Eurovizija 2012 (atrankos)

Nacionalinę „Eurovizijos“ atranką ves D. Užkuraitis ir L. Rimkevičienė

Šiandien LRT klube vykusioje spaudos konferencijoje nacionalinės „Eurovizijos“ rengėjai pristatė keletą naujų faktų apie nenumaldomai artėjantį konkursą — praneša lrytas.lt. Viena iš naujienų — tai, kad jau dvejus metus „Eurovizijos“ atrankas vedusį Giedrių Masalskį pakeis nuolatinio komisijos nario Dariaus Užkuraičio ir Liepos Rimkevičienės duetas.

Naujiesiems vedėjams teks pristatyti kiek praretėjusias dalyvių gretas — vietoj atrinktų 47 atlikėjų, šiuo metu konkurse liko tik 39, daugiausiai atkrito dėl dainininkų turimų sutarčių su kitomis televizijomis. Dalyviu sąrašas, anot konkurso organizatorių, gali dar trumpėti, kadangi dėl kelių dainų originalumo vis dar laukiama autorinių teisių ekspertų išvadų. Kokie dalyviai kuriame iš keturių pusfinalių pasirodys, iš anksto skelbiama nebus.

Dar viena naujovė, susijusi su komisija — žiuri nariai stebės renginį būdami toje pačioje studijoje ir vertins dalyvius balais viešai, po kiekvieno pasirodymo.

Nepatekusieji į finalą atlikėjai pretenduos gauti papildomus kelialapius. Kam atiteks pirmasis, paaiškės susumavus išmaniaisiais telefonais atiduotas simpatijas. Balsavimas dėl dar vieno kelialapio vyks šiųmetinio „Eurovizijos“ transliacijos rėmėjo, mineralinio vandens „Akvilė“, gamintojo puslapyje. Iki penkių dalyvių, savo nuožiūra, į finalą galės deleguoti ir LRT.

Primename, jog pirmasis konkurso pusfinalis — jau šį šeštadienį 21.00 val. per Lietuvos televiziją.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Justas13
Justas13
prieš 12 metus

O tai vistiek bus 4 pusfinaliai?

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.