Eurovizija 2012 (atrankos)

Jauni, ambicingi ir pašėlę — „Chill Out, Have No Doubt“

„Eurovizijos“ nacionalinė atranka Lietuvoje kasmet atneša naujų muzikinių atradimų. Vienas iš jų — jau ateinantį šeštadienį pirmajame konkurso ture su kūriniu „Until the End“ dalyvausiantys „Chill Out, Have No Doubt“. Nutarėme pakalbinti kolektyvą.

Daugeliui esate visai nepažįstami, kaip trumpai pristatytumėte save?

„Chill Out, Have No Doubt“ — tai penkių žmonių muzikos projektas. Esam jauni, ambicingi ir pašėlę! Nebijome daryti to, kas patinka, nors galbūt tai ir neatitinka įvairių formatų, bet mes į juos ir netaikome, nes mes kuriame naujus formatus!

Iš pirmo žvilgsnio esate gan skirtingi žmonės. Kaip atradote vienas kitą ir susibūrėte būtent į tokią komandą?

Mes skirtingi, bet kartu ir nepaprastai panašūs. Narius surinko Vytas, tačiau manome, jog pats likimas ir muzika mus taip pat suvedė į bendrą projektą.

Ar tokiam spalvingam kolektyvui lengva priimti bendrus sprendimus?

Iš tiesų nėra sunku, kiekvienas turime savo nuomonę ir ją išsakome, dalinamės pastabomis, padedame vienas kitam, tam kad viskas, ką darome, pasiektų gerą rezultatą.

Galima numanyti, kad efektyviai pateikti klubinę muziką tokioje scenoje kaip „Eurovizija“ — sudėtinga užduotis. Jei ne paslaptis, kokį pasirodymą suplanavote nacionalinei atrankai?

Paslaptis (juokiasi — red. past.). Bet aišku, tai nelengva užduotėlė. Visų pirma, mūsų kūrinys — tai juk „neformatas“ tokiam konkursui kaip „Eurovizija“, kuris, mūsų nuomone, net ir neturi formato. Mūsų grupėje kiekvienas narys savaip svarbus, tad ir sieksime parodyti tai, jog kiekvienas ant scenos turi savo vaidmenį. Jei viskas pavyks, pasirodymas bus labai žavingas.

Dėl ko labiausiai neramu laukiant konkurso?

Mes laukiame konkurso su nekantrumu ir dėl nieko per daug nesijaudiname. Mes tikim tuo, ką darom, o tai ir yra svarbiausia. Žinoma, nerimo gali būti visada dėl daug ko — nenorime jokių ligų, techninių gedimų (tfu tfu tfu).

Neseniai išleidote „Until The End“ singlą Ispanijoje. Kaip kūrinys pasiekė tuos kraštus?

„Until The End“ leidėjai „Housearth records“ yra iš Ispanijos. Jie susidomėjo mumis, ypač Eglės vokalu, taigi išleidome ir išleisime dar kelias versijas ten, nes manome, kad tai gera reklama ir Europoje ir pasaulyje, kadangi kūriniai viešai pardavinėjami didžiuosiuose pasaulio tinkluose, tokiuose kaip „Beatport“, „Armada“, „Amazon“ ir taip toliau. Taigi stengiamės, kad mūsų kūrinį išgirstų kuo daugiau žmonių iš užsienio.

Projektas „Chill Out, Have No Doubt“ vienkartinis? Ar išgirsime apie Jus ir po „Eurovizijos“?

Mūsų projektas daugkartinio naudojimo (juokiasi — red. past). O jei rimtai, priklauso nuo to, kaip pasiseks, jei mus pastebės, ir jei mes patiksime, ir jei mus kritikuos, reiškia mumis domėsis, tad būtų smagu būti toliau vertinamiems ir dar kurti bei dirbti kartu. Šiuo metu yra ruošiami dar keli kūriniai ir greitu laiku juos įrašysime. Turime trumpą jų iškarpą. Manome, kad kuriasi labai universalus muzikos stilius — yra ir elektronikos, ir synth pop, chillout, ambient, hip hopo elementų. Visi mūsų grupės nariai jau senokai aktyviai sukasi muzikos srityje, tiesiog galbūt „Eurovizija“ buvo paskata suvienyti jėgas.

Kaip manote, kas tarptautinėje „Eurovizijoje“ būtų Jūsų stiprioji pusė?

Mūsų grupės stiprioji pusė yra tai, kad mes esame „skirtingai panašūs“. Visi esame kuriantys žmonės — patys kuriame muziką, žodžius, sau kuriame ir pasirodymą ir įvaizdį, todėl dar labiau tikime tuo, ką dainuojame ir tuo ką darome. Kai gali savo idėjas įgyvendinti ir perteikti jas kitiems, tai teikia begalinio pasitikėjimo ir dar didesnio ryžto. Žiūrovas visada mato, kas tiki savimi, kas tikrai nori laimėti, ta energija jaučiama iškart užlipus ant scenos.

Keli žodžiai mūsų skaitytojams.

Neturime spalvingo ir įspūdingo klipo, tačiau keletas palinkėjimų yra mūsų labai paprastame, bet nuoširdžiame klipuke:

Oke Williams: Jūs neišvengiamai susidursite su iššūkiais, tad turite juos įveikti… Niekada nenuleiskite rankų!

Gražina: Linkiu būti sveikiems ne tik kūne, bet ir sieloj.

Justina: Mokėkite gyvenime surasti tai, ko jums reikia ir išnaudokite tai šimtu procentų!

Eglė: Aukit dideli ir gražūs, linkiu daug pinigų, sveikatos ir sausainių prie arbatos (šypsosi — red. past). Linkiu geros nuotaikos ir visada išlikti atsipalaidavusiems. Chill, mielieji!

Vytas: Atsipalaiduokite gyvenimui ir pasistenkite ignoruoti tai, kas jus erzina. Būkite visada linksmi, šmaikštūs, kad ir koks blogas oras būtų, kad ir kaip neskaniai kvepėtų troleibusas (šypsosi — red. past).

„Chill Out, Have No Doubt“ gyvai „Radiocentre“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

19 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Irma
Irma
prieš 11 metus

Po siandienos atrankos,buvome sokiruoti.Rasizmas Lietuvoje!!!suauge zmones,bet jokios pagarbos kitos spalvos zmones!Kuo jie kitokie nei mes?Dziaugiuosi,kad gyvenu ne Lietuvoje!!!!!!

tommy m
tommy m
prieš 12 metus

ka norit sakykit, man patinka, issiuskime ne kazkokia lyrine dainele kaip kamile ar beisul, o stirpia greita

Dj ly
Dj ly
prieš 12 metus

BALSUOSIU TIK UZ JUOS!!!!

Cool
Cool
prieš 12 metus

Man laaabai patiko 🙂 Juk tokie jie nuosirdus ir manau atejo tas laikas kai reikia eurovizijai parodyti tikra muzika ir neapsikvailinti kaip eilini karta, jau atsibodo tos senamadiskos dainos, laikas naujai kartai sudrebinti savo galingumu. BALSUOJAM, ir patikekit manim, nesigailesit. O grupei linkiu nepaluzti ir likti tokiems galingiems, as manau jus labai daug pasieksit, laukiam kitu kurinuku 🙂 Sekmes jums!

wohoo
wohoo
prieš 12 metus

patinka!! daugiau tokiu projektu, o ne pupyciu ir bunkiu.. ir simonu su papigiai pasirodymas..

Miglė
Miglė
prieš 12 metus

Super! Labai sveikintinas kolektyvas, eina tinkama linkme ir manau daug pasieks. Smagu, kad atsiranda vis daugiau ir daugiau kokybiškos muzikos, idėjų ir žmonių 🙂

Maji
Maji
prieš 12 metus

OMG ! you guys brought me to life , i kinda like her accent woww very good

printz
printz
prieš 12 metus

visom 4 uz! is kitu ko negirdejau tiketis geru dainu net neverta

Linas
Linas
prieš 12 metus

Pana tai vietom neisdainuoja bet isrekia, neskamba daina visai

dustin
dustin
prieš 12 metus

bukim nors karta teisingi, stai daina ir smagus atlikejai su puikiais sansais, nesiuskim siais metais daineliu lopsiniu baladziu apie meiles, why, ir pan….

Qw
Qw
prieš 12 metus

Superiniai !

Ramune
Ramune
prieš 12 metus

kiek galima rasinet apie ta pati

as
as
prieš 12 metus

baalsas!!!!!!

Asherra
Asherra
prieš 12 metus

Nebesinori jau net kitu girdeti, issiuskim pagaliau ne balade, puikus pavyzdys virsuje…

trole
trole
prieš 12 metus

labiausiai laukiu ju pasirodymo, ir dar beissoul, nes jie nerealiai geri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

nekabina manęs ši daina ;(

Raminta
Raminta
prieš 12 metus

faini jie, ir pasirodymas turetu buti geras, nes dainuoja puikiai mergina

pekeris
pekeris
prieš 12 metus

suuper jie, ill vote !

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Ziauriai nepatinka

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.