Eurovizija 2012 (atrankos)

Laura J and Stiga pristato kūrinį „Fading the mist“

Laura Jaraitė ir Mindaugas Stiga, į sceną žengiantys kaip Laura J and Stiga, „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje jau ne naujokai. Muzikos srities profesionalai, dirbantys tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų, savo laimę konkurse išbandė jau pernai su kūriniu „City of Steel“, o šiemet bandys sužavėti žiūrovus bei komisiją, pristatydami dainą „Fading the mist“.

Laura Jaraitė — vokalistė, smuikininkė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė. Per visą savo netrumpą muzikinę karjerą merginai teko dalyvauti daugybėje projektų, dainuoti ir groti įvairiausių stilių muziką — nuo klasikos, džiazo iki roko bei popmuzikos, koncertuoti tiek Lietuvoje, tiek daugelyje kitų pasaulio šalių.

Mindaugas Stiga — kompozitorius, garso režisierius, audio inžinierius, prodiuseris, studijavęs Miuncheno muzikos ir teatro akademijoje bei Berklio universitete muzikos kompoziciją, garso režisūrą bei audio technologijas, dirbęs tarptautinėse garso įrašų kompanijose.

Šiuo metu duetas dirba ir kuria privačioje įrašų studijoje „StigaSound“, nuolat eksperimentuoja, ieško naujų sąskambių ir muzikos pakraipų.

Šių metų „Eurovizijai“ Laura J and Stiga pripažįsta ruošę kitą kūrinį, kurio dėl laiko stokos taip ir nespėjo pabaigti, tad konkursui pristato kiek anksčiau įrašytą dainą pavadinimu „Fading the mist“. Aranžuojant šį kūrinį nebuvo panaudotas nė vienas muzikos instrumentas, išskyrus žmogaus balsą, tačiau, kadangi „Eurovizijos“ konkurso taisyklės reikalauja visas vokalo partijas atlikti gyvai, o 6-ių atlikėjų scenoje nepakaktų išpildyti tokiai kūrinio instrumentuotei, aranžuotė šiuo metu perrašinėjama naudojant tradicinius muzikinius instrumentus ir „Eurovizijoje“ nuskambės šiek tiek kitokia dainos versija.

Laura J and Stiga – „Fading the mist“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Asas
Asas
prieš 12 metus

man patiko ;] orginali daina…pradžia iek primena nelly furtado kažurią dainą ;D net keista..;] aip girdžiu čia akapela? :)) puikiai skamba, o ir tas toks indėniškas intarpas įdeda tokio gilumo..kažuo traukia…daininkės balsas gražus, žodžiai neblogi..muzika gera..bet galbūt kažkiek nedera jos dainavimas ir tas „indėniškas” intarpas…nes kai ji dainuoja ji nekelia taip auštai balso..tad skamba įdomiai. ;] bet aplamai daina orginali, įdomį, ir klausoma :)) sėmės ;]

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

aš ją paklausiau ir jau užmiršau, daina ne eurovizijai…

Ciupkis
Ciupkis
prieš 12 metus

Graži daina, malonu klausytis… bet neeurovizinė. Ten tokio stiliaus dainos nepraeina

x
x
prieš 12 metus

pradzia buv daug ka zadanti, bet paskui… nelabai.

As
As
prieš 12 metus

O man visai nieka daina, tie truputi monotoniska 😀

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Nieks čia nieko nemano tokių tikslų nieks nenori tik nori išlyst iš savo urvo,pasirodyt scenoj iš to viso sarašo šių metų tai vos keli tik galvoja rimtai apie Baku manau

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Paklausiau ir pamiršau – tai Jūs manot Eurovizijoj su tokia daina įmanoma sulaukt pasisekimo..? O_o

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.