prieš 12 metus

Na balsas is ties idomus , bet kas ten per pradzia kazkokia nesamone? kam tai isvis reikalinga kazkokie shurpimai ar kaip cia pavadint? o taip balsas neblogas , bet toli iki Beissuolo 😉

rita
rita
prieš 12 metus

bardakas kazkoks.tai tiek.

noup
noup
prieš 12 metus

soriuks ieškojimo*

noup
noup
prieš 12 metus

Muzikinio iškojimo prasme- šaunu, bet…Kas gali leisti sau taip dainuoti-tik neišmanėlis, truputi per nosi, truputu galviniam rezonanse, truputi pilviniame, gerkliniame ir galutinis rezultatas- kažkokia netikusi voklao samplaika, tik ne į euroviziją

nai
nai
prieš 12 metus

pradzia nieko ,bet po to balselis silpnas vos pavelka.kam danuoti aukstas natas jei nepavelki

Viktoras
Viktoras
prieš 12 metus

MAN PATINKA MAN NET GERIAU UŽ „FIELD OF KINGS” Tikrai geriau už visokius Beissoul

z
z
prieš 12 metus

tragedija, nepraeis atrankos…

Naglis
Naglis
prieš 12 metus

2010 metų atrankoj ji buvo geriausia, tačiau šiais metais jos daina neužkabina ir nėra įisimenama.

Tera
Tera
prieš 12 metus

Grazu, yra kibirkstis, taciau truksta ugnies….norisi, kad tai pakeltu ir nunestu, kad paskestum visatoje….seip saunuole, malonu, kad vel eyeryje

Justas
Justas
prieš 12 metus

Šiame įraše balsas skamba visai neperdirbus jo kompiuteriu, live bus visiškai tas pats 🙂

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

Sati daina man patinka, pasirodo nėra jau taip ir blogai, dar beliko Thundertale dainos sulaukti 😛

k
k
prieš 12 metus

Mano asmenine nuomone tiesiog dišova daina. (Nesugalvojau kaip kitaip išsireikšt) Neaišku kaip bus gyvai, bet… 🙂

Aidas
Aidas
prieš 12 metus

Originalu, vokalas neleidžiantis nukreipt dėmesį kitur, platus diapazonas ir įdomus, kontrastingas – žavus, instrumentuotė – nebloga, bet lyginant su vokalu, galėtų būt ir dinamiškesnė, kad viena kitą papildytų. Atrodo kaip ir neblogai, bet mūsų popsinėje Lietuvoje stipriu varžovu išlieka beissoulai…. To nereikia atmest.
Sėkmės, Sati! <3

taip
taip
prieš 12 metus

daina gan nebloga,lyriska ir visa kita, truksta tik tokio stiprumo galia, kaip sake „bernas” kulminacijos.Eurovizijoje reikia uzvesti publika su labai stipria daina , taip kad noretusi viesiems arba verkt arba selt kartu su atlikeju ir jo daina.

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Ir beissoul patinka bet ir cia ziauriai gerai jeigu gerai pasirdys gyvai tai gerai gal visai butu kad ji ir laimetu

bernas
bernas
prieš 12 metus

truksta kulminacijos, tiesiog plaukia daina.. bet nera bloga taciau bessioul kabina jau nuo pirmu 3/3 duziu

Jusc
Jusc
prieš 12 metus

Šaunuole Sati!!!…pirmyn Šviesuliuk,į priekįįį!!!!! :o)))

amigo
amigo
prieš 12 metus

Uzskaitau. 100 kart geriau negu jusu beissoulai ir visi kiti

Justas
Justas
prieš 12 metus

O ka as jums sakiau ?! Puiku, ispudinga, originalu, nuostabu.. Tiesiog pritrunku zodziu siam tobulam kuriniui apibudinti.. Saunuole Sati, tikiuosi Lietuva ivertins tai, ka ji daro, tuomet galime tiketis kazko is Baku. SUPER <3

nana
nana
prieš 12 metus

Silpnoka, silpnoka…..

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.